טעמים בלתי נשכחים עם עוגת גבינה תותים וג'לי

עוגת גבינה עם תותים וג'לי: מתכון אגדי שיגרום לכם לליקוק האצבעות

דמיינו לכם עוגת גבינה נימוחה, מתוקה, קרמית ומעליה שכבת ג'לי תותים בוהק. כאשר מגיע קיץ, והחום מתחיל לעלות, אין כמו עוגת גבינה רעננה ומרעננת בולטת בערימות של צבעים וטעמים. מדובר כאן במעדן שיכול לשדרג כל ארוחה, להיות הקינוח המושלם לכל אוכל, ובעיקר – לשמח את כולם. העוגה הזו היא פשוט מדהימה! ממש משגעת! ומי לא רוצה להכין קינוח מושלם שישאיר את האורחים משוגעים לדבר?

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן קירור: 4 שעות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מנה עבור: 10-12 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה המעלפת הזו, נזדקק לרכיבים שמקנים לה את כל הטעמים העשירים שכולנו אוהבים. הנה הרשימה המלאה:

  • 350 גרם ביסקוויטי שמרלי
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם תותים (טריים או קפואים)
  • 2 שקיות ג'לי תות (או טעם אחר לבחירה)
  • 250 מ"ל מים רותחים (לג'לי)

אפשרויות חלופיות

יש מקום לשדרוגים! אפשר להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בגבינת שמנת צמחית, שמנת קוקוס וסוכר קוקוס. גרסה ללא גלוטן? אין בעיה! פשוט תבחרו בביסקוויטים ללא גלוטן!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס לשלבים המהנים! אחרי שזיהינו את כל המרכיבים, אפשר לתכנן איך ניצור את הקסם.

  1. להכין את בסיס הביסקוויטים: לכתוש את הביסקוויטים עד שמתקבל ממרח אחיד.
  2. לערבב עם החמאה המומסת עד לקבלת תערובת שומנית ומעט מתפוררת.
  3. ליישר את התערובת בתבנית בקוטר 24 ס"מ ולהדק היטב. מומלץ להניח במקרר להקפאה קצרה.
  4. לשפוך את גבינת השמנת לקערה ולטרוף אותה עד שהיא רכה.
  5. להוסיף את השמנת המתוקה והסוכר ולטרוף עד שהתערובת מתאחדת.
  6. לשבור את הביצים לאט לאט ולערבב בעדינות.
  7. להוסיף את תמצית הווניל ולערבב שוב.
  8. למלא את תערובת הגבינה על בסיס הביסקוויטים ולוודא שהשכבה חלקה.
  9. אופים בתנור במעלות 160 מרתחים במשך 40 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת.
  10. להוציא, לתת להתקרר לחלוטין ולמעבר למקרר לפחות 3 שעות נוספות.
  11. בסיום הקירור, להכין ג'לי על ידי מס dissolving הג'לי במים הרותחים ולהניח לה להתקרר קצת.
  12. לשפוך את הג'לי על העוגה ולהניח במקרר להמשך קירור של שעה נוספות לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

חושבים איך אפשר לשדרג את העוגה הנהדרת הזו? יש אין ספור אפשרויות!

  • אפשר להוסיף מעל לתותים חתוכים נוספים או אפילו פירות יער צבעוניים.
  • אם אתם בעניין של טעמים נוספים, מה דעתכם לשלב שכבת שוקולד מעל הג'לי?
  • יש לכם מבחר גדול של פיצולים: אוכמניות, פירות טרופיים, או אפילו אגסים – הכל הולך!
  • למדי הרצון לאבקת קקאו או קוקוס לקישוט והגשה. זה מבטיח עונג עיניים!

שאלות ותשובות

מהזמן שלי, מה גובה של העוגה אמור להיות?
כמה לאחר האפייה, העוגה אינה מתנפחת הרבה. גובה העוגה המושלם יהיה סביב 4-5 ס"מ.

האם אפשר להשאיר את העוגה מחוץ למקרר?
שמרו את העוגה במקרר, זה שומר על חום וקרירות.

ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! אך הקפיאו אותה ללא הג'לי. כשתסירו מהמקפיא, הוסיפו את הג'לי ותחזרו למקרר.

האם ניתן להשתמש בגבינה דלת שומן?
שימוש בגבינה דלת שומן יכול להוביל לעוגה פחות עשירה, אך זה עדיין אפשרי.

כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
העוגה תישמר טרייה במשך 4-5 ימים במקרר.

האם הג'לי מתייצב לפני השפיכה על העוגה?
לא, הג'לי אמור להיות חם לקרות על פני העוגה.

מה אם אין לי תבנית בקוטר 24 ס"מ?
אין בעיה! ניתן להשתמש בתבנית קטנה יותר וגם להכין עוגיות ביסקוויט במקום עוגת גבינה.

מה הסוד שיהיה טעים לעוגה כזו?
נסו לא לערבב יתר על המידה את תערובת הגבינה ולוודא שהשוקולט האטום נכנס בסוף.

האם אפשר להכין את העוגה ממיני פירות אחרים?
בהחלט! הציעו פירות עונתיים לפי העדפתכם, ואל תחששו ליצור שילוב מדהים!

איך אני אוחסן את העוגה אם אין לי מקום במקרר?
למי שאין מקום, ניתן לכסות היטב בניילון נצמד ולשמור במקום קריר!

אז מה אתם מחכים? הזמן את כל החברים והמשפחה. שתפו את המתכון ברשתות החברתיות, ושתפו גם את החוויות שלכם! מחכה לשמוע איך יצא!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *