קציצות בשר על האש שלא תוכל להתעלם מהן

"`html

מתכון לקציצות בשר על האש

בואו נדמיין לרגע את הרגע המושלם שבו אתם והחברים נפגשים לגלקסיית טעמים, כאשר הניחוחות המעלפים של קציצות בשר על האש ממלאים את האוויר כמו שיר אהבה. פלא שיש כאלה שמסתובבים סביב המנגל כמו מסביב לאור של דבורת דבש! לא מדובר סתם בארוחה, אלא בחוויה קולינרית מדהימה ובלתי נשכחת שהולמת את השמש. לא רק הטעמים מנתקים את הנשימה, אלא גם הכינו אותם יחד עם המשפחה והחברים – זה לגמרי מושלם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמות קושי: קל
  • מספיק לכ-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנס לשלב ההכנה, חשוב שנדאוג שיהיה לנו את כל מה שצריך. גייסו את המרכיבים הבאים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם בשר תרנגול טחון (אופציונלי)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • 100 גרם פנקו (או לחם פרוס מרוסק)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית למריחה על הקציצות

אפשר גם לשדרג את המתכון שלנו. לשנה, ניתן להחליף את הבשר בתחליף בשר מבוסס צמחייה כדי להכין גרסה טבעונית, או להשתמש בבשר עוף כדי לדלל את השומן. תתפלאו אבל גם תחליפים יכולים לתת את הטעם המשגע!

שלבי ההכנה

עכשיו כשהכול מוכן, אנחנו מוכנים להתחיל. תכינו את עצמכם להרפתקה גוררת ריר!

  1. בקערה גדולה, יש לשלב את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הביצה, הפנקו, הפטרוזיליה, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל.
  2. מערבבים היטב את כל החומרים עד שהתערובת אחידה ומצטברת. זה הזמן לערבב גם עם הלב – זה מה שעושה את הקציצות למדהימות.
  3. מורידים את התערובת למקרר לשעה, כדי לתת לה זמן לנוח ולהתמזג טעמים.
  4. מעצבים קציצות בגובה של כ-2 ס"מ ועוברים לתהליך הצלייה.
  5. מחממים גריל חשמלי או מנגל עם פחמים שהגיעו לטמפרטורה גבוהה.
  6. מניחים את הקציצות על הגריל ומבשלים במשך כ-5-7 דקות מכל צד עד שהן משגעות ונצבעות בחום מושלם.
  7. מוצאים הצלחה, מניחים על צלחת עם נייר סופג להוציא עודף שמן.
  8. מגישים עם רטבים אהובים, כמו טחינה או צ'אטני, ותהנו מהטעם הממכר!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

קציצות הבשר שלנו לא סתם מושלמות, אפשר לשדרגן לתהילה קולינרית! הנה כמה רעיונות:

  • להוסיף לתערובת המשגעת גם גזר קצוץ דק או זוקיני כדי לשדרג את הטעם והמרקם.
  • מומלץ לשלב עם קציצות גם סלט ירקות קיץ רענן, שייתן צבע ופריכות לכל המנה.
  • להכין רוטב ייחודי שמורכב מיוגורט, שום ועשבי תיבול – המהדרין לא יחכו עם המשגע הזה.
  • לשדרג את הקציצות עם גבינת פטה קצוצה – מה שהופך אותן לעוד יותר אווריריות ומלאות טעמים.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי פנקו?
חלאס! אפשר להשתמש גם בלחם פרוס רגיל או אפילו קוואקר טחון כמחליף. כל טוב שמרפד על מנת להחזיק את הקציצות.

אפשר להכין את הקציצות ביום קודם?
בדיוק כך! הכנה מראש עושה את החיים הרבה יותר קלים. רק בואו להשאיר את הקציצות במקרר ולאחר מכן פשוט לשים על המנגל.

מה אם אני לא אוהב בשר?
אל דאגה! אפשר להכין קציצות עם טופו, קינואה או רק עם ירקות – תאמינו לי, המרקם יוצא מדהים.

מה הסוד שיש לקציצות גבוהה?
שילוב של חלבי, תיבול ומיעוט בעבודה! נמסות בפה, לא שוכחים להקפיד על לא לדחוס יותר מדי.

איזה רטבים מתאימים כאן?
סלט טחינה, רוטב פיקנטי, או אפילו רוטב פסטו עם מעט לימון יכולים להקפיץ את החוויה.

האם אפשר להקפיא את הקציצות?
ברור! הקפינו לפני הצלייה במנות קטנות. כשתרצו, פשוט הוציאו, המיסו בחום והניחו על המנגל.

כמה זמן מקדישים לכל צד על הגריל?
במידה והגריל חם, כ-5-7 דקות בכל צד זה מושלם. קחו בחשבון שלא תרצו לייבש את הקציצות שלכם!

נראה לי שהקציצות יפגעו לי בבטן! מה לעשות?
נהדר! מינון נכון והכנה נכונה צריכים להקפיץ קטנות בלי להעמיס על הקיבה.

מה עם עונתיות? יש עונות טובות יותר?
בעוצמת הקיץ, במיוחד בסוף האביב, השקיעה טובות בסוף שבוע מביאות את הניחוחות המדהימים והחיים החברתיים בצמיחה.

אפשר להכין קציצות פיקנטיות יותר?
בהחלט! הוספה של צ'ילי טרי או פפריקה חריפה תעשה את העבודה. רק תשימו לב מי מפחד מפיקנטי.

אם אתם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות לחברים ומשפחה! שכולם ידעו מה הדרך המושלמת להצלחה על האש!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *