מטבוחה במיקרוגל – מתכון קל ומהיר במיוחד!

מטבוחה במיקרוגל

אני בטוח שזה קרה לכל אחד מאתנו: פתאום מתמלא געגוע למטבח של סבתא, לריחות המדהימים שהתפשטו בבית כשהיא הייתה מכינה מאכלים מסורתיים. כיום, בעידן הע busy, אנחנו שואלים את עצמנו: איך נוכל להכין את המנות המוקדשות לאהובים שלנו בצורה מהירה וללא מאמץ? ובכן, וואלה, הגענו למתכון של מטבוחה במיקרוגל שמנחם אבל בביורוקרטיה אפס. תודו, זה נשמע משגע!
אני לא מדבר על סתם מטבוחה, אלא על זו שתהיה הכי טעימה שיש, נימוחה ועם איזון מושלם בין החמצעס למתיקות. בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה

  • זמן הכנה: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המטבוחה המהממת שלנו, יש לצבור את המרכיבים הבאים:

  • 6-8 עגבניות בשלות
  • 2 פלפלים חריפים, קצוצים דק (לפי הטעם)
  • 2 קישואים בינוניים, קצוצים
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2-3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כוס מים (או קצת יותר, לפי הצורך)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף סוכר (כן, כן, זה משגע!)
  • מעט כמון (לפי הטעם)

חשוב לציין, אם תרצו להכין גרסה טבעונית או חופשית מגלוטן – מטבוחה איכשהו תמיד מתאימה! כל מה שצריך זה להקפיא את העגבניות ולגרר אותם לאחר ההפשרה. אם הפלפלים חריפים לא מתאימים לכם, ניתן להשאיר אותם מחוץ למרכיבים. אין קושי, כי אפשר לדלל טעמים כמו שאתם אוהבים!

שלבי ההכנה

בואו נתחיל במאמתרים! כך תכינו את המטבוחה במיקרוגל, במהירות וביעילות.

  1. קלפים את העגבניות ומגרדים אותן במגרדת גסה.
  2. מניחים את העגבניות בקערה המתאימה למיקרוגל.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים: בצל, קישוא, פלפלים חריפים, מים ושמן זית.
  4. מתבלים במלח, פלפל, סוכר וכמון.
  5. מערבבים הכל יחד בעזרת כף מעץ עד שהתערובות מתאחדות.
  6. מניחים במיקרוגל, מכסים ומבשלים על עוצמה גבוהה במשך 15 דקות.
  7. לאחר 15 דקות, אני ממליץ לבדוק את התערובת ולערבב.
  8. אם זה מרגיש יבש מדי, הוסיפו מעט מים נוספים.
  9. אחרי ערבוב, מחזיר את הקופסה למיקרוגל לעוד 10 דקות.
  10. בסוף 10 הדקות פתחו את המיקרוגל, ותנו למטבוחה להתקרר.

לאחר סיום צפייה במטבוחה המתוקה הזו, היא תהיה מוכנה להגשה, ואם מכאן תרגישו צורך לגנוב עוד כף או שתיים. כאן אפשר לוותר על טקס הארוחה המסורתי וזה ממש משגע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

בבקשה, אני ממליץ! תוספות אלו יכולות לקחת את המטבוחה המדהימה שלנו למקומות חדשים:

  • Add some chickpeas for a protein boost – they’ll soak up that amazing sauce!
  • Top with a sprinkle of fresh parsley or cilantro for freshness.
  • For a cheesy twist, add grated mozzarella before serving.
  • Mix in some roasted eggplant for a smoky flavor.

המטבוחה תמיד משגעת כשיש לה את התמחות של כל אחד. תוכלו לשים את התוספות האהובות עליכם, ואפילו לשתף אותנו בניסויים שאתם עושים עם המתכון, זה תמיד מרגש!

שאלות ותשובות

מה עושים אם יש לי יותר מדי עגבניות?
קרוב לוודאי שאתם יכול להקפיא חלק מהן. אבל אם אתם אכן רוצים להמשיך ולבשל, אתם יכולים להכפיל את כמות הכמויות במתכון וליצור מעבר לזה!

האם אפשר להקפיא מטבוחה?
כן, זה פשוט נהדר. מטבוחה מקפיאה מצוין. כשאתם רוצים לאכול ממנה, פשוט הוציאו ממקפיא, השאירו לה להפשיר והחממו שוב.

אפשר להכין את המטבוחה על כיריים?
כמובן! רק תבשלו בסיר עם מכסה על חום נמוך במשך 30 דקות לערך. פשוט לערבב מדי פעם.

מה כדאי להגיש עם מטבוחה?
למטבוחה יש קסם מיוחד כשמגיעים לה לוחם חם! לחם פריך, פיתות, טחינה או אפילו כמה קציצות טלה עם השום.

האם אפשר לשדרג את המתכון?
בהחלט! תוספות כמו קארי, תבלינים אקזוטיים או אפילו טופו – כלול הכל!

אני רוצה להכין גרסה חמה יותר. מה לעשות?
הוסיפו יותר פלפלים חריפים או לכם באותו זמן כמה קוביות של ג'ינג'ר טרי.

מה הדרך הכי טובה לשמור על המליחות?
אופציה אחת היא להקפיד לא לשים יותר מהמינון המדויק של מלח במהלך הבישול.

האם יש טיפים לאיזון הקרמלים?
אחרי שהבישלתם תבחרי להוסיף עוד קצת סוכר באזור ה"מכרמל".

כמה זמן אפשר לשמור את המטבוחה במקרר?
עד שבוע. פשוט שמרו בקופסא אטומה.

האם ניתן לשדרג את מתכון המטבוחה לעונת הקיץ?
בהחלט! שדרגו עם תוספות כמו אבטיח או ברוקולי – תוספות קלות שיכולות בעצם לשדרג את כל החוויה!

אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים והרשתות החברתיות! כולם זקוקים למטבוחה המדהימה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *