לגלות את סוד השף לטורטליני פולנטה מושלם

"`html

מרגישים את הקרייבינג? טורטליני פולנטה מדהים שמיועד להפרות את חוש הטעם שלכם!

מה שקרה כאן זה שאתמול תפסתי את עצמי חושב על טורטליני הממולא ברוטב נפלא. חיפשתי מתכון שיביא הכל – טעמים מדהימים, מרקמים משגעים ואפילו להתרגש בתהליך ההכנה. אז החלטנו להכין טורטליני פולנטה! מדובר במנה ששואבת השראה מהמטבח האיטלקי, אבל היא מקבלת תפנית מפתיעה עם פולנטה, והופכת לדיסקו מושלם של טעמים. בואו ונצא למסע המטעמים במטבח, ונכין יחד טורטליני שהכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הטורטליני המושלם הזה, נצטרך לאסוף כמה מרכיבים שמדברים בשפה אחת – אהבה לאוכל!

  • 200 גרם קמח לבן (תיאורייה: יכול להיות גם קמח חצי חצי)
  • 2 ביצים גדולות
  • 250 גרם פולנטה (או גריסי תירס)
  • 1/2 ליטר מים
  • 100 גרם גבינת שקדים מרוכזת (נהדר לגרסה טבעונית)
  • 2 כפות רכיב אלטרנטיבי כמו תרד קצוץ (לא חובה, אבל מוסיף טעמים מרעננים!)
  • מלח וסוכר לפי הטעם (אף אחד לא אוהב אוכל שטעם שלו משגע!)
  • 1/4 כוס שמן זית (אופים עם הרבה אהבה)

שלבי ההכנה

מתכון זה דורש קצת מרץ, אך התוצאה בהחלט שווה את זה. אחרי הכל, טורטליני זה קלאסה, לא?

  1. מכינים את הפולנטה: מבשלים את המים בסיר גדול יחד עם מלח וסוכר.
  2. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפולנטה בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד.
  3. מבשלים עד שהפולנטה מסמיכה (10-15 דקות), ואז מסננים ומניחים להתקרר.
  4. במקביל, מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח עם הביצים ומלח לבלילה חלקה.
  5. לשים את הבצק היטב ומניחים להת descansar למשך 20 דקות.
  6. מרדדים את הבצק בעובי קבוע, בערך 2 מ"מ.
  7. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 5 * 5 ס"מ.
  8. ממלאים כל ריבוע במעט מהפולנטה ומקפלים לחצי.
  9. לוחצים על הקצוות כדי לסגור את הטורטליני (כמו לשפר טכניקות חיבוק!).
  10. מבשלים את הטורטליני במים רותחים למשך 3-4 דקות.
  11. מסננים ומניחים בצד.
  12. מטגנים את הטורטליני בשמן זית עד שהם משגעים ומעט מזוגגים.
  13. מגנים עם גבינת השקדים במקביל (אם בחרתם להשתמש!).

תוספות ושדרוגים אפשריים

ברור לכולנו שטורטליני הוא הבסיס המושלם, אך יש מגוון שדרוגים שיכולים לקחת את המנה לעולמות נוספים.

אפשר להוסיף:

  • רוטב עגבניות מתובל עם בזיליקום שמקפיץ את המנה.
  • שמן שום לטעם עמוק יותר.
  • אגוזי לוז קצוצים מעל לצורך קראנץ' מושלם.
  • ירקות קלויים כגון קישואים, גזר או פטריות.
  • תיבול עם תבלינים כמו כמון וסודריה למי שאוהב טעמים מעזים.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הבצק מראש?

בוודאי. אפשר מייד להכין את הבצק ולשמור אותו במקרר לשימוש מאוחר יותר, רק אל תשכחו לשים אותו בשקית נאספת כדי שלא יתייבש.

מה אפשר לשים במקום גבינת שקדים?

אפשר לשים גבינת פריזר רגילה או גבינת ריקוטה אם אתם לא רגישים ללקטוז. תמיד ניתן להוסיף גם מבחר של ירקות קצוצים.

האם אני יכול לשדרג את המילוי?

בהחלט! רוצים לנסות טעם חדש? שימו פנימה פטריות מטוגנות, תרד, גבינה צהובה או אפילו רצועות חסה לסגנון בריא ואוורירי!

כמה דקות אני מבשל את הטורטליני?

רחוק מ-10 דקות גלישה בשבוע הבישול שלכם; 3-4 דקות במים רותחים הן בדיוק מה שצריך. ברגע שהטורטליני צפים, זה פוליטיקלי נכון!

האם ניתן להקפיא את הטורטליני המוכן?

כמובן! הם הורסים את המגבלה של הקפאה. אתם יכולים לשמור אותם בשקית ואקום עד 3 חודשים.

האם זה מתכון למתחילים?

מקצוען או לא – זהו מתכון שלכל אחד יש את הסיכוי להצליח בו. שיעור בבית ספר לאומניות בקולינריה? לא עולה לכם מאומה!

איך אני יודע אם הפולנטה מוכנה?

פולנטה מוכנה תהיינה חלקה ולא דביקה. אם אתם מתמודדים עם כדורי פולנטה – זמן להיכנס למטבח וללוש!

איך הכי טוב להגיש את המנה?

הכי טוב להגיש חם, עם רוטב צדדי וטיפה שמן זית מעל! תמיד יש לנו מקום לפינוקים.

כמה זמן זה מחזיק במקרר?

השריית המנה במשך 2-3 ימים במקרר היא רעיון טוב. ואי לכך – כשאתם טועמים – אל תתפלאו אם זה מעלף.

ההכנה נראית מורכבת, יש קיצור?

ניתן לרכוש טורטליני מוכן ולהכין את הפולנטה. ככה תחסכו זמן!

אז קדימה, חברים! השקיעו במעט זמן ובאהבה למעדן הזה. בטוח שתשמחו לשתף אותו עם החברים שלכם. אל תפחדו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות ולגרום לכולם לרצות להכין את הפולנטה המהפכנית!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *