בייגלה של פעם: מתכון סודי שכולם אוהבים!

"`html

בייגלה של פעם: טעם ילדות מתחדש

מי לא זוכר את בייגלת הסבתא? את הריח המדהים שבקע מהתנור, את השחום הזהוב בגב ואפילו את הקצוות הצמחוניים שהיו עושים לנו חיוך. בייגלה הוא אחד המאכלים המושלמים והאולטימטיביים שמחזירים אותנו אל הילדות – פינוק נפלא שאין כמוהו! היום, אנו נלמד להכין ביחד בייגלה ביתי משגע, כזה ששם את הבייגלה הקנוי בצל – של סבתא, כמובן!

זמן ההכנה, רמת קושי ומנות

  • סה"כ זמן: 2 שעות (כולל זמן לישה ומנוחה)
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 12-15 בייגלים

הרכיבים הדרושים

כאן תמצאו את הרשימה המלאה של המרכיבים, חשוב להשתמש בחומרים כשרים, טריים ואיכותיים על מנת לייצר את המנה האגדית הזו.

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר ניסוי עם קמח כוסמין לשדרוג בריאותי)
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 20 גרם מלח (לא לפחד מהמלח – הוא חשוב לטעם)
  • 25 גרם סוכר (כי מי לא אוהב מתיקות קטנה?)
  • 25 גרם שמן זית (אפשר לשדרגו לכל שמן איכותי)
  • 25 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים יבשים)
  • שומשום (לציפוי, כמה שיותר – תמנעו מלמחוק את הסכין מהקפיצה!)
  • מלח גס לקישוט (לאזן את המתיקות)

אם אתם טבעוניים, תוכלו לניסיון הורדה מהשמנים או אפילו לשדרגו בגרסה של חלב על בסיס צמחי.

שלבי ההכנה

אז אחרי שהתכוננו עם כל החומרים, אולי הגיע הזמן להתחיל! מתחילים עם חיוך על הפנים – הבייגלה של הלב והזיכרונות בדרך.

  1. שמים את השמרים בקערה עם המים הפושרים ומשאירים בצד לעשר דקות.
  2. שמים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר והמלח. מערבבים היטב.
  3. יוצרים חלל במרכז הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת השמרים.
  4. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 10-15 דקות עד שהוא נעים וגמיש.
  5. מניחים לבצק לנוח בקערה מכוסה במשך כשעה במקום חמים.
  6. לאחר שהבצק תפח, חוצים אותו ל-12-15 כדורים קטנים.
  7. מגלגלים כל כדור לחרוט בעובי 1 ס"מ, ויוצרים צורת בייגלה.
  8. מעבירים את הבייגלים למחבת עם מים רותחים ומוסיפים מעט מלח. מבשלים כל בייגלה כחצי דקה מכל צד.
  9. מניחים על מגבת לייבוש קצר.
  10. מקשטים בשומשום ומלח גס.
  11. מעבירים לתנור בחום של 200 מעלות במשך 20-25 דקות עד שיזהיבו וישמעו קליק כשהם נוגעים.
  12. לאחר מכן שולפים והבייגלה חם וטעים!

שימו לב, במהלך הכנת הבייגלה אפשר להשתמש גם בקמח ללא גלוטן, כך שכולם יוכלו ליהנות מהטעם האגדי הזה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

את הבייגלה המדהים הזה אפשר לשדרג בכמה תוספות. רוצים לשדרגו? אפשר לנסות עם גבינת פטה על גבי הבייגלה, עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין או אפילו לתבל במגוון תבלינים כמו כמון או פפריקה. וכמובן, שכדאי גם לנסות ציפויים שונים – זה יכול להיות פרורי גבינה מותכת או אפילו חרדל לצד הירקות שמסביב!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת אם הבצק התפוח?
כולם אוהבים לבחון את הבצק, וכשבו מצליחים להרגיש שהוא תופס גובה – משמעות הדבר היא שהתפחות הצליחה! תנו לו “סיכת בישול” וזה יעמוד במבחן.

מה עושים אם הבייגלה יוצא קשה?
לפעמים הטעות הכי קטנה, כמו בעבודה עם הקמח, עשויה להוביל לתוצאה לא רצויה. לא לשכוח לשים מספיק מים ולא לאפות יותר מדי.

האם אפשר להקפיא בייגלה?
בוודאי! בייגלה שהכנו יכול להימנע בקלות בעזרת קרטון גדול במקפיא. אפשר לחמם אותו שוב לאחר הקפאה, ממש כמו לחיות את הרגע שוב!

מה הגובה המושלם לבייגלה?
גובה שאפשר לקלוט ולחוש את הטעם. כשאתם עוסקים בבצק, יש לנסות שיתממש גם מבחינה אסטרטגית.

איזה רטבים הכי מתאימים לבייגלה?
כשהבייגלה מוכן, אתם יכולים להרחיב את הטעמים עם רטבים כמו חזרת חרדל, צ’ילי מתוק או אפילו מתיקות דמוי דבש – בהתאם לזמן ולתיאבון.

מה לעשות אם אין לי שמרים?
הנתיב להצלחה הוא גם עם שמרים מיידיים ותפו”א. הכל רגשי, לא?

כיצד להגיש את הבייגלה?
בייגלה רך ומתלהב – הפתעה מושלמת לאירועים וחגיגות – بانקוק! תכננו להממם עם דשן.

האם אפשר להכין מראש?
הכל אפשרי כשיש לכם כוונה נכונה. זה תהליך בן רגע – הקפיאו את הבייגלה המוכן והפרידו באריזות מדוקדקות.

מה עושים אם הבייגלה נדבק?
ההיווצרות התופעה יכולה להיגרם במקרה של חליטה לא מספקת. בתהליך האפייה, עליכם לאזן את הכמויות כך שיהיה על ידי תיבול החומרים הנכונים.

האם גם ילדים יכולים להכין את הבייגלה?
בהחלט! זהו מתכון שמזמין את הילדים לנסות לגעת באוכל ואפייה – זה תמיד חוויה טובה לחיזוק הקשר.

אל תשתכחו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות! אנו נשמח לראות את התוצרים שלכם – שתפו, תסבירו, והשאירו טעמים מתוך הניסיון המהנה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *