מתכון ייחודי: משה בתיבה מלוואח
דמיינו לעצמכם, שבת אחה"צ, ריח של מתיקות באוויר, ואתם מגששים במטבח אחרי משהו ייחודי וחדש. מתכון שכולל את אחד הקלאסיים של המטבח היהודי – מלוואח, אבל עם טוויסט שמקפיץ אותו לרמה אחרת לחלוטין. כולנו יודעים שלמלוואח יש קסם משלו; זה כיכר לחם שבאה לחגוג אותנו. עכשיו, נחלט שהגיע הזמן לשדרג אותו ולהכניס לתוך המלוואח את משה, הצדיק מהתורה, בצורה שלא תשכחו. מתכון זה הוא לא סתם מתכון – הוא משגע, אגדי ומעלף! על מנת למצוא את הדרכים הפשוטות והטעימות ביותר להכין את המנה הזו, הכנו לכם את כל הפרטים שאתם צריכים לדעת. בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4 מנות נדיבות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל בהכנה, בואו נכיר את רכיבי הפלא שמרכיבים את המנה המדהימה הזו. משה בתיבה מלוואח משלב טעמים מתוקים עם את המלוואח הנימוח. אז מה אנחנו צריכים?
- מעלף אחת של מלוואח (1 חבילה – 500 גרם)
- אגסים בשלים (2 יחידות, חתוכים לקוביות)
- שקדים קצוצים (100 גרם, אפשר גם פיסטוקים או אגוזי לוז)
- סוכר חום כהה (50 גרם)
- קינמון (1 כפית)
- סוכר וניל (1 כפית)
- ביצה (1 ל brush)
- שקית של ממתקי שוקולד מריר (100 גרם, קצוצים)
- שולחן רחב של שמן קנולה לטיגון
מרכיבים חלופיים
לאוהבי המתכונים הטבעוניים או אלו שמחפשים גרסה ללא גלוטן, ניתן להמיר את המלוואח במילוי של בצק טבעוני ללא גלוטן. המילוי יכול להישאר כפי שהוא, או להוסיף קקאו למתוקים ולאוהבי השוקולד.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל בהרפתקה הקולינרית שלנו. רק שימו לב! כל שלב הוא מתכון בפני עצמו. יש להשקיע את המאמץ!
- מחממים מחבת עם שמן עד שהיא תגיע לטמפרטורה גבוהה.
- שמים בקערה את קוביות האגסים, שקדים קצוצים, סוכר חום, קינמון וסוכר וניל.
- מערבבים היטב את החומרים עד שהאגסים מכוסים בתבלינים.
- כשהשמן חם, פותחים את חבילת המלוואח ומניחים שכבת מלוואח שטוחה על משטח עבודה.
- מניחים כף רבע מתערובת האגסים במרכז המלוואח, מוסיפים מעט קוביות שוקולד.
- קפלים את המלוואח כך שהוא ייצור צורת תיבה מסביב למילוי.
- מחממים את המלוואח בטיגון עד שהצדדים יתחילו להזהיב, בערך 3-4 דקות מכל צד.
- מעבירים את המלוואח המוכן לצלחת עם נייר סופג כדי לספוג את השמן.
- מורחים ביצה על המלוואח בעזרת מברשת כדי להוסיף צבע ואודם.
- מניחים את המלוואח המוכן על צלחת ומקשטים עם שאריות השקדים והאגסים הקצוצים מעל.
אופציות לשדרוגים
אם אתם רוצים להפוך את המנה למדהימה עוד יותר, תוכלו להוסיף שכבת נוטלה בצד. ואם אהבתם את המתכון הזה, האם חשבתם על להוסיף לתוך המלוואח גם מעט גבינת מסקרפונה, או אפילו גנאש שוקולד? התוספות הן אינסופיות! לכל שדרוג שלכם, יש את הקסם המיוחד שלו.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור את המלוואח מיום ליום?
כדי לשמור את המלוואח, כדאי להניח אותו בקופסה סגורה במקרר. כה מבריקים ומוגשים, המלוואח יכול להחזיק עד 3 ימים.
מה אם אין לי אגסים, האם אני יכול להשתמש בפירות אחרים?
בוודאי, ניתן להשתמש בתפוחים, פרי ההדרים או אפילו פירות יער להוסיף צבע וטעם!
האם אפשר להכין את המלוואח בחיק הטבע?
אין כמו טיול של שבת עם משפחה וחברים! כמובן, ניתן להכין את המלוואח על מדורה רק שימו לב שהשמן ידרוש תשומת לב רבה.
האם יש טיפים להצלחות בטיגון?
תמיד כדאי לבדוק אם השמן חם קודם כי זה ישפיע על ההצלחות של המלוואח. טיגון על חום נמוך יגרום למלוואח להיות שומני ולא פריך.
אפשר להכין את המלוואח גם על מחבת לא דביקה?
כן, זה עשוי להקל את הטיגון והצריכה של השמן.
כיצד למנוע מהמלוואח להידבק?
אם תשתמשו בשכבת שמן על כל צד, תבחנו וברגע שהוא ישוחרר מהמחבת – אתם בסדר!
האם ניתן לקרר את המלוואח לפני ההגשה?
למי שאוהב את המלוואח שלו קר, בהחלט כן. המלוואח טעים גם בטמפרטורת החדר!
מה אפשר להגיש לצד המלוואח?
המלוואח הזה משתלב נפלא עם יוגורט מתוק, דבש או אפילו רוטב שוקולד.
האם ניתן להקפיא את המלוואח?
כן, הקפיאו עד שבועיים והקפידו למלא אותם בשקית אטומה.
האם המילוי יכול להיות מלוח?
בהחלט, נוסיף גבינות חמושות, פרוסות זית ותפוח אדמה מבושל ואם אתם מרגישים אמיצים, למה לא?
אם מצאתם את המתכון הזה לשגי מעלף, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם! ביחד נעדיף אוכל מדהים ואפילו משוגע, אז קדימה! הכנתם? מזל טוב על המתכון החדש שהוספתם לפניכם!