איך להכין ניוקי פרווה מעולים בקלות ובמהירות

מתכון לניוקי פרווה מדהים וטעים!

אם אתם מחפשים מנה שלא רק תספק את תחושת הרעב, אלא גם תרשים את האורחים שלכם, הגעתם למקום הנכון! הניוקי הזה הוא מדהים, ממכר ומעלף עד כדי כך שגם מי שנמצא בדיאטה לא יוכל להתאפק ולאכול עוד ופשוט ללקק את האצבעות! אנחנו מדברים על ניוקי פרווה שהכנה שלו היא חוויה בפני עצמה, והוא מספק טעמים ורכיבים שהופכים אותו לאגדי וחווייתי.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הניוקי המושלם הזה, אתם תצטרכו לאסוף כמה מרכיבים פשוטים אך איכותיים, שיעניקו למנה את הטעם והמרקם המיוחד שלה. הנה הרשימה:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (כמובן, המהות של הניוקי!)
  • 200 גרם קמח תפו”א
  • 100 גרם קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א נוסף)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שטוחות מלח
  • 1 כפית כורכום (לחוויית צבע וטעם מדהימים)
  • 1 כפית אגז'י (אם רוצים טוויסט של טעם)
  • 1/2 כוס מים
  • לרוטב: 3 עגבניות בשלות, 2 שיני שום, 1 בצל קטן, מיץ מלימון אחד, מלח ופלפל לפי הטעם

הגבירות וה Gentlemen, תדעו כי גם ניתן להכין את הניוקי הזה בגרסה טבעונית על ידי שימוש בשמן קוקוס במקום שמן זית והכוונת מיץ הלימון בכיוונים שהם בריאים! המנה הזו היא ללא גלוטן. דבר מדהים שכולנו יודעים הוא שהקמח תפו”א מוסיף לעסק הזה לא רק טעם, אלא גם מרקם אוורירי."

שלבי ההכנה

כמו בכל מתכון, ישנם כמה שלבים פשוטים ובסיסיים שצריך לעקוב אחריהם. זה לא מסובך, ואנחנו מבטיחים שהתוצאות שוות כל רגע:

  1. בשביל להתחיל, נסו לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים ונעשים נימוחים.
  2. לאחר מכן, סננו את תפוחי האדמה והניחו להם להתקרר ל-10 דקות.
  3. כשהם התקררו, מגרדים את תפוחי האדמה בעזרת מגרדה עדינה ומעבירים לקערה.
  4. לאחר מכן הוסיפו את יתר המרכיבים – קמח תפו”א, קמח חיטה, שמן זית, מלח וכורכום.
  5. לושו היטב את הבצק עד שהכל מתאחד לכדור חלק ומבריק.
  6. חלקו את הבצק ל-4 כדורים קטנים ורדדו כל כדור לרצועות בעובי 3 ס"מ.
  7. חתכו את הרצועות לחתיכות באורך של כ-2 ס"מ והקפידו שהם ייראו רגישים ומעוצבים.
  8. בשלב הבא, רתחו מים בסיר גדול והוסיפו מעט מלח.
  9. הכניסו את הניוקי למים הפ boiling ותנו להם להתבשל עד שהם צפים (זהו הסימן שלהם להיות מוכנים).
  10. כשהניוקי צפים, אתם יכולים לקחת אותם עם כף מחוררת ולהעביר לקופסא או צלחת עם מעט שמן זית על מנת שלא ידבקו.
  11. לרוטב, קצצו את העגבניות, בצל ושום וטגנו אותם בשמן זית עד שהן משגעות עם ניחוחות.
  12. הוסיפו את מיץ הלימון וערבבו, ובסוף צבעו במלח ופלפל לתיבול.
  13. הגישו את הניוקי עם הרוטב המדהים ולתינוק את הארץ בטעמים!

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

והנה הגיע הזמן להפתיע אתכם – יש אין ספור דרכים לשדרג את הניוקי הזה ולהפוך אותו לייחודי ומיוחד! כמה רעיונות? אכן:

  • אפשר להוסיף גבינת טופו להגברת הטעמים ולגרסה קרמית.
  • לשדרוג בריאותי, הוסיפו ירקות ירוקים קצוצים כמו תרד או קייל בבצק.
  • גרסה פיקנטית – הוסיפו צ'ילי קצוץ לבצק, ולאחר הבישול, הגישו עם רוטב חריף.
  • אפשר לשים רוטב פסטו או רוטב שמנת לערבב אותם עם הניוקי.
  • לגוון את רוטב העגבניות עם עגבניות מיובשות או זיתים חריפים.

שאלות ותשובות

האם חייבים להשתמש בקמח חיטה?
בגרסה הזאת, הקמח חיטה הוא האחראי ליציבות של הניוקי. אפשר להחליף אותו בקמח תפו”א נוסף לגרסה ללא גלוטן או להיעזר בקמח אורז.

איך יודעים שהניוקי מוכנים?
הניוקי מוכנים ברגע שהם צפים במים. זהו סימן שהם אינם כבדים מדי והם מגיעים למרקם המושלם.

האם אפשר להכין את הניוקי ממערכה?
כמובן! השאירו את הניוקי במקרר למשך יום ב-5 מעלות והשתמשו בהם לאחר מכן. זה שידרג את הטעמים גם במרקם.

מה ניתן להגיש עם הניוקי?
טעים להגיש לצד סלט ירוק טרי, או רוטב קרמי ועשבי תיבול מסוגים שונים.

כמה זמן ניתן לשמור את הניוקי במקרר?
הם יכולים להחזיק במקרר כ-2-3 ימים. מומלץ לשים שמן זית שאינו ידבק.

האם הניוקי מתאימים לילדים?
בהחלט! הם נימוחים ומלאים בטעמים. ניתן לה сниж לד קורית כדי לעשות אותם מושכים עבור הילדים.

האם אני יכול להקפיא את הניוקי?
כן. הכניסו לשקית טייפ ואכ פשוטה. בישול מחדש מחייבוב ל 2-3 דקות במים החמים.

מה לעשות אם הבצק דביק מדי?
השתמשו באבקת קמח תפו”א לעיתים קרובות בזמן הלישה. אבל, היזהרו!

מה ניתן להחליף במוקדש של רוטב?
במקום העגבניות, אפשר להשתמש ברוטב פסטו או חדר לסוגי גבינות בהתאם לטעם.

איפה אני יכול למצוא קמח תפו”א?
ברוב החנויות הטבעיות ובחנויות ממתקים תמצאו קמח תפו”א קליל וטעים.

אז זהו! עכשיו אחרי שקראתם את המתכון המושלם הזה לניוקי פרווה, הגיע הזמן לצאת ולשתף את המתכון בהחלט בכל הרשתות החברתיות שלכם! תתחדשו, ותזכרו – ללקק את האצבעות זו חובה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *