בשר דק דק: המתכון המושלם שכולם מדברים עליו

בשר דק דק – מתכון לשיפודי בשר מדהימים!

יש מתכונים שפשוט מתאימים לכל אירוע. מתכון לשיפודי בשר דק דק הוא אחד מהם. אנחנו מדברים כאן על שיפודים עסיסיים, מלאים בטעמים שכאשר אתם מכינים אותם, הבית פשוט מתמלא בריחות שאי אפשר לעמוד בפניהם! אתם יודעים בדיוק על מה אני מדבר, נכון? הנשמה רוצה בשר! והבשר כאן לא סתם בשר, אלא בשר שיהיה כל כך מגניב וכל כך עסיסי, כך שלא תצליחו להפסיק ללקק את האצבעות.

מהסיבות הללו, אנחנו הולכים לדבר על ההכנה הזאת שמביאה את השיפודים לרמות חדשות של כיף קולינרי. הדימיון כאן מתערבב עם המסורתיות ויוצר מנה שהיא אגדה אמיתית. אם חשבתם על גאווה קולינרית, זה פה! כל ביס יהיה כמו מסיבת טעמים בפה שלכם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את השיפודים המדהימים שלנו, אנחנו צריכים לעבוד עם רכיבים איכותיים. הבה נתחיל במרכיבים:

  • 600 גרם בשר פרגית/שאנק (מומלץ בשר טרי באיכות גבוהה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיניים שום קצוצות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית כמון
  • כפית מלח ים
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • מיץ מ half לימון
  • 2 כפיות סויה (לא חובה, אבל מוסיף טעם משגע)
  • שיפודים מעץ או ממתכת

מרכיבים חלופיים

למי שאוהב גיוון, תוכלו להשתמש ב:

  • בשר טחון – שיבושולי בבישול, במידת הצורך למגע אוורירי.
  • לבחירה למנגל טבעוני – ניתן לשלב רצועות טופו או פטריות.

שלבי ההכנה

כעת הגיע הזמן להיכנס לתוך שלב ההכנה. זה מה שידליק את כולכם!

  1. חתכו את הבשר לרצועות דקות בעובי של כ-2 ס"מ.
  2. בקערה גדולה, ערבבו את השום, שמן הזית, פפריקה, כמון, מלח, פלפל ושאר החומרים עד שהתערבבות אחידה.
  3. הוסיפו את רצועות הבשר לקערה ומערבבים מעליהם את התערובת.
  4. כשהבשר כבר מכוסה בתיבול, שימו אותו בצד למשך 30 דקות (ואם אתם ממש סבלנים, אפשר גם למר marinate למשך לילה).
  5. בזמן שהבשר סופג את כל הטעמים, חממים את הגריל או מחבת ברזל על חום גבוה.
  6. ניקו את שיפודי העץ במים (אם השתמשתם) ואז הגיע הזמן לשים את רצועות הבשר על השיפודים.
  7. שימו את השיפודים על הגריל והקפיצו. צלו כ-5-7 דקות מכל צד או עד שהבשר השחים וחלוט.
  8. הוציאו את השיפודים מהגריל ותנו להם לנוח כמה דקות לפני ההגשה.

בשלב הזה, יתכן שהרחם שלכם רוצה לצעוק משמחה! כעת, תוספות הן המשחק הבא!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מי שאוהב תוספות, יכול לשדרג את מנת השיפודים עם:

  • סלט ירקות קצוץ דק עם טחינה על בסיס לימון – מרענן ומלא בריאות!
  • לחם פיתה טרי, להרגיש בארץ, אני אומר!
  • רוטב חריף או יוגורט – לקבל טוויסט מענג!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הבשר מבושל כראוי?
ניתן לבדוק את הבשר על ידי נעיצה של מזלג במרכז. אם הוא נתפס עם מעט מתינות, הוא מוכן!

אפשר להכין את המנה בגריל ולא על מחבת?
בהחלט! השיפודים יוצאים פשוט מדהימים על גריל פחמים, תוסיפו עשן ותהנו מטעמים שונים!

מה כדי להכין אם אין לי שיפודים?
אם אין לכם שיפודים, ניתן פשוט לאדות את הבשר במחבת ולהניח אותו באירוח, זה יצא משגע גם ככה!

האם הבשר הזה יכול להיעשות גם בתנור?
כן, אם אתם מתקשים בגריל, אתם יכולים להניח את השיפודים בתנור על גריל בחום גבוה למשך כ-15 דקות.

האם אני יכול לשדרג את המתכון הזה?
בהחלט! תוכלו להוסיף ירקות כמו פפריקה, קישואים או בצל יחד עם הבשר לשיפודים.

אולי יש לך רעיון למנה ראשונה שאפשר להכין יחד?
כן, סלט טחינה עם חומוס, הוא מושלם כאנטיפסטי שיעורר רעב!

האם המתכון מתאים לילדים?
כמובן! זהו מתכון השקול לכל אהבה לג'אנק פוד, ניתן להפחית את התיבול החריף ולשמור על טעמים עדינים יותר.

מה אם אני רוצה לגרום לזה להיות טבעוני?
שינוי בשר לטופו מעושן או פטריות יעניק לכם מנה מדהימה ומשמחת שמתאימה לכולם!

כמה זמן הבשר יכול להחזיק במקרר לאחר הבישול?
הבשר מבושל ניתן לשמור במקרר כ-3-4 ימים בהתאם לתנאים.

יש לך טיפים נוספים להכנת שיפודים?
וודא שהכל חתוך באותו גודל, זה מבטיח בישול אחיד. אל תשכחו גם להפוך את השיפודים במהלך הבישול!

תמיד נשמח לראות אתכם משתפים את המתכון עם כל החברים שלכם, אז אל תהססו! כשתכינו את המנה המדהימה הזו, תפרסמו תמונה ותייגו אותנו! זה יכול להיות משגע ونحن מצפים לטעום את השיפודים שהכנתם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *