כרובית שלמה בתנור עם טחינה שאי אפשר להפסיק לאכול

כרובית שלמה בתנור עם טחינה

אחד המתכונים שמשגעים את המטבחים שלנו הוא בהחלט כרובית שלמה בתנור עם טחינה. מדובר במנה מדהימה של ירקות עשויים באופן מושלם, ששואבת את הלבבות (והקיבה) של כולם. לא משנה אם אתם מארחים או פשוט מתכננים ארוחה למשפחה, המנה הזו היא אגדי. בואו נדבר על החוויה הזו של לחכות שהתנור ישלים את המלאכה, ובינתיים להתמקד בריחות המטעים שממלאים את הבית.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות מספיק

  • זמן הכנה כולל: 60 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 4-6 מנות

מדהים, נכון? המנה הזו מתאימה לכל מי שמחפש לשדרג את הארוחה והופך כל שולחן חגיגי לחוויה מרעננת. הכנות כל כך פשוטות, וגם הסיכוי שיהיה שאריות – הוא כמעט לא קיים! מה שמבוסס על כרובית כל כך מעלפת לא תרצו להפסיק לאכול.

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לעבודה, נוודא שיש לנו את כל הרכיבים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. היופי במתכון הזה הוא שהוא מאפשר לנו לשחק עם הטעמים והמרכיבים. אז מי הברוך רחב היקף של היום?

  • 1 כרובית שלמה (כ-1.5 ק"ג)
  • ¼ כוס טחינה גולמית
  • 2-3 כפות מים (לרוטב)
  • 1-2 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית
  • כוס פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

אם יש לכם העדפות תזונתיות כמו טבעונות – רק תחליפו את הטחינה עם רוטב אחר מבוסס אגוזים. אפשר להשתמש גם בחלופות כמו טחינה עם תבלת ספייס טיבטי, לשדרג את המנה ולתת לה את הטוויסט האישי שלכם.

שלבי ההכנה

אחרי שגייסנו את כל מה שצריך, אפשר להתחיל את תהליך ההכנה. שלב אחרי שלב, קל כמו סברינה!

  1. הרפית את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. חתכנו את הבסיס של הכרובית כך שתוכל לעמוד ישר.
  3. שטפנו את הכרובית היטב והנחנו אותה בתבנית אפייה.
  4. שפכנו על הכרובית שמן זית, מלח ופלפל.
  5. אפו במשך 30-35 דקות או עד שהכותרת הופכת זהובה ורכה.
  6. בזמן שהכרובית בתנור, הכינו את הרוטב: ערבבו את הטחינה עם המים, לימון, ושום.
  7. ברגע שהכרובית מוכנה, הוציאו אותה והניחו לרוטב על גבי הכרובית.
  8. קשטו בפטרוזיליה קצוצה.
  9. שירותו חם ותהנו ממנה ממכרת שתגרור ריאות של תחושת נפלאות!

זהו, פשוט לא תאמינו איזו פשטות יכולה להוביל ליצירת מופת קולינרית. שימו לב שהטעמים משתלבים בצורה מעלפת, וריח הטחינה והכרובית המוקפאת מתמזגים ליצירת מנות שלא תשכחו במהרה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו כל מתכון, גם כאן אפשר למצוא שדרוגים ותוספות שמסייעות ליצור מנה משגעת:

  • הוסיפו קוקוס קלוי לקישוט – ייתן טעם מתקתק ונגיעות טרופיות.
  • אולי גם כוסברה קצוצה? זה מוסיף טוויסט ייחודי שיתן צבע וכיף נוסף למנה.
  • אם אתם אוהבים חריף, פזרו פתיתים של צ'ילי מעל.
  • שדרגו את הטחינה עם תבלינים כמו כמון או פפריקה.

כל תוספת כזו יכולה להפוך את המנה להרפתקה חדשות – והכי זה כיף לנסות!

שאלות ותשובות

איך משמרים את הכרובית מבושלת?
אתם יכולים לשמור את הכרובית במקרר לשבוע, אך עדיף לאכול אותה מיד לאחר הבישול לצורך שמירה על הטעם.

האם אפשר להשתמש בשיטות בישול חלופיות?
כמובן! אפשר גם לבשל את הכרובית Steamer, או לשעשע אותה על גריל. זה ישדרג את הניחוח והטעם בצורה אגדי.

מה אפשר להוסיף לרוטב טחינה?
חוויות טעמים שונות עם רוטב טחינה אפשריות בעזרת שקדים קצוצים או אפילו קצת דבש למתקת!

האם המתכון נחשב בריא?
בהחלט! כרובית מלאה בסיבים תזונתיים, והטחינה מספקת שומנים בריאים.

מה ניתן להגיש עם הכרובית הזו?
אפשר להגיש צדדים כמו חומוס, פיתות טריות או סלטים רעננים.

אם אני רוצה לאכול את זה כמנה עיקרית, מה כדאי לשלב?
מומלץ לשלב עם קוסקוס או אורז, וזה מושלם!

איך ניתן להפוך את זה למנה עם עוף?
ובכן, כמובן שאפשר להכין עם נתחי עוף בתוספת תיבול ולטפח את הניחוחות עם כרובית סביבם.

האם משתמשים בשום טרי או בושם?
שום טרי תמיד מומלץ – הארומה שלו היא מעלפת!

האם אני יכול לאפות את הכרובית כיפה צמחונית?
בטח שכן! כל אחד יכול להפוך את המנה טבעונית על ידי שימוש בטחינה מתוקה מיקריגינה.

איפה אפשר למצוא טחינה גולמית טובה?
מומלץ לבחון טבע מוצק, חנויות אפייה וקונים תוצרת ישירה מחקלאי.

מתכון כזה לא רק שובה לב, אלא גם מפנה אותנו ללבבות של רבים, והתוצאות מדהימות! אל תשכחו לשתף את המתכון המגניב הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. תהנו והמתכון הזה בירושה מהסבתא, שתמיד תרצה להיות במקום הראשון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *