מתכון סלק מרוקאי שלא תוכל להתנגד לו

מתכון סלק מרוקאי

ישנם מתכונים שאנחנו פשוט לא יכולים לשכוח. מתכונים שמחברים אותנו לסבתא, לאמא, ולזיכרונות מתוקים שעוברים במורשת המשפחתית. אחד מהם הוא מתכון הסלק המרוקאי. אם עדיין לא הכנתם אותו בעצמכם, הגיע הזמן դուք תגלו עד כמה הוא מדהים וממכר. גם הסלק, שהוא ירק בעל צבע עז וטעם מתוק, אפשר להשתמש בו במגוון דרכים. הרעננות והקראנץ' שלו פשוט ממכרים בכל ביס.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכיצד אתם יכולים להפתיע את המשפחה שלכם

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין סלק מרוקאי משגע, אנו זקוקים למעט מרכיבים פשוטים, ששולחים אותנו ישר לטעמים של חום ואהבה. הקפדנו לדאוג שיהיה לכם את כל מה שאתם צריכים מהמרכיבים העיקריים ועד לתוספות שמביאים את המנה הזו לשיאים חדשים של טעמים.

  • 4 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות (מנוסים כבר יודעים שהקליפה הקטנה של הסלק היא עולם ומלואו)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק (גם בצל יכול להרגיש הרבה אהבה)
  • 4 שיני שום כתושות (שום מוסיף בוסט של טעם ששוטף כל בקשה של מתכון בינוני)
  • 60 מ"ל שמן זית (שמן זית לא רק טעים, אלא גם בריא)
  • 1 כף כמון טחון (תאמינו לי, זה מה שיביא את המנה למעלה)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה (הפפריקה היא רוטב שמבצע יחד טעמים)
  • 1/2 כוס חומץ (חומץ עוזר לשדרג את כל המנה לצורת הפלאים)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם (גם פה אל תתביישו!!)
  • עלים ירוקים טריים לקישוט (בריא, רענן ומושלם)

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל להרגיש כמו שפים אמיתיים!

  1. מתחילים בשטיפת הסלקים מתחת למים קרים, דואגים לנקות אותם מכל החול
  2. מכינים סיר עם מים רותחים ומוסיפים את קוביות הסלק
  3. מבשלים את הסלקים כ-20 דקות עד שהם מתרככים אך לא מתפוררים (חשוב לשמור על המרקם)
  4. מסננים את הסלקים ומעבירים לקערה גדולה
  5. במחבת נפרדת, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ (אוי, איזה ריח מתמקד!)
  6. מדליקים את האש לסביבות בינונית ומקפיצים את הבצל במשך כמה דקות עד שהוא מתחיל לשקף
  7. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לערבב
  8. מקפיצים את התערובת עם כמון ופפריקה ומערבבים הכל היטב עד שהריח מתפשט לכל הפינות של הבית
  9. מעבירים את תערובת הבצל הסירה לקערה עם הסלקים ומערבבים דקה נוספת
  10. מוסיפים את החומץ, מלח ופלפל ומערבבים שוב עם כל הקסם שהכנתם
  11. מעבירים את הסלט לקופסה ומניחים במקרר למעטה משכר של רעננות ותיבול של המצרכים
  12. אפשר לקשט עם עלים ירוקים טריים לפני ההגשה

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו הרבה מתכונים מהמטבח של סבתא, גם המתכון הזה מציע גמישות רבה! אם אתם מרגישים הרפתקנים, תמיד תוכלו לשדרגו:

  • הוסיפו מעט חמוציות כדי להעניק טעם שילוב של ממתק וחמוץ – זה מגניב!
  • תגבירו את העוקצניות עם פרוסות חריף, אם מתחשק לכם
  • לגרסה טבעונית – פשוט שימו לב למה שכתוב כאן – אין שום דבר מהחי במתכון הזה!
  • אוהבים קראנץ'? הוסיפו אגוזים קצוצים לקבלת מרקם מגוון

שאלות תשובות

מהו הטעם של סלק מרוקאי?

הטעם של סלק מרוקאי הוא מתוק ומעט חמוץ, מה שהופך אותו לאגדי. השילוב עם התבלינים כמו כמון ושום מוסיף גם טעמים עזים שעושים פלאים לחיך.

האם אוכל לאכול את הסלקים חיים?

בוודאי! סלקים הם לא רק טעימים כשמבושלים, גם טריים הם סופר מרעננים. ניתן לקצוץ אותם ולשים בסלטים ולקבל טעם ייחודי.

האם ניתן לשמור את הסלט במקרר?

בוודאי! אפשר לשמור אותו במקרר עד 3 ימים, כל יום תגלו טעמים חדשים.

איך הירק הזה בריא?

הסלק מלא בברזל, ויטמינים ומינרלים, ויש לו סגולות רפואיות רבות שיכולות לתרום לבריאות הלב.

מה משך הזמן של בישול הסלקים?

בישול סלקים נמשך בערך 20 דקות, תלוי בגודל הקוביות שתחתכו.

האם זה מתכון קל לילדים להכנה?

כמובן! הילדים יכולים לסייע בכל שלבי ההכנה, יווצרו זיכרונות לבבים!

ממה אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?

המתכון הזה הוא טבעוני וכמובן שאינו מכיל גלוטן. רק דאגו לבדוק את מרכיבי הגנאש שלכם, במקרה שתוסיפו אותם!

האם אפשר להשתמש בסלק מבושל קנוי?

בהחלט, זה יזרז את תהליך ההכנה! רק הקפידו לבחור סלק איכותי עם טעם טוב.

מה התוספות המומלצות לגמרי?

בעיקר אגוזים שונים, גרגרי רימון ופירות יבשים כמו צימוקים יכולות להיות שילובים מעולים!

מה עושים אם נשאר סלק?

אתם יכולים להכין ממלכה של סלטים! אפשר לחתוך אותו ולהוסיף לפשטידות או לאכול פשוט כך! ישר ללקק את האצבעות!

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו! ההגשות שלכם יהפכו את העולם לטעים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *