מאפה בצק עלים טבעוני שמטריף את החושים

מאפה בצק עלים טבעוני – מושלם ומדהים

ישנם רגעים בחיים שבהם נתקלים במאפה שמעורר זיכרונות נוסטלגיים, טעמים מיוחדים ואפילו קצת שמחת חיים! מי מאיתנו לא אוהב את הבצק הפריך הזה שממלא את הבית בריח משגע? מאפה בצק עלים הוא כוכב של כל שף, ולמרות שמדובר בבצק פשוט למדי, התוצאה תמיד מעלפת! החומר שמהווה את הבסיס הוא קל, אוורירי ויכול להתמלא בכל מיני דברים שהופכים את המאפה הזה למושלם. אם אתם מחפשים משהו יצירתי להפתיע את האורחים על שולחן החג, או סתם לפנק את עצמכם, אני ממליץ לכם להמשיך לקרוא! כל ביס הוא חוויה שתרצו לחזור אליה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 8 מנות לגבוהות ואפילו יותר קטנות!

בואו נדבר רגע על בצק עלים – יש משהו ברמה הגבוהה שלו שהוא קל לגלגל, לעצב ואף למלא, ובקיצור, זה כיף גדול. ניתן למצוא את בצק העלים בכל סופר מרקט, ואם אתם בהרפתקאות, גם בטעמים שונים – עם תרד, פטריות ואפילו מתוק! מה שמעניין במאפה הזה הוא שזה משתף פעולה עם מגוון רחב של מרכיבים.

הרכיבים הדרושים

  • 1 חבילת בצק עלים טבעוני (400 גרם)
  • 1 גביע טופו משי
  • 150 גרם פטריות קצוצות (שנהוג להשתמש בישראל בפטריות שמפיניון)
  • 100 גרם תרד קצוץ (טרי או קפוא)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן שומשום (לגרסה סינית)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שומשום קלוי לקישוט
  • קמח לתעשיה

כשהמילוי הזה מתמזג עם בצק העלים, אתם просто תתבלו את החיים שלכם בנתח בריא, אסתטי ומעניין. זה בדיוק הזמן לדבר על חלופות. לדוגמה, ניתן לשדרג את המאפה הזה עם גבינות או בטח עם סוגי ירקות אחרים – גזר, דלעת או קישוא יכולים לשדרג כל מנה – ואפילו להכין אותו עם פירות בתור קינוח מדהים!

שלבי ההכנה

  1. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שיהיה שקוף.
  2. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים עוד 5 דקות.
  3. מוסיפים את התרד ומערבבים עד שהחומרים מתמזגים.
  4. מוסיפים את הטופו המפורר, רוטב הסויה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  6. מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח.
  7. חותכים את הבצק לריבועים או עיגולים לפי הצורך.
  8. מניחים את המילוי במרכז כל ריבוע.
  9. מקפלים את הבצק על המילוי ומשטחים בצדדים כך שיתקבל אטום.
  10. מניחים את המאפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  11. מפזרים שומשום על המאפים.
  12. אופים בתנור במשך 20 דקות עד שהמאפים מזהיבים ופריכים.

כאשר המאפים יוצאים מהתנור, תתמלאו בניחוח משגע שימלא את הבית. המאפים נמסים בפה, ואתם תרגישו בדיוק כמו בשוק אוכל של ברצלונה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כאן תוכלו לשחק עם הטעמים. אתם יכולים להוסיף כמה אגוזים קצוצים למילוי, כמו אגוזי מלך או פקאנים, שיתרמו טעם אגדי. אם אתם רוצים לבחון גבינות, אני ממליץ על גבינת מצה נוזלית או תחליף גבינת קשיו – זה יכול להימשך חוויה מהשדה, ולא רק רוטב סויה!

בתור קינוח, ניתן להכין עם ציוד קונדיטוריה בצק עלים ממולא בשוקולד מריר, אבקת סוכר ואגוזים קצוצים שישדרג את מאפה הקינוח בצורה משגעת לא פחות. זה לא רק תענוג למראה, אלא גם טעים ומושלם!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם הבצק עלים שלי טרי? אם הוא אינו מתובל, רכותו קלילה, ואם יש עליו מספיק ריבועים – כך שהמרקם אוורירי וברור.

האם ניתן להחליף את הטופו בטופו אחר? בהחלט! אפשר לנסות חומוס מחית עדשים או פרטנר של טופו קונבנציונאלי; זה פשוט יוסיף לתחושת הקרמיליזציה.

מה ניתן להוסיף לדעת ליצירת טעמים נוספים? ניתן להוסיף בסוף בישול החומרים עלים כרוב או תבלינים כמו כמון או פפריקה – יוסיפו לחוויה טעמים מדהימים.

האם זה מתאים לילדים? בהחלט! מאפה זה הוא מושלם לילדים, טעים ומיוחד, ובנוסף – הם ייהנו לעזור בהכנה.

איפה ניתן למצוא בצק עלים טבעוני? בצק עלים טבעוני ניתן למצוא בכל סופר, לעיתים גם במדפים של מחלקות הטבעוניות.

כמה זמן ניתן לשמור את המאפים במקרר? אתם יכולים לשמור את המאפים במקרר עד 3 ימים. אך אני ממליץ לאכול אותם חמים!

האם ניתן להקפיא את המאפים? בהחלט אפשר! המאפים יכולים להישמר קפואים עד חודש ימים.

האם יש טריקים כדי למנוע מירקם דומיננטי במילוי? בהחלט! יש לסיים את הבישול של המילוי בנפילת חום – כדי לשמור על כך שזה יישאר פריך.

האם אפשר למלא עם מילוי מתוק? כן! אפשר למלא עם ריבות או שוקולד – תופתעו לגלות כמה מושלם זה יצא!

לסיום, אני ממליץ לכם להדפיס את המתכון ולהתחיל לנסות בבית! המנה הזו תרגש ותשמח את כל הארוחה. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, אפליקציות בישול או להעביר לחברים – הגיע הזמן לעורר את הכישרון שלכם ולפנק את האהובים עליכם במאפה מדהים שישאיר את כולם עם רצון לעוד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *