סביצה סלומון מושלם להכנה ביתית קלה וטעימה

סביצה סלומון – טוויסט שמשגע את החושים!

ההרגשה כשאתם לוקחים ביס מהסביצה המדהימה הזו היא פשוט אגדי. אתם מתעקשים לא להפסיק לנשנש, למרות שהסריבותם רק התחלפו בנימה לובנת ולא ממש ממהרות להסבירלכם שהן "לא בסדר", ובכן, זה מה שהטעם המעלף הזה עושה. הסביצה, עם סלמון טרי, מיץ ליים, נדנוד של חריף והקסם האבסולוטי של כוסברה, היא המנה הכי משגעת שאפשר לרצות. כאשר אתם מגישים את הסביצה הטרייה הזאת, האורחים פשוט לא יודעים מה hit them, ומעבר לכל התלהבות, הם מתמכרים לפשטות הכנה. תכינו את עצמכם לחוויות טעמים מדהימות שלא תשכחו – בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול לתוך המרכיבים המושלמים לסביצה המדוברת. מהנסיון שלי באופן אישי, כל רכיב כאן הוא קריטי להצלחת המנה כך שחשוב להקפיד על האיכות שלהם:

  • 500 גרם של סלמון טרי, נקי מעצמות.
  • 2 מיץ ליים (כ-100 מ"ל)
  • 1 צ'ילי אדום, קצוץ דק (לפי הטעם).
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק.
  • 50 גרם כוסברה קצוצה.
  • מלח לפי הטעם.
  • פתיתי פלפל שחור לפי הטעם.
  • אופציה: מעט שמן זית כדי להוסיף טעמים.

שימו לב, אפשר להכין גרסה טבעונית לסביצה הזו על ידי שימוש בטופו במקום סלמון, כמובן עם תיבול מלא בטעמים בריאים כאשר כדי לעזור לטופו לספוג את הטעמים. נוסף על כך, למי שמחפש אלטרנטיבה ללא גלוטן, כל המרכיבים כאן הם נטולי גלוטן – כולל הליים, הכוסברה והצ'ילי. פשוט ולא מסובך!

שלבי ההכנה

עכשיו, לאחר שהצטיידנו במרכיבים המדהימים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתנסות במטבח המופלא של הסביצה.

  1. חותכים את הסלמון לקוביות קטנות בגובה של בערך 1 ס"מ.
  2. מעבירים את קוביות הסלמון לקערה גדולה ומוסיפים להן את מיץ הליים.
  3. מניחים את הסלמון במרינדה למינימום 15 דקות – זה הזמן שבו הוא יספוג את כל הטעמים המדהימים.
  4. לאחר מכן, מוסיפים את הצ'ילי הקצוץ והבצל הקצוץ.
  5. מקפלים בעדינות את הכל יחד עד שהמרכיבים מתאחדים.
  6. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור על פי הצורך.
  7. בסוף, מפזרים את כוסברה הקצוצה ומערבבים שוב.
  8. מניחים במקרר לפחות 10 דקות נוספות לפני ההגשה – זו הזדמנות להוסיף את התמונות לאינסטגרם.

אם אתם רוצים להוסיף קצת נגיעה מרעננת, ניתן להוסיף אבוקדו קצוץ, או גם חתיכות פירות כמו מנגו או קיווי שיביאו מתיקות למנה המדהימה הזו. על הטאים של החיים אין גבול!

שדרוגים ותוספות אפשריים

נכון, הסביצה הזו מדהימה בפני עצמה, אבל ישנם כמה שדרוגים שיגרמו למנה להיות אפילו יותר משוגעת:

  • הוסיפו מעט רוטב סויה ובכך תגרמו לטעמים לזהור.
  • חתיכת אננס קצוצה תתאים מצוין לטעמים החמוצים של הליים.
  • שימוש בעשבי תיבול נוספים כמו נענע או פטרוזיליה יכול להפתיע את האורחים.
  • שדרגו עם טורטיות תפו”א כמנה בצד.
  • להגשה, ניתן להניח את הסביצה על מצע של חסה מרעננת.

שאלות ותשובות על המתכון

איך אני בודק אם הסלמון טרי?
כאשר אתם רוכשים סלמון, הקפידו על צבעו הוורוד החי ומרקם נקי ונוזלי. הריח צריך להיות נעים ולא חזק.

מה לעשות אם אני לא אוהב חריף?
לגמרי אפשר לשים רק מעט צ'ילי או לוותר עליו לחלוטין. במקום אפשר להשתמש בטעם של כמה תיבולים אחרים כמו כמון.

האם אפשר להקפיא סביצה סלומון?
ממש לא. הסביצה מאבדת את מרקם הסלמון ואינה תתאים לאחר הקפאה.

מה להגיש לצד הסביצה?
נשנושים כמו צ'יפס טורטיה, חלה קלויה או סלט מרענן זה מהלך בינגואים!

האם יש לי מה להחליף ליים?
אם אין לכם ליים, ניתן להשתמש במיץ לימון, אם כי הטעם מתוק יותר.

מהי הכמות המרבית של זמן שטוב להכין את הסביצה?
לא מומלץ להשאיר את הסלמון במרינדה יותר משעתיים, אחרת הטעמים יכולים להיות אלדנטה.

מה עליי לעשות אם אני אכלתי יותר מדי סביצה?
אל תדאגו! תחושת שובע היא רגילה. במקרה צורך, שמן נענע עוזר.

האם אפשר להכין את הסביצה מבעוד יום?
כדאי לשמור על רעננות המנות. הסביצה הטובה ביותר היא טרייה לאכול.

אני צמחוני. איך להכין גרסה צמחונית?
השתמשו בטופו קצוץ עם תיבול של נענע וליים, זה יכול לצאת טעים מאוד!

מה לגבי תיבול נוסף שאני יכול להוסיף?
חלב קוקוס או רוטב סויה מוסיפים לחיזוק טעם מדהים!

אז למה אתם מחכים? זו המנה המושלמת לאירוח או לנשנושים עם חברים, היא פה כדי להפתיע אתכם עם הטעמים הטריים שלה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות חברתיות ולספר לחברים שלכם על זה. כל כך טעים – שאתם לא תאמינו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *