מתכון לוופל בלגי טבעוני – טעם שמשגע את החיך
בוקר של שבת, ריח של פנקייקים וקרפ צרפתיים מתפשט באוויר, ופתאום אתם מגלים שאתם רוצים משהו שונה, משהו שיגרום לכם להרגיש כאילו אתם בחופשה במרכז אירופה. אז מה דעתכם על וופל בלגי טבעוני? מי אמר שאי אפשר לפנק את עצמכם במשהו מדהים, אגדי ומחווה לטבעונות? תנו לנו לקחת אתכם אל עולם של טעמים, מרקמים וריחות שאי אפשר להתעלות עליהם. תכינו את הסינוסים, כי מדובר במתכון הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- סה"כ זמן: 25 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 וופלים
הרכיבים הדרושים
כעת, הקיץ הגיע, ואנחנו מתמלאים ברצון לפנק את עצמנו במאכלים מתוקים שלא מכבידים על המצפון. אז מה נדרש לנו כדי ליצור את הוופל העליון הזה? הכינו את עצמכם, כי אנחנו פה לקפוץ לתוך עולם הטעמים!
- 1 כוס קמח חיטה מלאה
- 1/2 כוס קמח תפו”א
- 1/4 כוס סוכר קוקוס או סוכר חום
- 1/4 כוס קקאו איכותי (לגרסה שוקולדית)
- 1 כוס חלב שקדים או חלב סויה
- 1/4 כוס שמן קוקוס מומס
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
- מעט מלח
מהנסיון שלי, קמח תפו”א מוסיף למתכון מרקם ייחודי שמדגיש את העדינות של הוופל. וזה לא רק טעים – זה גם בריא! נכון, לפעמים אפשר לשדרג, אך הוופל בטבעיותו פשוט מושלם!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שנחוץ, בואו נתחיל להכין את הוופל המושלם שיגרום לכולם ללקק את האצבעות!
- ניקח קערה גדולה, ונניח בה את כל המרכיבים היבשים – קמח חיטה, קמח תפו”א, סוכר, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- ערבב את כל המרכיבים היבשים כך שיתאחדו למסה אחידה.
- בקערה נפרדת, נמזוג את החלב השקדים, השמן ותמצית הווניל.
- נערבב את המרכיבים הרטובים היטב.
- נוסיף את התערובת הרטובה לתוך היבשה, ונערבב בעדינות עד שהבלילה אחידה.
- מחממים את מכונת הוופלים על חום בינוני-גבוה.
- מניחים קצת מהבלילה במכונה (בכמות שתתאים לפי גובה הוופל שאתם אוהבים).
- סוגרים את המכונה ומבשלים במשך כ-5-7 דקות, או עד שהוופל מכהה וקריספי.
- ממשיכים עד שנגמרת הבלילה.
- מגישים את הוופלים חמים עם תוספות או טעמים שמרגישים כנהדרים בעיניכם!
תוספות שדרוג אפשריות
כאשר מדובר בוופלים, היצירתיות היא המגבלה היחידה. מלבד תוספות קלאסיות כמו דובדבנים או סירופ מייפל, אפשר לקחת את זה כמה צעדים קדימה! מה דעתכם על רוטב שוקולד מדהים? או אולי קצפת מקוקוס?
- פרי טרי – תותים, בננות, או אוכמניות.
- קצפת מקוקוס – מספקת רעננות משגעת.
- ליקר קוקוס – למי שאוהב את הטעם הטרופי.
- אגוזים קצוצים – מוסיפים פריכות
- שוקולד מריר – למי שאוהב את המתוק-מריר!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין מצה בריאה יותר?
בטח! אפשר להמיר את קמח החיטה בכוסמין או קמח שקדים לחיים בריאים יותר.
מה אם אני לרגיש לגלוטן?
מומלץ להשתמש בקמחים ללא גלוטן – כמו קמח תפוחי אדמה או אורז.
האם הוופל מתאים לילדים?
בהחלט! מדובר במתכון טעים ובריא, בילוי מושלם לילדים וגם לסבתא.
אפשר להכין את הבלילה מראש?
כן, ניתן להכין את הבלילה כמה שעות לפני הבישול ואפילו לשמור במקרר.
האם אני יכול להוסיף ביצים לבלילה?
בוודאי! הוספת ביצה תשדרג את המרקם, אם אין צורך בטבעונות.
האם אפשר לקפוא את הוופלים?
כן, אפשר לקפוא ולחמם במיקרו או בטוסטר, מובן שזה נעים!
באיזה טמפרטורה כדאי לאפות את הוופלים?
חום בינוני-גבוה עובד הכי טוב, אבל כדאי לבדוק מעת לעת.
מה ניתן להשתמש במקום חלב שקדים?
חלב סויה או חלב קוקוס יעשו גם זאת כמו קסם!
כיצד לשדרג את הוופל?
מומלץ לנסות תוספות שונות כמו וניל או קינמון.
מה המרקם האידיאלי של הוופל?
המרקם צריך להיות פריך מבחוץ ונימוך מבפנים, פינוק אמיתי!
אז מה אתם מחכים? הוופל הזה הוא חוויה שלא תרצו לפספס. שתפו את המתכון עם משפחה וחברים, ואל תשכחו להתענג על כל ביס וביס. ביחד ניצור תרבות של אוכל טעים ובריא! ניווטו את המתכונים שלכם ואל תפסיקו לפנק את עצמכם!