המתכון המושלם לעוגת שוקולד עם חמאה וקקאו

עוגת שוקולד עם חמאה וקקאו – המתכון המושלם

מאורגנים אצלכם חברים, משפחה או סתם חגיגה מתקרבת, ויש לכם חשק לעוגה שתסחוף את כולם עם טעמים מדהימים? אז הנה זה קורה! עוגת השוקולד הזו, עם חמאה וקקאו, לא תשאיר לכם ברירה אלא ללקק את האצבעות ולא להזיז את המזלג מהצלחת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמה של קושי: קל
  • כמות מנות: 8-10 מנות

עוגת השוקולד הזו היא אגדה של טעמים. התחושה שהיא משאירה בפה היא נימוחה, וכשאתם לוקחים את הביס הראשון, אתם חשים את המתיקות שמשתלבת עם המרירות של הקקאו בצורה כל כך גבוהה, שזה משגע! העוגה הזו הופכת לכל סיבה לחייך!

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, תצטרכו את הרכיבים הבאים:

  • 200 גרם חמאה (חמאה איכותית, כמובן!)
  • 200 גרם שוקולד מריר (קל לחפש במרכול)
  • 150 גרם סוכר (מומלץ להתחיל בסוכר חום)
  • 4 ביצים
  • 120 גרם קקאו (מומלץ אבל לא הכרחי – אתם יכולים לשלב גם שוקולד חלב לטעם מתוק יותר)
  • 100 גרם קמח (למי שהוא קפדן לנושא הגלוטן, ניתן להמיר לקמח תפו”א)
  • קמצוץ של מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל

לאחר שגמרתם עם הרשימה, אתם בוודאי שואלים את עצמכם: מה אפשר להחליף או לשדרג? אם יש לכם אהבה לטעמים מרעננים, תוכלו להוסיף קקאו נענע, אגוזים קצוצים, או אפילו עוד שוקולד מריר מעל! האפשרויות הן אינסופיות.

שלבי ההכנה

אז איך מכינים את העוגה המדהימה הזו?

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים חמאה ושוקולד מריר יחד בקדרת בן מארי או במיקרוגל. שימו לב לא לערוך חימום יתר!
  3. מקציפים עם מטרפה את הסוכר והביצים עד שהתערובת הופכת לאוורירית ואחידה.
  4. מוסיפים לתערובת את הקקאו, מלח, ותמצית הווניל. מערבבים היטב.
  5. בוחרים לעבור לקמחים, הוסיפו את הקמח בהדרגה והמשיכו לערבב עד שהתערובת נמסה בצורה מושלמת.
  6. יוצרים תבנית אפיה עם נייר אפיה ושופכים לתוכה את התערובת.
  7. אופים במשך 30 דקות ועד שהעוגה נראית משגעת ומעט קשה בחוץ אך רכה ונימוחה בפנים.

דבר אחד שאתם לא יכולים לשכוח הוא להניח לעוגה להתקרר לפני שחותכים אותה. פיצוצים של טעמים מתהלכים בדיוק מחכים לכם. פשוט מושלם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עוגת השוקולד המעלפת הזו יכולה להיות משודרגת ותוספת סוכריות צבעוניות, קצפת עליונה או אפילו שטיפת שוקולד נוזלית! ניתן גם לפזר אבקת סוכר מעל לעוד ברק. בכל דרך שתבחרו, האורחים שלכם יזכרו את הטעם הזה לנצח!

שאלות ותשובות

מה אם אין לי שוקולד מריר?
שוקולד חלב או אפילו שוקולד לבן יתאימו, תלוי בטעמכם האישי. תראו איזו עוגה תצא לכם!

האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
בהחלט! כמו שהוזכר קודם, קמח תפו”א או קמח שקדים יכולים להיות פתרון מצוין.

האם אפשר להוסיף אגוזים?
כן, בהחלט! אגוזי פקאן או אגוזים אחרים יוסיפו טעם ונפח.

כמה זמן אפשר לאחסן את העוגה?
בעוגה הזאת אפשר לשמור במקרר במשך שלושה ימים. היא שומרת על העסיסיות שובת הלב שלה!

האם זה יכול להיות מתכון טבעוני?
כן! אפשר להמיר את החמאה בשמן ומים, ואפשר להשתמש בביצים צמחיות.

האם העוגה מתאימה לילדים?
בהחלט! המתוקים של המתכון הופכים אותו למושלם לילדים.

האם ניתן לאפות את העוגה בתבנית בצורת לב?
טריק מעולה! אתם יכולים להתאים את התבנית לכל צורה שתרצו, ותהיה לכם עוגה מקסימה.

מה הטיפ הכי חשוב למי שרוצה להכין את העוגה?
אל תהססו לנסות להוסיף בעיקר טעמים שאתם אוהבים. העוגה הזו מציעה את כל האפשרויות.

האם אפשר לתהרג את העוגה?
בוודאי, זה מוסיף לה אהבה! שוקולד אחר או פירות מהעונה יכולים להיות בחירה נהדרת.

איך יודעים שהעוגה מוכנה?
עשו שימוש בקיסם! אם יוצא נקי או עם מעט פירורים, מדובר באפייה מושלמת.

כשהעוגה שאנחנו מכינים היא כה טעימה, מהטעימה הראשונה שמזכירה את הטעמים של סבתא ואמא, וכל מה שנשאר זה להזמין את כל החברים והמשפחה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולגרום לכולם לשאול אתכם איך הכנתם את העוגה המדהימה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *