זיגוג שוקולד מושלם שיביא את הקינוח שלכם לראש הרשימה

זיגוג שוקולד: המושלם לכל קינוח שאוהבים

קינוחים הם האהבה האמיתית שלנו, והזיגוג הוא זה שמוסיף את הטאץ' הסופי! דמיינו את הרגע הזה שבו אתם שופכים את הזיגוג העשיר והמושלם מעל עוגת השוקולד שלכם. כל טיפה נופלת כמו אור, מספקת את הצליל הרך של שוקולד נמס, מענגת את העיניים ואת הלב. אם גם אתם רוצים ללמוד איך להכין את הזיגוג המדהים הזה, אתם במקום הנכון!

זמן ההכנה, רמת הקושי ומספר המנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: מספיק ל-8-10

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנס לשלב ההכנה, בואו נדאג שיהיה לנו את הכל. רכיבים פשוטים, אבל התוצאה תהיה אגדה של ממש. כמו שאמא שלי תמיד אומרת, סוד להצלחה הוא בשחקנים נכונים במגרש!

  • 200 גרם שוקולד מריר – הטבעות של השוקולד יעניקו את העושר הנדרש
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה – היא זו שתשאיר את הזיגוג הזה אוורירי ונימוח
  • 30 גרם חמאה – עוד קצת שומן טוב שייתן את הברק המושלם
  • 2 כפות סוכר – טיפה מתיקות, מדהים מה זה מוסיף!

רצוי להקפיד על שוקולד איכותי. כשמדובר בשוקולד, אין מקום לפשרות – יותר שוקולד, יותר טעם!

מרכיבים חלופיים

אם אתם מתכוונים להכין גרסה טבעונית, ניתן להחליף את השמנת המתוקה בחלב קוקוס או חלב שקדים. השוקולד צריך להיות שוקולד מריר קרוב ל-70% קקאו, ללא מוצרי חלב. בנוסף, אם אתם נמנעים מגלוטן, המתכון הזה הוא תל אביבי לחלוטין והכי טעים שיש. לא פחמימות, לא בעיות – רק זיגוג אגדי!

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הזיגוג המושלם. הנחיות מפורטות לכך – בלי בלבולים!

  1. בוחרים בשוקולד מריר איכותי, קוטעים אותו לחתיכות קטנות ומניחים בקערה חסינת חום.
  2. במקביל, מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן על חום בינוני ומשגיחים שלא תגיע לרתיחה.
  3. כשהשמנת חמה (לא רותחת), pour it over את השוקולד וממתינים כדקה כדי שהשוקולד יתחיל להינמס.
  4. בעזרת מטרפה, מערבבים בעדינות את השוקולד והשמנת עד שהשוקולד מתמזג לחלוטין והופך לרוטב חלק.
  5. מוסיפים את החמאה והסוכר, וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה ומבריק.
  6. מעבירים את הזיגוג לקירור למשך כ-5 דקות לפני השימוש, כדי שיהיה אפשר להניח אותו על העוגה.
  7. שופכים דורש חום על הקינוח שלכם ונותנים לו לשקוע פנימה – אפשר להשתמש במזלג כדי לשדה את הזיגוג יפה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לאחר שהכנתם את הזיגוג של השוקולד, ניתן לשדרגו! כל רעיון יכול לשפר את המנה. אנו ממליצים למרוח עליו פירות יער טריים כמו תותים או פטל, או לקשט באגוזים קצוצים ליצירת מרקם משגע.

ניתן גם להוסיף תמצית וניל או אפילו קמצוץ של קפה טחון כדי לחזק את הטעמים.

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם השוקולד נמס מדי?
נשמע מצחיק, אבל לפעמים השוקולד יכול להיות מרטיב הרבה יותר ממה שחשבתם. במקרה הזה, פשוט להוסיף עוד חתיכות שוקולד מריר עד שתקבלו את הסמיכות הרצויה. השוקולד אוהב חברה!

האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב?
כן, בהחלט! הוא ייתן טעם מתוק יותר, ואם אתם אוהבים את המתיקות, זה יהיה משגע. אוהבים שוקולד מתוק? אין בעיה!

כמה זמן ניתן לשמור את הזיגוג?
הזיגוג יכול להחזיק במקרר למשך מספר ימים. לפני השימוש, פשוט להמיס אותו שוב בעדינות במיקרוגל.

האם אפשר להכין את הזיגוג מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הזיגוג יום או יומיים מראש, לשמור אותו במקרר וליהנות ממנו מאוחר יותר.

האם צריך לחמם את הזיגוג לפני השימוש?
זה תלוי בכמה זמן השארתם אותו במקרר, אבל לרוב חמם קצת עד שהוא חוזר למרקם נוזלי ונעים.

למה לא מוסיפים שוקולד לבן?
יש שאוהבים את השוקולד הלבן, אך יש לציין שאחרים עלולים לאהוב את הלוק והטעם העשיר של השוקולד המריר יותר. תוכלו לשלב שוקולד לבן אם אתם אוהבים!

עד כמה הטעם יהיה שונה עם שמן קוקוס במקום חמאה?
שמן קוקוס הוא מוצלח ובדרך כלל ייתן טעם אגדי. עם זאת, כדאי לוודא שאתם אוהבים את הטעם של קוקוס.

איך אני יודעת שהזיגוג מוכן?
כאשר הוא חלק, מבריק וללא גושי שוקולד – אתם בדרך הנכונה.

ניתן להשתמש במשהו אחר לזיגוג?
בהחלט! ניתן להכין זיגוג מבצק קוקוס או זיגוג פררו רושר – הכל עניין של יצירתיות!

האם יש קווים מנחים לזיגוג על עוגה קרה?
כן – כדאי שהעוגה תהיה קרה במיוחד כדי שהזיגוג לא יתמוסס במהלך השארת מחליקים.

אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים והרשתות החברתיות! הזיגוג הזה יכול לשדרג כל קינוח ובתוך דקות להפוך לכם את היום למושלם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *