לגלות את המתכון לנודלס חריף שלא תשכחו

מתכון לנודלס חריף – האוכל שיחליף את הפיצה!

אומרים שאין כמו לאכול נודלס חריף ברגעים בהם אתם צריכים קצת חום בלב ובעיקר בגרון. בין אם זה יום של חול או סוף שבוע רגוע, נודלס חריף תמיד יהיו הבחירה המושלמת למשתוקקים למשהו מדהים, ממכר ואפילו אגדי. למי מאיתנו לא קרה שצפה בסרט יפני וממש התפתה לנסות להכין נודלס בעצמם? אז הערבו את המילים "מעלף", "משגע" ו"ביס שהייתה ללקק את האצבעות" לרשימת הפייבוריטים שלכם. בואו ונבנה יחד את המנה הכי טעימה שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי שהנודלס החריף שלנו יהיו באמת ברמה שאלו יהיו מושלמים, יש לבחור את הרכיבים בקפידה. הנה הרשימה שלנו עם כל מה שצריך:

  • 300 גרם נודלס (אטריות רצועות)
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה כהה
  • 1 כף רוטב סויה קל
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף (או לפי טעם שלכם)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל חריף (לפי הטעם, אם אתם רוצים אותו משוגע!)
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 1 גזר קלוף ומגורר
  • 1/2 כוס ברוקולי (אופציה)
  • 1 כוס פרחי כרובית (אופציה)
  • 2 ביצים (אופציה, מומלץ לאוהבי הביצים)
  • שומשום קלוי לדקורציה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לאלה מכם שמחפשים גרסה טבעונית, פשוט ניתן להשאיר את הביצים מחוץ למתכון, והנודלס עדיין ישמרו על הערך הקולינרי שלהם. ניתן גם להחליף את האטריות בנודלס אורז, אם אתם מעדיפים ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

הכנה של נודלס חריף אמנם מצריכה תשומת לב, אך התוצאה שווה כל רגע. אז בואו נתחיל!

  1. ממלאים סיר עם מים ומבאים לרתיחה. מוסיפים את הנודלס ומבשלים כ-5-7 דקות עד שהם רכים, אך לא פריכים מדי. מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים מחבת גדולה על חום גבוה, מוסיפים את שמן השומשום ומחממים אותו.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ והפלפל החריף למחבת ומערבבים עד שהשום מתחיל להזהיב.
  4. מוסיפים את הגזר הקלוף והמגורר, ברוקולי וכרובית ומערבבים עוד כמה דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  5. מוסיפים את הנודלס המבושלים למחבת ומערבבים הכל יחד.
  6. מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי והרוטב הסויה הקל. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב.
  7. אם בחרתם להוסיף ביצים, מעבירים את כל התערובת לצד ואז שופכים המסה של הביצים המבושלות למחבת. מבשלים כמה דקות עד שהן מתחילות להתקשות והוסיפו אותן לנודלס.
  8. לסיום, קישוטים עם בצל ירוק קצוץ ושומשום קלוי.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, שניתן לשדרג את המנה הזו במגוון דרכים, אם בא לכם להיות יצירתיים! יש שיחשבו על הוספת חזה עוף, טופו או אפילו שרימפס. כל ביס שיהיה לכם יהיה שונה ומיוחד. לא לשכוח לשדרג את הרוטב, אם אתם אמיצים, הוסיפו כמה טיפות של סרירצ'ה ליד, הרוסיה החריפה תלהיב לחלוטין את החיך שלכם.

שאלות ותשובות

מה ניתן להוסיף למתכון הזה כדי לגרום לו להיות בריא יותר?
כדי לשדרג את הערך התזונתי של המנה, ניתן להחליף חצי מהנודלס בירקות קצוצים כמו קישואים, דלעת או אפילו פטריות.

האם ניתן להכין נודלס חריף גם בטפסי צמחוני?
בהחלט! כל רכיבי הבשר ניתנים להחלפה, ואתם יכולים ליהנות ממנה משגעת לא פחות, עם מרקם עשיר וטעם מדהים.

האם אני יכול לשמור את הנודלס במקפיא?
נכון, אפשר לשמור את הנודלס במקפיא. עטפו היטב בניילון נצמד והכניסו לשקית ואקום. כאשר תרצו להכין שוב, רק פזרו אותם לכמה דקות במים רותחים.

כמה זמן עולה הכנת המנה?
אם אתם מתארגנים היטב, ידרשו לכם בערך 30 דקות מתחילת ההכנה ועד הגשת המנה המעלפת לשולחן. כולם יחכו בתור!

מאיזה ירקות מומלץ להתנסות כאן?
גזר, ברוקולי, קישוא ופפאיה הם כמה מהירקות שהם מושלמים למנה הזו. אל תפחדו להיות יצירתיים!

איך לשמור על הנודלס שלא יתייבשו?
הקפידו על בישול קצר עם המרכיבים ברוטב ואיוררו במים טורפים אם תורמים להפעיל עם מרוחים.

איך אני יכול להפוך את המנה ליותר חריפית?
פשוט הוסיפו עוד רוטב צ'ילי חריף. תנו לטעם שלך להכריע.

למה אלרגנים צריכים להיזהר עם המנה הזו?
כדאי להדגיש כי המנה כוללת רוטב סויה שעלול לגרום לתגובות אלרגיות אצל אנשים עם רגישות לסויה.

מה לשתות עם הנודלס החריפים?
מומלץ לבחור במשקאות קרים כמו מיץ ליים או שייקים מרעננים. זה משדרג את החוויה!

האם ניתן לאכול את המנה כשמכינים אותה מבעוד מועד?
כן, המנה כמו יין טוב, ככל שממתינים יותר היא מתפתחת לטעמים העשירים שלה. אל תשכחו לחמם שוב את הבצק!

אז קדימה, מדעו לכם להתחיל להכין את הנודלס החריף המושלם שלנו. אל תישארו רק עם המתכון הזה – חלקו אותו עם חברים ברשתות החברתיות או מישהו שממש אוהב לאכול חריף! בואו נגרום לעולם להיות חריף יותר יחד. באפצלחה ובתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *