מתכון סולת קל וטעים שכל אחד יכול להכין

"`html

מתכון סולת – ממתק ביתי שלא תוכלו להפסיק לאכול

דמיינו לכם שיש לכם מתכון ביד שמכיל שילוב מושלם של טעמים, טקסטורות וניחוחות שעוטפים אתכם כמו חיבוק חם. זה מה ששוקו סולת מביא לכם, אחד הקלאסיקות המדהימות של המטבח הישראלי. אנחנו מתכוונים לפרק את המתכון הזה כך שלכל משפחה תהיה את הדרך להכין את הגרסה שלה – אגדי, נימוח בחיך ומשגע בכל ביס.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 60 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנפשיל שרוולים ונכנס לתהליך המענג של ההכנה, אנחנו צריכים לרכז את כל מה שצריך על מנת ליצור את המנה המעלפת הזו. תכינו את עצמכם, זה עומד להיות מושלם!

  • 250 גרם סולת
  • 500 מ"ל מים
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה (או שמן לטבעונים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף המון)
  • שקדים קלויים לקישוט
  • מפתח: תמצית וניל או שקית סוכר וניל – אם אוהבים מתוק!

מרכיבים חלופיים

כפי שאתם יודעים, לכל מנה יש המון אפשרויות לשדרוג. ניתן להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת החמאה בשמן קוקוס. כמו כן, אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים או פירות יבשים כמו צימוקים או דבלים לתוספת טעם ונשנוש בריא.

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן לגלות איך מכינים את המתכון המדהים הזה. כאשר התחלתם בהכנה, לא תרצו להפסיק!

  1. מניחים סיר על אישרה גבוהה עם המים והמלח ומביאים לרתיחה.
  2. ברגע שהמים רותחים, מוסיפים את הסולת בהדרגה ומערבבים כל הזמן כדי למנוע גושים.
  3. מקבעים את הלהבה על נמוכה ומוסיפים סוכר וסוכר וניל או תמצית וניל.
  4. מבשלים כ-20 דקות על חום נמוך, עד שהמים נספגים והסולת מתקלפת.
  5. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה לגמרי וספוגה בסולת.
  6. עוברים עם כף לעבר הפינות ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עוד 10 דקות עד שהסולת בעיקר verandert is.
  7. מעבירים את הסולת לתבנית משומנת ומשטחים אותה כדי שלא תתייבש.
  8. מניחים להתקרר לטמפ' חדר ואז חותכים לקוביות.
  9. קולפים וחותכים את השקדים לשניים ומפזרים מעל לקישוט.
  10. מגישים עם תה צמחים או קפה, כי כמה טעים זה יכול להיות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

איך לתת לסולט שלנו טוויסט מדהים? יכולים להוסיף פירות שימור כמו משמשים או אפרסקים לקישוט. כמו כן, קונפיטורה מתוקה שמונחת בצד, חייבת להפוך כל ביס למושלם. ואם ופתאום רוצה ליצור גרסה שוקולדית, להוסיף קקאו לסולת וליהנות מהפלא הזה.

שאלות ותשובות

מה זמן האפייה של הסולת?

אין אפייה בסולת, היא מתבשלת בסיר. זמן הבישול הכולל הוא כשעה.

האם ניתן לשמור את הסולת במקרר?

כן, אם נשארה לכם סולת, תוכלו לשמור אותה במקרר בכלי אטום. היא תחזיק מעמד 3-4 ימים.

האם אני יכול להשתמש בסולת ללא גלוטן?

סולת עצמה מכילה גלוטן. אבל אתם יכולים לנסות להשתמש בקמח חומוס או קמח תפו”א.

כמה קלוריות יש בכף של סולת?

בכף סולת ממוצעת יש בערך 30 קלוריות. זה נשמע לא הרבה, אבל אל תשכחו גם את הסוכר והחמאה.

מה אם אני רוצה להמתיק את הסולת?

אם רוצים, בהחלט אפשר להוסיף יותר סוכר או להשתמש בסירופ מייפל להמתקה.

האם ניתן להכין סולת ללא סוכר?

כמובן, תוכלו לדלג על הסוכר ולהשתמש בדבש או בסוכר מעובד כמו ממתיקים טבעיים.

איזה קינוח מתאים לצד סולת?

עוגת שוקולד ט aérienne תשתלב מצוין עם הסולת. גם גלידה יכולה להוסיף טאץ' מרענן.

כיצד אני יודע אם הסולת מוכנה?

אם הסולת משאירה עקבות של לחות אבל לא רטובה מדי, היא מוכנה! הטקסטורה צריכה להיות אוורירית ולא דחוסה.

כמה זמן לפני שמערבבים את הסולת?

לאחר הוספת הסולת למים המבעבעים, יש לערבב כל הזמן במשך דקה-שתיים, לאחר מכן אפשר להפסיק.

האם ניתן למלא את הסולת במשהו?

בהחלט! אפשר למלא את הסולת במילויים מתוקים כמו ממרח תמרים או אגוזים קצוצים.

סיימתם את המתכון? תשתפו אותו עם חברים, תעבירו את המת की אהבתכם ברחבי הרשתות החברתיות. תנו לכולם לגלות את מתכון הסולת המושלם הזה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *