איך להכין עוגת נשיקות ושמנת מתוקה בקלות

עוגת נשיקות ושמנת מתוקה – מתכון מקסים לשבועות

אם אתם מחפשים את הקינוח המושלם שיהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים ותחושות, הגעתם למקום הנכון. עוגת נשיקות ושמנת מתוקה, היא לא סתם עוגה; היא ממש חגיגה של צבעים, מרקמים וטעמים, שמשאירה לכל אחד טעם מדהים בפה! מהניסיון שלי, הציפוי הנימוח והשקוף עם נגיעות המרנג הפחות מתוק משרה על העוגה לחות מענגת. כל ביס הוא נסיעה לעולם של פינוקים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כאשר נגענו בתוכניות החגיגה שלנו, בואו נמשוך את הטעמים והמרכיבים של העוגה המדהימה הזאת. לכל חובב מתוקים, מתכון הזה הוא כמעט אגדתי. אתם תצטרכו:

  • 3 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 100 גרם קקאו (אם אתם אוהבים טעמים עשירים)
  • 1/2 כפית מלח
  • למשבי חן, כמה פירות יער לקישוט (אפשר גם לבחור פירות אחרים שאוהבים)

לא לשכוח, אנשים, אם אתם שמים לב למצרכים הללו, תוכלו לתכנן גם גרסה טבעונית או ללא גלוטן של העוגה. דמיינו לעצמכם את השמנת המתוקה, שבמקרה הזה אפשר להחליף ב'שמנת חלופית' מופקת מאגוזים, וברור לי שיצא מדהים לא פחות!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים מסודרים, ניגש ליצירת הפלא.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מפרידים את חלמוני הביצים מהחלבונים בקערות נפרדות.
  3. מוסיפים לחלמונים חצי מכמות הסוכר ומקציפים עימה עד קבלת קצף רך.
  4. מוסיפים לתערובת את התמצית וניל ואז מוסיפים גם את השוקולד הקצוץ. תכל'ס, לא צריך להעמיס על עצמכם, השוקולד יתמזג יפה!
  5. מוזגים את התערובת לתבנית עגולה ואופים כ-25 דקות.
  6. אם חזרתם מהאפייה וראיתם שהעוגה עלתה קצת, אל תדאגו! זה נסף של עוגת שמרים לא מגיעים! היא טבעית להן!
  7. בינתיים, מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר והמלח עד שמקבלים קצף יציב.
  8. מתקינים את הקצפת החלבונים על העוגה המוכנה ותהיה לכם שכבה יפה ואוורירית.
  9. אפשר למרוח גם את השמנת המתוקה על התערובת, נמס בפה כבר אמרנו?
  10. מכניסים למקרר לפחות לשעתיים כדי שהטעמים יתערבבו היטב.
  11. מניחים את הפירות יער מלמעלה לקישוט, הרי אין דבר משגע יותר!

ואחרי כל שלב, אני ממליץ לחכות בקוצר רוח להגעת הזמן לאכול את העוגה הזו. לא שווה? היא הכי טעים שיש!

תוספות או שדרוגים אפשריים

עכשיו כשיש לנו עוגה מדהימה, אפשר לשדרג אותה במספר אופנים. לדוגמה: הביאו פולקלור של קינוח וניל, עם פירות נחתכים וזרעי צ'יה לשדרוג בריאותי. או מה דעתכם על מעט עוגיות מצופות שוקולד או אגוזים קצוצים? כל תוספת תוסיף טעם חדש ומעניין שמתבקש בפתיחה או סיום של כל ארוחה.

שאלות ותשובות

מה אם אני לא אוהב שוקולד?
נשמע מוזר, אבל אפשר בהחלט להשאיר את השוקולד בחוץ! אתם יכולים להחליף אותו באגסים מבושלים או בתמצית מנטה לפיתוח טעמים חדשים!

האם העוגה יכולה להיות ללא סוכר?
בהחלט! אפשר להשתמש בסוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים כמו סטיביה, והתוצאה תהיה לא פחות משגעת!

האם אפשר להכין את העוגה מראש?
כמובן! יום אחד לפני האירוע זה רעיון מצוין, למעשה, זה משדרג את העוגה שלב אחר שלב.

מה about מכינה ליום הולדת?
האמת? עוגת הנשיקות הזו מתאימה ליום הולדת עם קישוטים צבעוניים מלמעלה. הכי מדהים ומושלם!

האם אפשר חמאה במקום שמנת?
מומלץ להימנע בחוץ, אבל אפשר לערבב מעט חמאה עם שמן קוקוס או לשים את שני המרכיבים יחד!

אפשר לשלב את העוגה במינון גם בקיץ?
לגמרי! גם חורף וגם קיץ יתאימו, ואף תוספת במדבר!

מה לגבי מרקם של העוגה?
למרקם אוורירי, תמיד יש להקציף אותו היטב ולבחור קמח טרי ואיכותי.

איך לאחסן את העוגה?
אני ממליץ לשמור במקרר, אז הווש של המרנג יעמוד לא רע!

מה אוכלים עם זה?
תמיד שילוב של סלט ירקות קר או תוספת כדורי גבינה הולמת בסגנון!

עוגת הנשיקות הזו נראית קשה להכנה, זה באמת כך?
לא, לא! זה דווקא חוויית יצירה נהדרת ואפילו אפשר לערבב את הילדים בפעולה.

נהנינו בפסגת עולם המתוקים? אל תשכחו לשתף את המתכון המופלא הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! תעשו להם אווירה מדהימה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *