בצק פריך מתוק פרווה עצמו למתוק מושלם

בצק פריך מתוק פרווה

איזה כיף זה לחיות בעולם שבו אפשר להכין בצק פריך מתוק בצורה קלה ומהירה! כשמכינים בצק פריך מתוק, יש תחושה של חופש יצירתי, זה כמו לצבוע את העולם בצבעים חדשים. כל ביס מהמאפה ההוא שנעשה עם הבצק הזה הוא כאילו חגיגה בפני עצמו. איזה כיף שיהיה לנו את המתכון הזה, שאפשר לשמור במגירת המתכונים שלנו ולהשתמש בו בכל הזדמנות – להפתיע את האורחים או סתם לפנק את עצמנו.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן מנוחה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 8-10 מנות

מי לא אוהב את הבצק הפריך הזה? הוא קל להכנה, בעל טעמים עשירים, ואפילו פרווה! הבצק הזה הוא בסיס מושלם לכל מאפה מתוק – מתפוחים עם קינמון ועד פירות יער ניגשים. רגע, בואו נעבור על המרכיבים.

הרכיבים הדרושים

  • 250 גרם קמח לבן (או קמח תפו”ח לגרסה ללא גלוטן)
  • 125 גרם שמן צמחי (אפשר גם שמן קוקוס)
  • 100 גרם סוכר (אפשר סוכר חום לתוצאה עשירה יותר)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל (אם יש לכם, מדהים)
  • 2-3 כפות מים קרים (לפי הצורך)

המרכיבים הללו יצרו בצק פריך שהוא אגדי, שיגרום לכולם ללקק את האצבעות. אם תרצו לשדרגו, תוכלו להוסיף קקאו כדי לקבל בצק שוקולדי, או לתבל עם מעט קינמון או אגוז מוסקט – זה פשוט משגע!

שלבי ההכנה

ובכן, אחרי שראינו מה אנחנו צריכים, כאן מגיע הקטע שמסביר איך מכינים את הבצק המושלם הזה.

  1. שמים את הקמח בקערה ומוסיפים את הסוכר והמלח.
  2. שופכים את השמן בהדרגה ולשים עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
  3. מוסיפים את תמצית הויניל ומערבבים היטב.
  4. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים כמה כפות מים קרים ויוצרים כדור בצק.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למנוחה במקרר למשך 30 דקות.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  7. מרדדים את הבצק אל תוך תבנית, פורשים אותו ולא לוחצים חזק מדי.
  8. מניחים לבצק להילחם, חורצים אותו עם מזלג למנוע תפיחה.
  9. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבצק זהוב.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני השימוש.

הבצק הזה מתפשט כמו קסם! כאשר אופים אותו, ניתן להרגיש את הריח הממכר שמתפשט בכל הבית. כל מנה שנכנסת לתנור עם הבצק הזה, מקבלת מראה משגע וטעם מרהיב.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש כל כך הרבה דרכים להוסיף טוויסט לבצק המושלם הזה. אפשר למלא אותו בקצפת פרווה, בממרח שוקולד, או בפירות טריים. הרעיון הוא להיות יצירתיים! שדרוגים נוספים יכולים להיות קישוטים כמו אגוזים קצוצים מעל המילוי או רוטב שוקולד לאחר האפייה.

עכשיו, תקשיבו, אני רוצה לספר לכם על המקרים בהם הכנתי את הבצק הזה. אחת ההזדמנויות הייתה כשמישהו הזמין אותי לסעוד אצל חברים והחלטתי להכין פאי תפוחים. זה היה פשוט מדהים! הבצק היה גבוה, נימוח ומלווה בפירות מתוקים. חברים שלי לא יכלו להפסיק ללקק את האצבעות, ובקיצור, אני פשוט הייתי הכוכבת של הערב.

שאלות ותשובות

איך ניתן לדעת אם הבצק מוכן?
נוכל לדעת שהבצק מוכן כאשר הוא מתגבש לאחד כך שאין יותר קמח גולמי בתערובת. אם הוא יבש מדי, נוכל להוסיף עוד מים קרים.

מה ניתן לעשות עם הבצק המוכן אם לא רוצים לאפות מיד?
ניתן לשמור את הבצק במקפיא, עטוף היטב בניילון נצמד, עד חודשיים. כך אפשר להכין אותו מראש בכל עת.

האם אפשר להמיר את השמן? במה?
בוודאי! אפשר להשתמש בשמנת לצמחית או חמאה (אם לא קיים צורך בפרווה), או שאפשר לשמור על השמנת הצמחית להכנה טהורה.

איך לאפות את הבצק אם אני רוצה למלא מחית פירות?
באופן כללי, ממליצים לאפות את הבצק כ-10 דקות לפני ששמים עליו את המילוי כדי למנוע הוצאתים לא רצויה.

כיצד לנקות את התבנית אחרי האפייה?
נעים לנגב את התבנית במים חמימים עם סבון ידיים. עם סבון עדין, הכל נגמר מהר מאוד.

האם הבצק נשאר פריך לאחר האפייה?
בהחלט! ככל שהמאפה יתקרר, הבצק יישאר פריך ונישא בצורה מושלמת.

כמה זמן אפשר לשמור את המאפה במקרר?
אפשר לשמור את המאפה במקרר לשבוע. אם תרצו, ניתן לחמם אותו שוב בתנור!

אפשר להשתמש במילויים שונים?
כן! הבצק הזה מקבל כל סוג של מילוי. אפשר להפתיע את כולם עם מילוי שוקולד, פירות או אפילו גבינת תמרים.

מה קורה אם נשתמש בסוכר חום?
סוכר חום נותן טעם עשיר ומיוחד יותר, ויוסיף גוון כהה לבצק, אז כדאי בהחלט לנסות!

האם הבצק מתייבש כשיש לי כמעט הרבה זמן במקרר?
לא, אם אתם סוגרים את הבצק בהידוק בניילון נצמד, הוא יישר בטריות שלו.

מעבר לכל, לחיים תמיד יש מקום למתוק. אני ממליץ לנסות את המתכון הזה ולשתף אותו עם כל החברים ברשתות החברתיות! אל תשכחו לספר איך יצא לכם. תהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *