עוגת גבינה אפויה אינגליש קייק שתשאיר אותך רעבה

עוגת גבינה אפויה אינגליש קייק – הפינוק המושלם לחך שלכם!

נדמה שאין כמו עוגת גבינה אפויה, שאותם ניחוחות מתוקים שחודרים למטבח באים בהפתעה, כמעט כמו ריח של פנקייקים בבוקר שבת. אם גם אתם אוהבים את הטעם המדהים הזה, בא לכם לנסות משהו קצת אחר, נעים להעביר את ערב שבת עם קינוח שמסמן את תחילתו של החג. אז הכינו את הכפפות, כי אנחנו הולכים להכין עוגת גבינה אפויה אינגליש קייק שהכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 50 דקות
  • סך הכל: 1 שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

נתחיל עם עוגה שמתענגת על גבינות רכות ומעט מתוקות, ובו נשתמש ברכיבים הבאים:

  • 300 גרם גבינת שמנת (טובה ואיכותית)
  • 200 גרם גבינת פריזאי או ריקוטה
  • 150 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה (שכמובן לא שוכחים לפרוק תוך כדי ערבוב)
  • 2 כפות קמח (או קמח תפו”ח לטבעונים)
  • 1 כפית תמצית וניל (כמובן שזה לא ויכוח, זה חובה)
  • 1/2 כפית מלח (למעשה, זה מה שמוציא את הטעמים המרשימים)
  • בiscuit crumbs או ביסקוויטים מפוררים לקראסט (אם רוצים לגוון)

אפשר גם לשדרג את עוגת הגבינה הייחודית שלנו. למשל, אם אתם רוצים להתנסות בגרסה טבעונית, אתם יכולים להשתמש בגבינת קשיו או טופו במקום הגבינות הרגילות! ברור, זה לא יישאר בדיוק אותו דבר, אבל התוצאה עדיין תהיה אגדה!

שלבי ההכנה

מתכונים לעוגות גבינה הם באמת לא מדע טילים. הנה מה שאתם צריכים לעשות:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים גבינת שמנת עם גבינת פריזאי עד שיוצא תערובת כהה באיכות מדהימה.
  3. לערבב פנימה את הסוכר, ביצים, שמנת מתוקה, קמח, תמצית וניל ומלח. תעשו חיים ולא תתנו לתערובת להפוך לדלילה!
  4. שמים את תערובת הגבינה בתבנית אינגליש קייק (שימרו בסביבות 23×9 ס"מ) ומוארים את השוליים.
  5. אם החלטתם להכין קראסט, שימו את הביסקוויטים הפנימיים בתחתית התבנית.
  6. אופים 50 דקות, או עד שהמרכז של העוגה מתייצב באורח נעים (היו מוכנים לצפות בטפיחות-החלב!).
  7. מניחים לעוגה להתקרר בטמפ’ החדר, ולאחר מכן מעבירים למקרר למשך לפחות 4 שעות; באמת שאי אפשר לקצר את הזמן הזה, כי זה לא יתממש!
  8. קשטו עם קצפת או פירות יער טריים, ממש כמו שאתן יכולות להרגיש באוגוסט.

מעבר לשדרוגים על עוגת הגבינה שלנו, אפשר להוסיף דברים כמו פירות קיץ מתוקים על החלל. רק דמיינו את הקיץ, את השמש, ואת המערבבות היפות של הפרי ביופי הזה!

שדרוגים ותוספות אפשריים

אתם יודעים שיש עולמות של שדרוגים. יש את הפירות, ברור, אבל יש גם תוספות טעימות שיכולות להקפיץ את עוגת הגבינה שלנו לגובה מדהים. לשדרוג עוגת גבינה מהממת:

  • שוקולד מריר מגורר מקשט אותך למעלה – למי שאוהב שוקולד!
  • מעט נענע קצוצה מעל עבור רעננות מדהימה.
  • מרחיבה עם רוטב פירות יער על גבי העוגה (וקצת קינמון זה פשוט מעלף).
  • שדרגו עם אגוזי לוז קצוצים – ליפול למצב הפכפך!
  • וסוכר קוקוס כמו סוכר רגיל – לתת לה טעם טבעי עוד יותר.

שאלות ותשובות

באיזה סוג גבינה הכי כדאי להשתמש?
כל גבינה עם טעם קלאסי מתאימה, אבל גבינת שמנת וגבינת ריקוטה נותנות תוצאה משגעת.

כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
העוגה תישאר טריה במקרר כשלושה ימים, אם תצליחו לאכל אותה מהר.

האם עוגת גבינה יכולה להיות קפואה?
בהחלט! ניתן להקפיא כמה שבועות והכול בסדר; הקפיאו בתבנית קשיחה ואשר תבוא על סף מפלצות.

אפשר להכין אותה ללא גלוטן?
כמובן! השתמשו בקמח תפו”ח או קמח שקדים במקום תכני החיטה.

האם ניתן להוסיף עוגיות בקראסט?
בהחלט! זה יכול להוסיף קראנצ'יות נוספת!

מה לגבי טעם של קצפת?
הקצפת עושה את העבודה! שימו גם אספרסו במידה ואתם מוזמנים.

כמה זמן לוקח להיאפות את העוגה?
כחמישים דקות; חשוב לא לפתוח את התנור באמצע כדי שהעוגה לא תקרוס.

האם ניתן להשתמש בחלב סויה?
בהחלט! חלב סויה יעשה את העבודה – העוגה תהיה טעימה ומושלמת!

איך לשדרג פשוט עם פירות סופר טבעיים?
שימו פירות טריים של הקיץ הקודם על גבי העוגה בזמן ההגשה והכול מתמזג נהדר!

מה אם נשאר לי מוס של גבינה?
אל תהססו להעביר אותו ליומכם הלאה. פשוט האכילו כל שלב כדי לקבל עוד רעיונות.

אני מקווה שהמתכון הזה עשה לכם חשק לנסות את העוגה המדהימה הזו. פשוט קחו את המרכיבים ותתחילו לעבוד, אתם לא תצטערו על כך! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף עם חברים ולהעביר אותו ברשתות החברתיות! זה מגיע לעוגת גבינה היפה שלנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *