מתכון לפיצה ביתית ברמה של חיים כהן

מתכון לפיצה ביתית כמעט ברמה של חיים כהן

כשהשעה מתקרבת לארוחת ערב, והרעב משתלט על כל מחשבה, מה יכול להיות טוב יותר מפיצה ביתית? לא סתם פיצה, אלא פיצה אדירה, מדהימה, שאפילו חיים כהן היה גאה להגיש לשולחן. אנחנו מדברים על בצק אוורירי, רוטב חלק ומופלא, ותוספות שמרכזות את כל הטעמים והמרקמים האהובים. כל אחת ואחד יכול להכין את הפיצה הזו – זה קל, זה מהיר וזה פשוט משגע. בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 1 שעה
  • זמן אפייה: 15-20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפיצה הביתית שלנו, נצטרך לאסוף את הרכיבים הבאים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 300 מל' מים פושרים
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 30 מל' שמן זית
  • 200 גרם רוטב עגבניות (מבית) או קנוי
  • 300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • תוספות לבחירה: פפרוני, ירקות קצוצים, אוליביה, פטריות, בזיליקום ועוד

מלבד זאת, אפשר לגוון עם רכיבים אחרים כמו גבינת פרמזן או גבינת עיזים כדי לשדרג את המנה ולהפוך אותה למעלפת אפילו יותר.

שלבי ההכנה

כעת, נצא לדרך ונכין את הפיצה בסגנון של סבתא שאוהבת להשקיע בכל פרט!

  1. נשפוך את המים הפושרים לקערה, נוסיף את השמרים היבשים והסוכר, ונערבב קלות. נחכה כ-10 דקות עד שיהיה קצף על פני המים.
  2. נוסיף את הקמח והמלח בהדרגה כאשר אנו מתחילים לערבב בעזרת כף עץ או בידיים.
  3. נשפוך את שמן הזית ונמשיך ללוש את הבצק עד שיתקבל כדור חלק ואוורירי.
  4. נעטוף את הקערה בניילון נצמד או במגבת, ולאחר מכן נמקם את הבצק במקום חמים למשך שעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. כשהבצק תופס גובה, נפזר מעט קמח על משטח העבודה ונרדד את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ.
  6. נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (חום עליון ותחתון) כדי שהפיצה שלנו תצא מושלמת.
  7. נניח את הבצק בתבנית אפייה או על אבן פיצה, ונמרח מעליו את רוטב העגבניות.
  8. נפזר מעל את גבינת המוצרלה, לאחר מכן נוסיף תוספות מענגות לפי טעמנו האישי.
  9. אופים את הפיצה בתנור למשך 15-20 דקות, עד שהגבינה מבעבעת והצבע זהוב.
  10. נוציא את הפיצה מהתנור, ניתן לה להתקרר למספר דקות ואז נפרוס אותה.

אפשרויות לגיוון

עכשיו זו ההזדמנות שלכם להיות יצירתיים! אפשר לשדרג את הפיצה עם:

  • רטבים שונים כמו רוטב פסטו או טחינה.
  • מבחר גבינות – גאודה, פרזלה, או אפילו ריקוטה שידגיש את הטעמים.
  • תוספות ירקות כמו פלפלים חריפים, קישואים קלויים או ברוקולי.
  • כמובן שאי אפשר לשכוח איזה תבלין סודי – אוריגנו, בזיליקום, או אפילו צ'ילי!

שאלות ותשובות

מה לעשות אם הבצק לא תופס?

אם הבצק לא תופס, אפשר לבדוק אם השמרים שלכם עדיין פעילים. שמרים ישנים יכולים למנוע מהבצק לתפוס גובה. שימו לב שעליכם לאחסן את השמרים במקרר ואם הם יושבים יותר מדי זמן – אולי הגיע הזמן לחדש את המלאי!

האם אפשר להכין פיצה על בסיס קמח ללא גלוטן?

בהחלט! ישנם היום המון קמחי ללא גלוטן שיתאימו לפיצה. פשוט תוודאו שתקפידו על כל השארלים האחרים ותהנו מגרסה בריאה ומושלמת!

כמה זמן ניתן לשמור פיצה במקרר?

אפשר לשמור פיצה במקרר עד 3-4 ימים. אם אתם רוצים לשמור על הטריות, כדאי לשמור אותה בשקית אטומה או בקופסה סגורה.

מה עושים אם הרוטב עגבניות לא טעים לי?

אין בעיה! אתם יכולים להכין רוטב עגבניות ביתי. פשוט טגנו שום בשמן זית, הוסיפו עגבניות מרוסקות, תבלו במלח, סוכר, אוריגנו ופלפל שחור, ותבשלו מספר דקות. רוטב איכותי בבית ובמינימום זמן!

איך לדעת אם הפיצה מוכנה?

הפיצה מוכנה כשגבינת המוצרלה מבעבעת והקצוות מתחילים להשחים. אם אתם אוהבים אותה ככה – תשמרו לעוד כמה דקות. אה כן, לראות את הגבינה הנמסה זה משהו שאסור לפספס!

איזה תוספות הכי פופולריות לפיצה?

תוספות פופולריות כוללות פפרוני, זיתים, פטריות, רצועות בצל, ועגבניות טריות. העניין הוא למצוא את השילוב המושלם! תנסו ותיהנו.

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?

כמובן! אתם יכולים להכין את הבצק מראש, לשים אותו בקופסה אטומה במקרר, והוא ימשיך לתפוס. רק תנו לו לחזור לטמפרטורת החדר לפני שתשמשו בו.

איך להכין פיצה טבעונית?

במקום גבינת מוצרלה, השתמשו בגבינה טבעונית בעיצוב איכותי או אפילו דפי טופו שנמעכים. מתכון על בסיס קמח כוסמין יכול להיות גמיש ובריא מאוד!

מומלץ לאפות על אבן פיצה?

בהחלט! אבן פיצה משיגה תוצאה מקצועית על ידי שמירה על חום אחיד, כך שהפיצה יוצאת עם קצוות פריכים ומעלף.

מהם היתרונות באכילת פיצה ביתית?

אכילת פיצה ביתית מאפשרת לך שליטה מלאה על הרכיבים. אתה בוחר מה להוסיף, להוריד, ואפילו לאזן את המתכון כך שיתאים לדיאטה שלך.

אל תתביישו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה, ותפיצו אותו ברשתות החברתיות. אז יאללה, הבצק מחכה – בואו נכין פיצה מדהימה, הכי טעימה שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *