סלטי בריאות: גבול הטעמים במתכון שלא תרצו לפספס!

סלטים בריאים ומה מדהים בהם

בואו נדבר על אחד מהמאכלים הכי טעמים, מרעננים ומלאים בכל טוב שכולנו נהיה מסוגלים להכין – סלטים בריאותיים! כאן לא מדובר רק על ירקות וכמה זיתים, אלא על שפע של טעמים, צבעים ובריאות בארוחה אחת. סלטים יכולים להיות מזינים מאוד, ולכלול שלל רכיבים שיתנו לגוף את מה שהוא צריך מבלי שנסתפק בחוסרים. אם עוד לא הכנתם סלט משגע, כנראה שאתם מפסידים משהו אגדי!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

סלטים בריאים יכולים להיות בסיס נהדר לארוחה מלאה או כתוספת מושלמת למנה עיקרית. החוכמה היא לבחור את הרכיבים הנכונים ולשחק עם הטעמים. הסלטים שלנו לא רק נראים מדהים, הם גם מעניקים לגוף דרושים עם כל ביס!

הרכיבים הדרושים

  • 1 כוס קינואה (מבושלת)
  • 1 חבילת תרד טרי או מיובש
  • 1 כוס רבעי אבוקדו (כן, זה המשגע שאתם אוהבים!)
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (אפשר גם ללא חלב)
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אפשר לגוון עם רכיבים נוספים, כמו שקדים קלויים, או לשלב ירקות צבעוניים כמו פלפלים, גזר או צנונית. זוכרים, אין גבול ליצירתיות!

שלבי ההכנה

כעת ניגש להכנה המהירה והקלה!

  1. מבשלים את הקינואה לפי הוראות היצרן. היא תצא אוורירית ונימוחה, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
  2. בשקית גדולה, שמים את התרד הטרי והאבוקדו. אם אתם מעדיפים תרד קפוא, זה לגמרי בסדר ופשוט מחממים אותו במיקרוגל.
  3. מוסיפים את הקינואה המבושלת לסלט. ככה נוצרת לנו תשתית טעימה!
  4. מוסיפים את החמוציות. הן יוסיפו טוויסט מתוק ומפתיע.
  5. מוסיפים את אגוזי הפקאן וגבינת הפטה המפוררת. באיזו מידה אתם אוהבים גבינה? יאללה, שלא יחסר!
  6. שמים קצף של שמן זית ולימון, ומערבבים היטב את כל הרכיבים. זהו רגע נפלא!
  7. מנהלים טעם עם מלח ופלפל. בואו נוודא שהכל במצב מושלם.

הסלט הזה יפנק את החך שלכם איך שהוא! ניתן לשמור אותו במקרר עד יום שלם להנאה מרינית.

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו קצת על שדרוגים! אתם יכולים להוסיף סלק מבושל וחתוך לקוביות בשביל חוויה פיקנטית מאוד.

בשביל לגרום לסלט להיות בריא ודל פחמימות, אפשר לשים יותר ירקות כמו ברוקולי, קישואים קלויים או אספרגוס.

אם אתם רוצים להפוך אותו לארוחה מלאה, אפשר להוסיף חזה עוף, טופו או דג בריא. השדרוג ייתן לגוף את כול הנחוץ לו.

שאלות ותשובות

מדוע קינואה נחשבת ל"עלייה" במזון הבריאות?

קינואה מכילה חלבונים רבים, מינרלים וויטמינים, והיא אינה מכילה גלוטן, מה שהופך אותה למושלמת עבור אנשים עם רגישויות.

האם ניתן להכין את הסלט מראש?

בהחלט, אפשר להכין אותו כמה שעות מראש. אם תוסיפו את הרוטב כמה דקות לפני ההגשה, אתם תשתכנעו בטעמים המדליקים שלו.

מה עדיף, אבוקדו טרי או מיובש?

אבוקדו טרי הוא הכי טוב! הוא מוסיף טעמים נפלאים ובריאים יותר. אבל אם אין לכם, אל תהססו להשתמש במיובש.

כיצד נשמור על סלט בריא לאורך זמן?

חשוב לשמור אותו במקרר בכלי אטום. סלטים עם רטבים כדאי לערבב לפני ההגשה כדי לשמור על הטריות.

אנחנו יכולים להכין אותו ללא גבינה בכלל?

כן, אפשר להשאיר את הגבינה החוצה. זה לא ישפיע על העונג, אך אם תרצו תוספת חלבון ישנן חלופות כמו טופו.

האם זה בסדר לאכול את הסלט הזה כל יום?

כל עוד אתם מגוונים את הרכיבים, סלטים בריאותיים יכולים להיות חלק מצוין מהתפריט היומי שלכם.

האם יש רכיבים נוספים שאתם ממליצים להוסיף?

בהחלט! ירקות שרים כמו סלרי, קולורבי או בטטה וכן גרעינים שונים. בצד, הרבה טעמים מתערבבים!

אילו ירקות מומלץ לשים יחד עם הסלט?

תוסיפו פלפל אדום, גזר, מלפפון. אם אתם מעדיפים אח היד קרנצ'י, שום דבר לא יעצור אתכם!

מה אפשר לעשות עם שאריות הסלט?

אפשר לשים אותו על טוסט, עם חביתה, או כבסיס למנה עיקרית. זה קלאסי!

איזה רוטב מומלץ למנה?

רוטב בלסמי עם קצת דבש הוא רוטב עולמי! הוא מוסיף רמה אחרת והמון טעמים.

סלטים בריאים הם משגעים, הם מהווים את הבסיס לתזונה נכונה ומזינה. שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם, תנו להם להתענג על כל ביס מהסלט הזה, ואתם תזכו לתודות רבות על כך! صحّّة!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *