בצק פריך מלוח עם גבינות – המתכון שכולם מדברים עליו!

בצק פריך מלוח עם גבינות: המתכון המושלם!

תארו לעצמכם את הרגע הזה שבו אתם ממתינים למאפה הזהוב, עולה מהתנור, פורץ ריח מתוק של גבינות מענגות ומשגעות. זהו הזמן שבו מתוק נוסף משתלט על האף שלכם, כשהבצק הקריספי מתחיל להתמזג עם הגבינות הנמסות. הפעם, אני מביא לכם מתכון שיגרום לכם להתאהב בכל ביס וביס – בצק פריך מלוח עם גבינות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק עבור: 10 מנות

המרכיבים הדרושים

כעת, הגיע הזמן לגלות מה בדיוק נצטרך בשביל להכין את המאפה אגדי הזה. ההצלחה של המתכון טמונה לא רק בטכניקה, אלא גם ברכיבים שאותם נבחר בקפידה.

  • 250 גרם (2 כוסות) קמח חיטה
  • 150 גרם (3/4 כוס) חמאה קפואה
  • 100 גרם (1/2 כוס) גבינת פטה, מפוררת
  • 100 גרם (1/2 כוס) גבינת צהובה מגורדת (כמו מוצרלה או גולש)
  • 2 ביצים (גדולות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • 1 כף מים קרים (לפי הצורך)

כמובן שאפשר לשדרג את הגבינות לפי הטעם האישי שלכם. גבינת פרמזן טחונה או גבינת פיקורינו יכולות להתאים פה מצוין ולהוסיף טעמים ייחודיים. גם לגרסה ללא חלב, ניתן להשתמש בגבינות צמחיות זמינות בשוק!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל החומרים, הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל לעבוד על המתכון המדהים!

  1. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (למעלה ולמטה).
  2. בקערה גדולה, נניח קמח, מלח, פפריקה וכמון ונערבב היטב.
  3. נגרד את החמאה הקפואה מעל התערובת ונתחיל לשייף אותה עם מזלג, עד לקבלת עקביות מזוגגת.
  4. נוסיף את הגבינות המפוררות – גבינת פטה וגבינה צהובה.
  5. בקערה נפרדת, נטרוף את הביצים ונתערבב עם שאר החומרים.
  6. אם התערובת יבשה מדי, נוסיף כף מים קרים.
  7. נשמן תבנית ואנחנו נתחיל ליצור את הבצק המושלם שלנו. נשטיח אותו בתבנית בתבנית בצורה אחידה כמו שיכול להיראות זאת אתכם.
  8. נחמם את הבצק בתנור למשך 25 דקות או עד שיתקבל גוון זהוב וקריספי.
  9. נוציא מהתנור, נניח להתקרר לכמה דקות ונחכה בסבלנות (שזה לא קל, נכון?).

כשהמאפה מתקרר, הוא ישתף את עצמו מכל הטעמים המרגשים שהכנסנו אליו. זהו רגע החשוב שמגיע רגע האמת – איפה שהוא בחיינו היה אנו לוקחים את הביס הראשון!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מהנסיון שלי, אפשר לשדרג את הבצק הזה עם עוד שדרוגים מרתקים. למשל, אתם יכולים להוסיף:

  • תוספת של עשבי תיבול כמו אורגנו או בזיליקום לתיבול נוסף.
  • פירות יבשים קצוצים כגון קוקוס או צימוקים שהם מוסיפים מתיקות וטעמה.
  • אגוזי פקאן קצוצים – מה שיעניק תחלופה מרשימה, טעמים אקזוטיים שיתחברו לכל זה!
  • קצת קימל טחון – יש לחקות את הטעמים הזה, 줄 השולחן מתמלא בריחות מיוחדים.

אנחנו לא מגבילים את עצמנו לפינה אחת! ניתן להוסיף גבינת קוטג' במקום גבינות קשות, וזה יספק ייחודיות ומרקם נוסף למאפה. תאפשרו לדמיון שלכם להשתולל כאן!

שאלות ותשובות

מה אם אין לי חמאה קפואה?
אפשר להשתמש בחמאה רגילה, אך במצב זה, עדיף שזו תהיה בטמפרטורת החדר כדי להקל על התהליך של ערבוב החומרים.

האם זה מתכון שמתאים לילדים?
כמובן! ילדים אוהבים גבינות ומאפים כאלה. אפשר לשתף אותם בהכנת הבצק, והם ייהנו להכין את המאפה יחד איתכם!

אילו גבינות אחרות אפשר לשים במתכון?
מצוין! ניתן להשתמש בגבינת ריקוטה, גבינת מנצ'גו או אפילו גבינת אלווטה. כל גבינה תוסיף טעם ומרקם שונים.

כמה זמן שומר המאפה במקרר?
במקרה שיישאר מאפה, ניתן לשמור אותו מכוסה במקרר עד שלושה ימים. אם כי, אני ממליץ לא לתת לזה לקרות – זה פשוט מדי מעניין!

איך יודעים מתי הבצק מוכן?
צריך שיעלה צבע זהוב כהה, ומרקם פריך שנשמע קל כשפורסים אותו. היפכו אותו על הצד השני ווידאו או לא.

האם ניתן להקפיא את הבצק?
חד משמעית כן! אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולאחסן במקפיא עד חודשיים. רק זכרו להפשיר אותו במקרר לפני השימוש.

האם יש לקמח משקל משקל חסר?
בוודאי, הכנת בצק היא תהליך מכני – אם תנעלו על כמויות נכונות של קמח תצליחו להגיע לתוצאה מדהימה באופן עקבי.

מה אם אני אוהב את הבצק מתוק?
אין בעיה! ניתן להוסיף סוכר או ממתיקים אחרים לבצק ולהשתמש בשוקולד קצוץ. זה יכול להיות מאפה מתוק ונהדר!

האם אפשר לספר על השפעות שונות של גבינות?
בוודאי! גבינות כמו גבינת פטה יביאו ניחוחות חריפים, גבינות שמנת ירגישו אחידות ונעימות, בעוד שגבינות קשות שכאלו יהיו הרבה יותר פריכות!

מה אפשר להגיש עם המאפה הזה?
אל תתביישו, הפתיחו עם יין אדום טוב או עם ירקות טריים! רטבים כמו יוגורט או רוטב חריף יכול לשקף עגבניה מתובלת!

אז מה אתם מחכים? יאללה, קחו את המתכון הזה והתחילו לאפות! שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ותגרמו להם להתאהב כך במאפה אגדי הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *