נודלס מוקפץ עם טופו – המתכון שיעשה לכם חשק!

נודלס מוקפץ עם טופו – המתכון המושלם!

מה אם היינו אומרים לכם שיש דרך לקחת את המנה האסייתית האהובה עליכם ולהפוך אותה לאגדה קולינרית? בפשטות מדהימה, נוכל להכין עבורכם נודלס מוקפץ עם טופו שיתעלה על כל ציפיותיכם. מדובר במנה בלבד בשילוב טעמים מרעננים, מרכיבים נחשקים ושפע של צבעים ובריאות! הנודלס שזורים ברוטב סויה עם נגיעה של ליים, והטופו פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. ואם זה לא מספיק, אז המנה הזו היא גם דל פחמימות ואידיאלית עבור מי שדואג לבריאותו.

אם אתם מחפשים מתכון שיכול להיות מרכז שולחן זוהר, כזה שמפליא את האורחים שלכם, אל תעברו על המתכון הנפלא הזה! כשהטעמים מתמזגים בתנור המוקפץ, מתחשק ללקק את האצבעות, והניחוחות שיפרחו מהמטבח שלכם יגרמו לכולם להרגיש בחוויה ממכרת. התכוננו לקבל את מחיאות הכף של כולם כשהם יטעמו מהמנה המעלפת הזו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-5 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הנודלס המדהימים, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 250 גרם נודלס ביצים (או נודלס אורז לטבעונים)
  • 200 גרם טופו רך, חתוך לקוביות
  • 1 כף שמן סויה
  • 2 כפות רוטב סויה בהיר
  • 1 כף רוטב סויה כהה
  • 1 כף מיץ ליים (או לימון)
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ (למי שאוהב חום)
  • 1 גזר בינוני, פרוס דק
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיניים שום, קצוצות
  • 1/2 כוס ברוקולי, פרוס קטן
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
  • בצל ירוק לקישוט

וזה לא הכל! אם אתם רוצים לחדש את המתכון ולהתנסות ברכיבים נוספים, אתם בהחלט יכולים להוסיף נבטים, פטריות או ירקות טריים אחרים שאתם אוהבים.

שלבי ההכנה

  1. בשלב הראשון, יש להביא סיר עם מים לרתיחה ולהוסיף את הנודלס. נבשל את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה.
  2. לאחר מכן, נניח את הנודלס המבושלים במסננת ונשטוף במים קרים כדי לעצור את הבישול. נשים בצד.
  3. במחבת רחבה, מחממים שמן סויה על חום גבוה.
  4. נוסיף את קוביות הטופו ונטגן עד שהן משחימות מכל הכיוונים, זאת על מנת להגיע למרקם פריך וטעים.
  5. נוסיף את הבצל והשום ונטגן כמה דקות, עד שהבצל מתרכך.
  6. נכניס את שאר הירקות – גזר, ברוקולי ופלפל חריף, ונטגן עוד כמה דקות עד שהירקות מתרככים.
  7. נוסיף את הנודלס המבושלים והטובים ונטחן את הכל יחד, עד שהמרכיבים מתערבבים היטב.
  8. לסיום, נוסיף את רוטב הסויה, את מיץ הליים ואת הג'ינג'ר, ונערבב בהרמוניה עד שהכל מתחמם.
  9. נגיש על צלחות בודדות, ונקשט בבצל ירוק קצוץ.

עכשיו שיש לנו נודלס מוקפץ מדהימים, אתם עשויים לשאול את עצמכם האם יש תוספות או שדרוגים שאפשר לעשות. ובכן, כאן מגיעה ההנאה הגדולה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

  • אינספור תוספות – תוסיפו להם שומשום קלוי או כוסברה קצוצה בראשם ואפילו חציל קלוי מרגש.
  • אוהבי חריף? הוסיפו עוד פלפל חריף או שמן צ'ילי לאיזון הטעמים.
  • אם אתם נכנסים לדיאטה, שמן קוקוס הוא תחליף נהדר לשמן סויה שהוא שמן יותר בריא.

שאלות ותשובות

האם הטופו חייב להיות רך?
לא בהכרח, אפשר גם להשתמש בטופו קשה וכך לקבל תוצאה שונה. לטופו קשה טקסטורה פריכה יותר, מה שיכול להוסיף למנה.

אילו נודלס אפשר להשתמש במתכון?
נודלס ביצים, נודלס אורז ואפילו נודלס קדס מתאימים. כל אחד מהם יביא טעם ומרקם ייחודיים.

מה אם אני טבעוני?
אין בעיה! פשוט השתמשו בנודלס אורז וטופו והכנסו הרבה ירקות. זאת מנה שיכולה להיות בריאה וגם מספקת!

אפשר להכין את זה בלי חלב?
בוודאי! המתכון הוא טבעוני ואינו מכיל חלב. הוא דל בשומן ובבריא.

איך מחממים שאריות?
אפשר לחמם את השאריות במחבת עם מעט שמן או במיקרוגל. תמיד אכפת לטעמכם הנפלא!

האם אפשר להוסיף עוד ירקות?
בהחלט! אפשר לשלב פטריות, קישואים או כל ירק אחר שאתם אוהבים. זה יכול להיות מושלם!

מה קורה אם אין לי את רוטב הסויה?
אפשר להשתמש ברוטב דגים או אפילו לקנות רוטב סויה חדש. אין מקום לפספס את הטעמים!

מה ההמלצות לשדרוג המתכון?
אם תרצו לשדרג את המנה, אפשר להוסיף אגוזים קלויים, בוטנים או טחינה על גבי המנה.

כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
הנודלס יחזיקו במקרר עד 3 ימים. זה יכול להיות מוסיף נפלא לארוחות מהירות!

האם זה באמת טעים כמו שזה נשמע?
בהחלט! ממכר לחלוטין! כשמכינים אותו, ניתן לראות את כולם יוצאים מגבולות הפה כי הם יודעים שהולכת להיות חוויה מדהימה!

בסיום, אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו עם חברים, משפחה וכל מי שאתם מכירים. תנו לכולם לשתף את הנודלס המוקפצים האלו ולהרגיש את הקסם של טעמים יוצאים דופן. ואם אתם מתכננים להכין את זה, תעדכנו אותי! אהיה כאן עם ניצוצות נרגשות בכל פעם שתחליטו לנסות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *