מתכונים מתוקים עם בצק עלים שיעשו לכם חשק!

מתכונים מתוקים עם בצק עלים

אחד הדברים המדהימים ביותר בבצק עלים הוא שהוא יכול להפוך כל מנה למעלפת ומושלמת! זה יכול להיות טריק טעים ממטבח אחד, גישה שפותחת את הדלת לעולם של טעמים ויצירתיות. אם יש לכם בצק עלים במק congelator, אתם צריכים רק לסחוט את האנרגיה מהמאפה שלכם ולעשות קסמים. במתכון הזה אנחנו נלמד כיצד להכין מנות נוספות יחד עם תוספות בלתי נגמרות, אשר בהן נרגיש את הניחוח של מתכוני סבתא לצד המודרניות של עולם הקולינריה. כל פעם שתגלגלו, תמלאו ותאפו, תרגישו כמו שפים מקצועיים גם אם אתם סתם חובבים עליזים! בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: מתאים ל-4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

החלק המרגש ביותר בהכנה הוא כשמתחילים לאסוף את החומרים. אין דבר כיף יותר מלהרגיש את התערובת המתוקה מתהווה אצלכם במטבח. כדי להכין את המזון המדהים הזה, תצטרכו את המרכיבים הבאים:

  • 2 חבילות בצק עלים מופשרות (או תוצרת בית אם אתם להוטים לשדרוג)
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • 100 גרם אגוזי לוז קצוצים או שקדים
  • 2 ביצים (לא חובה, אפשר גם חלב או תחליף טבעוני)
  • 3 כפות סוכר חום (או לפי טעם)
  • שקית סוכר וניל
  • קמצוץ מלח
  • אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

עכשיו, אם אתם מעוניינים לגוון או שמא יש לכם מגבלות תזונתיות, יש מגוון מרכיבים שיכולים להחליף את אלו הנזכרים: ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר, אגוזים גם יכולים להיות אלטרנטיבה, אז אפשרות להעביר לטעמים כמו קוקוס קלוי, טחינה או קרם שוקולד יכולים להוסיף טוויסט מדהים. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצים בחצי בננה מעוכה או בקומץ פירה תפוחי אדמה. זה משגע!

שלבי ההכנה

אז קחו נשימה עמוקה, הגיע הזמן להפוך את כל החזון המתוק הזה למציאות. בואו נלך שלב אחרי שלב, אל היצירה האגדי שלא תשכחו:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את בצק העלים על משטח מקומח כדי למנוע הידבקות.
  3. מרדדים את הבצק מעט, עד שהוא דק ואוורירי.
  4. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ.
  5. מעבירים ריבוע אחד לפלחת מדף אפייה.
  6. בעזרת תבנית או כף, מוסיפים בערך כף מהשוקולד הקצוץ במרכז הריבוע.
  7. מפזרים מעט אגוזי לוז קצוצים מעל השוקולד.
  8. מקפלים את הקצוות של הריבוע כדי ליצור מעטפה, ונסו להדק את הפינות כך שהתמלא קצת בעשירות הזו.
  9. מניחים את "המעטפה" על הדף האפייה.
  10. חוזרים על הפעולה עם יתר הריבועים עד שתמלאו את הדף.
  11. אם רוצים, מברישים מעט ביצה מעל כדי לקבל צבע יפה ואטרקטיבי.
  12. מעבירים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות עד שהמאפים התזהרו והזהובים.
  13. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר על רשת.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הנה המקום שבו הקסם מתרחש! אתם יכולים לשדרג את המנה הזו בכל מיני דרכים מדהימות. אני ממליץ על רוטב שוקולד חם על גבי המאפים, שאותו פשוט מכינים על ידי חימום שמנת מתוקה עם שוקולד מריר. אפשר גם לשדרג עם קינמון ולמלא עם תפוחים חרוצים כדי לקבל גירסה של "פאי תפוחים" עם טוויסט!

והנה רעיון מעניין: הכינו פאי קטן מ-2-3 ריבועים של בצק עלים, והפכו אותו למנה בודדת. זה אגדי והכי טעים שיש לאורחים שלכם!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום השוקולד?
אתם יכולים לשים בכל מיני מילויים מדהימים: פירות יבשים, קרם פיסטוק, או גבינת מסקרפונה עם דבש.

האם אפשר לקנות בצק עלים מוכן?
בהחלט! זה באמת מהיר ונוח. תוודאו שהוא מופשר היטב לפני השימוש.

כמה זמן אפשר לשמור את המאפים?
אתם יכולים לשמור את המאפים במקרר למשך 2-3 ימים, אבל הכי טעים לאכול אותם במהירות!

האם יש גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! אפשר למצוא בצק עלים ללא גלוטן בחנויות המתמחות, או שתוכלו להכין אותו בעצמכם.

איך יודעים מתי המאפים מוכנים?
המאפים מוכנים כאשר הם מזהיבים סוף סוף ומקבלים צבע מדהים, אז שימו עין!

אילו אגוזים אפשר להשתמש?
שקדים, אגוזי לוז, או אפילו פקאנים יכולים להיות חלופה מצוינת – יש משהו מדהים בכל אחד מהם!

האם זה מתכון מתאים לילדים?
בהחלט! זה מתכון מצוין שהם יכולים לעזור בו. זה כמו לקשט בחגיגה וגם לאכול טעים לאחר מכן.

אפשר לקשט את המאפים?
בוודאי! אבקת סוכר, שוקולד מומס או קרם פרש – הבחירה בידיים שלכם!

האם אפשר להקפיא את הבצק?
כן, אפשר! אם לא השתמשתם בכל הבצק, פשוט הקפיאו אותו והשתמשו בו שוב בפעם הבאה.

באיזה מנות נוספות אפשר להשתמש בבצק עלים?
יש אינספור אפשרויות! פשטידות, קישים, אפילו מטעמים מלוחים כמו שווארמה בתוך בצק – הכל אפשרי!

אהבתם את המתכון? תשתפו אותו עם חברים ובני משפחה, אל תשמרו את הידע הזה לעצמכם! שתף בכל הרשתות החברתיות! ביחד ניצור עולם של מתוק!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *