חביתת ירק 10 דקות שתשנה את ארוחת הבוקר שלך

חביתת ירק במלית צבעונית ומפתיעה – 10 דקות של תענוג!

אם אתם מחפשים את המנה המושלמת שתהפוך את הארוחה הבאה שלכם לחוויה מדהימה, הגעתם בדיוק למקום הנכון! החביתת ירק הזו היא רעיון בריא וקולינרי, שיהיה לכם קשה לעמוד בפניו. מדובר במנה כל כך פשוטה, אך יחד עם זאת מעלפת, שמפתיעה בעושר הטעמים והמרקמים שבה. המילוי הצבעוני של הירקות משגע כל כך, שלא תרצו לשתף אותה עם אף אחד – מתכון כל כך טוב, שהוא פשוט ממכר!

זמן ההכנה ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 2 מנות

בואו נתחיל להיכנס לפרטי המתכון הזה, כי זה באמת הזמן הטוב ביותר לחזות בתהליך ההכנה, ולקבלת התוצאה הסופית המושלמת. החביתת ירק מתאימה לכל מצב ותמיד יכולה לאכל על תוספות שונות. רק תנו לעצמכם להתרגש!

מרכיבים הדרושים

  • 4 ביצים גדולות
  • 1 קישוא בינוני, מגורר
  • 1 גזר בינוני, מגורר
  • 1/2 פלפל אדום קצוץ דק
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • שמן זית לטיגון

לאחר שהכנו את כל המרכיבים, חשוב להזכיר שיש אפשרות להחלפת רכיבים כדי לחתוך מעט בפחמימות, או אפילו לגרסה טבעונית שלא תוותר על טעם. ירקות מקצועיים ואורגניים יצרו חוויה בריאה ואיכותית, בהחלט שווה לנסות!

שלבי ההכנה

כעת נגיע לשלב המהנה ביותר: ההכנה! אני מזמין אתכם לשים לידכם את כל המרכיבים, כי כשמתחילים, אין לעצור!

  1. קוצצים את הבצל והפלפל האדום לקוביות קטנות.
  2. מגרדים את הקישוא והגזר בעזרת פומפיה גסה.
  3. בקערה, שוטפים את כל הירקות ואחר כך סוחטים מהם את הנוזלים כדי למנוע חביתת ירק רטובה מדי.
  4. במקביל, מפצלים את הביצים לקערה נפרדת ומנערים אותן עם המלח והכורכום.
  5. יוצרים תערובת של ביצים עם הירקות והורסים בעדינות כדי לא להפוך את החביתת לבעייתית.
  6. מחממים מחבת עם שמן זית, ומוסיפים לתוכה את התערובת.
  7. מטגנים את החביתת על להבה נמוכה במשך 5 דקות משני הצדדים עד שהשניים מזהובים ופריכים.
  8. מוציאים מן המחבת ומניחים על צלחת שטוחה.
  9. חותכים את החביתת לנתחים ומקשטים עם עוד פטרוזיליה קצוצה למעלה.

אם אתם חובבי גרסה טבעונית, תוכלו להמיר את הביצים בתערובת של טופו מרוסק. גם כאן תוספת של ירקות תיתן תוצאה מעולה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין כמו לתבל את החביתת באתנחתות מהנות! ניתן להוסיף גבינת פטה למילוי לבחירה או צנוברים קצוצים לקישוט המנה. תרצו עוד טעמים? נסו להוסיף רוטב לפיצה לנגיעה איטלקית. ושלא נשכח את הסלט העונתי הירוק, שיכול להיות תוספת חביבה לכל לוח השנה!

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה להכין כך גרסה דלת פחמימות?
שילוב של ירקות דלי פחמימות כמו ברוקולי או תרד יכולים להיות רלוונטיים באותה מידה במתכון

האם אפשר להכין את החביתת בעזרת מחבת אחרות?
בהחלט! מחבת טפלון מציעה תוצאה נהדרת, אך גם מחבת ברזל יצוק תעשה את העבודה!

איך אני יודע שאני יכול לקשט את החביתת?
הקישוט יכול להיות בצורת שמן זית קטנטן, או אפילו טחינה למעוניינים בטעם מעניין יותר

קשה לי למצוא את הזמן כדי להכין את זה, מה לעשות?
אל דאגה, חביתת הירק הזו מוכנה תוך עשר דקות – אפילו כשיש לכם אורחים, אפשר להכין כדבר של מהירות!

כיצד אני יכול להפוך את המנה לטבעונית לחלוטין?
פשוט להמיר את הביצים בטופו מרוסק, יחד עם במעט קורנפלור – מתקבל טעם מצוין!

האם אני יכול להוסיף שקדים קצוצים?
בשמחה! זה ייתן לתוצאה קראנשיות מדהימה.

האם אפשר לאכול את החביתת הזו בבוקר?
בוודאי, זה אחד מהמאכלים המושלמים לארוחת הבוקר.

האם אפשר לשמור את השאריות במקרר?
כן, החביתת נשמרת כ-2 ימים בקופסה סגורה.

כיצד תקבעונן את המנה ראשונה במסיבה?
חתכו את החביתת לחתיכות קטנות ומעוטרות עם טחינה – אפקט מרהיב!

האם ניתן להכין זאת מראש?
ביום שיש לכם עיסוקים, הכנה מראש בהחלט פתרון מצוין – כל מה שצריך לעשות זה לחמם אותה בסוף!

מחכים לשמוע מכם, השיבו את המתכון עם כל החלה שאתם מצליחים להכין! נשמע טוב? שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות והפיצו אותו לחברים, כי זה המתכון שהעולם זקוק לו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *