בורגול ועדשים כתומות: מתכון מנצח שכבש את כולם!

בורגול ועדשים כתומות: המנה המושלמת לכל יום

ברוכים הבאים למתכון שלא רק שיעשה לכם טוב על הנשמה, אלא גם ייכנס לקטגוריית המנות הכי מדהימות שלא תצליחו להפסיק להכין! בורגול ועדשים כתומות הם השילוב המהמם שממכר וכל כך קל להכין. זהו מתכון שמזמין אתכם לחוויה קולינרית שמתחילה בניחוחות מבית הסבתא ועוברת ישירות לשולחן שלכם. מדובר במנה שמציעה את הטעמים המושלמים של חורף, על המרקמים העדינים של הבורגול והעדשים, שמשגעים כל פה וכל ביס. אל תבנו על שיחה לאור נרות, כי המנה הזו פשוט מתבקשת ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי ומספר המנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מסודרות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, חשוב לכם לדעת כי מקורו של הבורגול הוא באזורים ים-תיכוניים ובמזרח התיכון, שם הוא נחשב למאכל פופולרי וותיק. ועדשים כתומות, לעומתו, נתפסות כמקור טיפולי ומזין, ומשלבות בצורה מושלמת עם הבורגול ויוצרות מנה שמיועדת להפוך למנה החביבה על כל המשפחה. עכשיו, נתחיל עם הרשימה המגניבה של רכיבי המתכון:

  • 1.5 כוסות בורגול (כ-300 גרם)
  • 1 כוס עדשים כתומות (כ-200 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר בינוני, קצוץ דק
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית קימל טחון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 3 כוסות מים רותחים (כ-750 מ"ל)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

מרכיבים חלופיים

נכון, תמיד יש מקום לשינויים ולשדרוגים! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט דלגו על השום והבצל או השתמשו בתחליפים טבעוניים. באותה מידה, אתם יכולים להחליף את הבורגול בכוסמין או קינואה, לפי מה שיש בבית. אם אתם גם חובבי תבלינים, לא להסס להוסיף שמן סומסום או צ'ילי לארגז הרגשות שאתם מביאים למנה. תיהנו ותשחקו עם המרכיבים לפי טעמכם!

שלבי ההכנה

וכעת, היד שלכם על המושכות, ובואו נכין את המנה המושלמת הזאת בשלבים פשוטים וברורים!

  1. עליכם לרתוח מים בסיר גדול.
  2. כשהמים רותחים, מפזרים לתוכם את העדשים הכתומות ומבשלים במשך 15 דקות.
  3. בשלב הזה, מסננים את העדשים ומניחים בצד.
  4. בסיר נוסף, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל, התבלינים והשום, מטגנים עד שהבצל מתרכך.
  5. מוסיפים את הגזר ומערבבים לערבוב טוב.
  6. לאחר מכן, מכניסים פנימה את הבורגול ומערבבים עוד 2 דקות.
  7. עכשיו, מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
  8. ברגע שהמים רותחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 12-15 דקות, עד שהבורגול מתרכך וסופג את הנוזלים.
  9. לאחר הבישול, מסננים את הבורגול ומעבירים לקערה.
  10. מוסיפים את העדשים הכתומות ומערבבים היטב.
  11. מקשטים בחופן פטרוזיליה קצוצה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

ומה לעשות אם אתם רוצים להוסיף עוד צבע וטעם למנה הזאת? יש הרבה אפשרויות ששדרגו עבורכם את המנה למדרגה חדשה! ערבבו פנימה חופן איכותי של צימוקים או אגוזי פקאנים קצוצים, והוסיפו נגיעה חמצמצה עם מיץ לימון טרי. לאלה שאוהבים את המנה יותר חריפה, אתם יכולים גם לשפוך פנימה פלפלים חריפים קצוצים. בכל מקרה, תוספות ממכרות רק יוסיפו לרמה המושלמת של המנה שמדברת בכל ביס!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על המנה אחרי ההכנה?
להשאיר את המנה במקרר בשקית אטומה, היא תישאר טובה למשך שלושה ימים.

אפשר להכין מנה לארוחה שלמה?
כמובן! המנה הזו מתאימה גם לארוחה שלמה, שתוכלו להגיש עם חומוס, סלט ירקות וטחינה.

האם ניתן להכין את המנה עם ירקות אחרים?
בהחלט! הוספת ק courgettes, ברוקולי או תפוחי אדמה יכולה לעלות את המנה למימדי טעם חדשים.

מה ההמלצה שלכם לשילוב עם מנה זו?
מנה זו משתלבת מצוין עם יוגורט בטעמים שונים או טחינה איכותית להוספת קרמיות.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! תוכלו להכין את המנה ביום ראשון וליהנות ממנה במהלך כל השבוע.

מה לעשות אם חסרים לי כמה מהרכיבים?
תמיד אפשר לשחק עם מרכיבים במקום עם מה שיש בבית. עצבו את המתכון בהתאם לרצונות שלכם!

איזה עוד תבלינים כדאי להוסיף למנה?
קינמון יכול להוסיף נופך מדהים, או כף מה שמעורר את התיאבון!

מה המומלץ להגיש כהמשך למנה הזו?
אתם יכולים לשרת לצד המנה סלט ירקות רענן עם טחינה.

מה הגבולות שלי עם כמויות?
אפשר לשחק עם הכמויות! כל המרכיבים יכולים להיות משתנים לפי טעמכם האישי.

האם ילדים אוהבים את המנה הזו?
בדרך כלל ילדים מאוד אוהבים את המנה בזכות הטעמים המתוקים של הגזר, והשילובים שמזמנים חווית אוכל ייחודית!

אז מה אתם מחכים? הכינו את המנה המושלמת הזו ושמרו אותה ברשימת המתכונים האהובים שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים ברשתות החברתיות, כי כל אחד צריך להכיר את הטעם המדהים הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *