פתרון מושלם לחזה עוף ברוטב טריאקי בתנור

חזה עוף ברוטב טריאקי בתנור

מרגישים שגעון במטבח? רוצים להרשים את החברים או את בני המשפחה עם מנה מדהימה, ממכרת ומעלפת? אנחנו פה כדי לספר לכם על חזה עוף ברוטב טריאקי בתנור! מתכון שמורכב מפרטי עוף עסיסיים, טעימים ועטופים ברוטב סויה, דבש, ג'ינג'ר ושום שיביא אתכם למקום טוב. הגיע הזמן להרים את המנה הזו לשלבים חדשים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: פשוט
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת נמשיך לרכיבים הדרושים שיביאו אתכם לדרך הקסומה של חזה עוף ברוטב טריאקי. הרוטב הזה הוא הכוכב של המנה ונותן טעם מדהים! אז בואו נתחיל:

  • 4 פילים של חזה עוף (כ300 גרם כל פיל)
  • 60 מ"ל רוטב סויה
  • 30 מ"ל דבש
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית שמןSesame (שומשום) למגע עדין
  • סSESAME ROASTED Topping (למעלה)
  • כורכום, מלח, ופלפל שחור לפי הטעם

מדהים לראות כמה מעט רכיבים דרושים כדי ליצור משהו כזה סנסציוני. אפשר לשדרג בעזרת להוסיף ירקות בתנור כמו גזר וברוקולי. כך תוכלו להכין מנה מושלמת ובריאה. איך אפשר לומר לא?

שלבי ההכנה

עכשיו כאשר יש לנו את כל מה שצריך, בואו נגיע לשלב המיוחד שבו נוציא את המנה הזו מהחלומות ונהפוך אותה למציאות:

  1. מחממים את התנור ל190 מעלות צלזיוס (או 375 מעלות פרנהייט)..
  2. מניחים את פילים העוף בקערה גדולה.
  3. מערבבים את כל החומרים של הרוטב (סויה, דבש, ג'ינג'ר ושום) בקערה נפרדת.
  4. יוצקים את הרוטב על פילים העוף ומשרים למשך לפחות 30 דקות (עדיף לילה במקרר).
  5. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  6. מניחים את פילים העוף בתבנית עם שאריות הרוטב מעל.
  7. אופים במשך 25 דקות או עד העוף מבושל לחלוטין (שימו לב: צבעם צריך להיות מבריק וקרמלי).
  8. מחממים את השמן שומשום, ומעטה את חתיכות העוף לפני הגשה.
  9. מניחים את העוף על צלחת ומעל מפזרים את נוגדי הכורכום והשום, משדרגים עם שומשום קלוי.
  10. מגישים עם אורז, סלט ירוק או כל תוספת שתמצאו מתאימה.

אחרי ביצוע השלבים הפשוטים, מגיע הרגע המרגש של הגשה! כולם עם עיניים מלאות תיאבון ולב עם ציפייה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שלתוספות יש משקל רב בזמן ההכנה. אפשרות אחת היא להוסיף פרוסות גזר קלוי, בצל ירוק קצוץ או נבטים לקישוט וגם לבריאות.

למשדרגים שאוהבים טעמים חדישים, ניתן להוסיף גם נענע קצוצה או כוסברה להוספת טריות.

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תוכלו להחליף את חזה העוף בטופו או בחלבון מהצומח.

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהעוף מבושל כראוי?
באופן כללי, חתיכת עוף מבושלת נראית פנימה בצבע ורוד בהיר. פחות מזה עלול לרמוז על בישול לא שלם. אפשר גם לבדוק עם מדחום בישול, חום פנימי של 75 מעלות צלזיוס.

האם אפשר לשמור את העוף הזה במקרר?
בהחלט! אפשר לאחסן את העוף בכלי סגור במקרר עד 3-4 ימים.

מה אפשר להחליף בעוף אם רוצים גרסה כמובן לא בשרית?
כפי שתיארנו, טופו הוא חלופה מצוינת. הוא סופג את הרוטב בצורה משגעת!

האם זה מתכון שמצוין ליום שבת?
בהחלט! זה מתכון מרהיב שבו תוכלו לפנק את האורחים שלכם, ואולי להשאיר להם טעמים שהם לא יחסרו עוד זמן רב.

האם יש ברוטב סויה אלרגינים?
כעיקרון, אנשים שיש להם אלרגיה לנאג' אשר בא להקפיד על מוצרים שאין בהם סויה. ישנם גם רטבים ללא סויה בשוק.

אפשר להגיש את העוף הזה בתור מנה עיקרית?
בהחלט! זה מתכון עיקרי מושלם כי הוא משגע!

מה הוספה שהיא מנה בצד אני יכול להגיש?
סלט ירוק מרענן, אורז או אפילו נודלס אסייתי יהיו תוספות מעולות!

האם אפשר להכין את זה מראש ולחמם ביום ההגשה?
כן, זה אפשרי. רק דאגו לחמם אותו בתנור או במיקרו רק עד חם, כדי שהעוף לא יתייבש.

האם אפשר להכין את זה על גריל?
בהחלט! תוספות של עשבי תיבול עם רוטב עוזר בטעמים יפים במיוחד.

איפה אפשר להשתמש בשאריות של הרוטב?
הרוטב הזה מצוין לשימוש בהכנת ירקות קלים על מחבת או כמו רוטב לסלטים שאתם אוהבים.

אנו ממשיכים במטבח המושלם, מדהים ומוצלח הזה! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ואל תשכחו לתת למכרים שלכם לטעום מנת החזקה הזו ששואבת את הלב.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *