פסטה ברוטב קרם קוקוס – מתכון מנצח קל ומהיר!

פסטה ברוטב קרם קוקוס

כשהשמש לא מספיק חמימה יש לנו פתרון טעים, מהיר ומפנק – פסטה ברוטב קרם קוקוס! האמת היא שאפשר לקחת את הפסטה הנפלאה שאנחנו אוהבים, ולתת לה טוויסט אסיאתי מדהים. עם קרם קוקוס עשיר, ירקות צבעוניים, עשבי תיבול טריים, והתענגות מרשימה – אנחנו מדברים על מנה משגעת שתשאיר אתכם בלי אוויר. מייה שיצא מעט משעמם? הפסטה הזו תעורר את כל החושים שלכם! אז שמרו על סבלנות, כי אתם בדרך למנה כזו שאתם מטרים לכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מוציאים 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, למרכיבים. מדובר במנה חיים שאין לה תחליף – הם פשוט טובים מדי! לפסטה ברוטב קרם קוקוס שלנו, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 400 גרם פסטה (ספגטי או פנה)
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר גדול קלוף וחתוך לשרוכים
  • 1 דלורית קטנה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם פטריות פריזאיות קצוצות
  • 2 כפות שמן קוקוס או שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית כורכום (אופציונלי)
  • חופן כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה) לקישוט

אם אתם רוצים להכין גרסה טעימה יותר בריאה, אתם יכולים להחליף את הפסטה בפסטה מחיטה מלאה, או אפילו פסטה ללא גלוטן – זה גם מכיל פחות פחמימות!

שלבי ההכנה

עכשיו כשהכל מוכן, בואו נצלול לתוך תהליך ההכנה! אתם הולכים להבין מהר מאוד שגם הכנת פסטה ברוטב הזה היא משימה קלה ונעימה.

  1. ממלאים סיר גדול במים ומוסיפים מעט מלח. מביאים לרתיחה.
  2. מביאים את הפסטה למים הרותחים ונפנים עד שהיא אל דנטה, כ-8-10 דקות.
  3. בינתיים, מחממים את שמן הקוקוס או השמן זית במחבת עמוקה ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
  4. מטגנים על חום בינוני עד שהבצלים מתרככים והופכים שקופים.
  5. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך דקה.
  6. מוסיפים את הגזר והדלורית. מטגנים למשך 5 דקות עד שהירקות רכים.
  7. מוסיפים את הפטריות ומערבבים תוך כדי טיגון במשך 3-4 דקות נוספות.
  8. יוצרים חלל במרכז המחבת pour את חלב הקוקוס ומוסיפים את הכורכום. מתקנים את התיבול עם מלח ופלפל.
  9. מאדים את הכל יחד בזמן שהפסטה מתבשלת.
  10. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומעבירים למחבת עם הרוטב.
  11. מפזרים כוסברה קצוצה ומערבבים היטב.
  12. מגישים חם עם עוד כוסברה לקישוט!

תוספות או שדרוגים

המנה הזו לא רק שהיא מעלפת במהות שלה, התוספות שלה יכולות להנפיץ את החוויה! יש לכם אפשרות להוסיף:

  • קוביות חזה עוף או טופו, אם תרצו עוד חלבון.
  • בוטנים קלויים קצוצים למרקם קריספי.
  • צ'ילי חריף לקצת יותר פיקנטיות.
  • רוטב סויה, ואם אתם מאוד מלטפים את עצמכם, גבינת פרמזן.

מעבר לתוספות, אתם יכולים לגוון עם ירקות אחרים כמו ברוקולי, קישואים, או הרבה סוגי פטריות, הכל לפי מה שיש לכם בבית. זה בהחלט לא מתכון נוקשה, ויש מקום ליצירתיות רבה!

שאלות ותשובות

1. האם אני יכול להשתמש בחלב קוקוס דל שומן?

כן, אבל שימו לב שהטעם יהיה מעט שונה. חלב קוקוס דל שומן פחות סמיך וקרמי.

2. איך אפשר להפוך את הפסטה לטבעונית?

השתמשו בפסטה מ-100% קמח עדשים או פסטה ללא גלוטן, והחליפו את חלב הקוקוס במרק ירקות!

3. האם ניתן להכין את המנה ללא ירקות?

למרות שהירקות מוסיפים טעם ומרקם מעולה, אפשר פשוט לוותר עליהם אם זה לא לטעמכם. הפסטה תעבוד מצוין גם עם רוטב הקוקוס לבד!

4. כמה זמן ניתן לשמור את הנשאר מהמנה במקרר?

המנה נשמרת במקרר כ-3 ימים. רק שים לב לחמם אותה היטב בפעם השנייה.

5. ניתן להגיש את המנה קרה?

אפשר בהחלט, אבל מומלץ שמחבת פסטה זו תוגש חמה, כי זה כשהכול נמס בפה.

6. האם אפשר להכין את המנה מראש?

בוודאי! אפשר להכין את הרוטב מראש ולהוסיף את הפסטה רק בסמוך להגיש.

7. האם זה מתכון שמתאים לילדים?

בהחלט! ילדים בדרך כלל אוהבים פסטה, וזה גם טעים וגם בריא!

8. אפשר להוסיף חלב קוקוס נוסף לרוטב?

כן, אם אתם מעוניינים ברוטב סמיך ועשיר יותר, אין בעיה להוסיף עוד חלב קוקוס!

9. מה ניתן לשים במקום כורכום?

אם הכורכום לא נמצא בבית, פשוט תדלגו עליו. הוא בעיקר מוסיף צבע, לא טעם.

10. יש לכם טיפים לאחסן פסטה לאחר הבישול?

שימו את הפסטה בקופסה סגורה במקרר. אפשר להוסיף קצת שמן קוקוס כדי למנוע הידבקות.

נשמע טוב? תנו לי את הסימן שאני לא לבד כאן – שיתוף עם חברים באתרי הרשתות החברתיות עוזר להפיץ את המתכון המדהים הזה, וכולם צריכים לנסות אותו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *