פשטידת בצל פרווה כמו של חיים כהן שכבשה את כולם

פשטידת בצל פרווה כמעט ברמה של חיים כהן

דמיינו לעצמכם רגע: חום ביתי עולה מהתנור, ריח משגע של בצל מטוגן מתפשט בכל פינה, ומי לא אוהב פשטידה שהיא אגדה קולינרית? פשטידת הבצל שלנו היא בדיוק מה שאתם צריכים – כמה פשוט, אין יותר טעים מזה. אז למה שלא נלמד להכין יחד את הפשטידה הכי מדהימה שניתן לדמיין, כזו שגורמת לכולם ללקק את האצבעות ולבקש תוספת?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, כדאי שנכיר את המרכיבים שמחכים לנו במטבח. הם פשוטים ונמצאים לרוב בכל בית. פשטידת בצל היא מנה קלאסית, שהיא לא רק טעימה, אלא גם בריאה, דלת פחמימות, ובעיקר – מדהימה. הכנו את הרשימה כך שתהיה נוחה וברורה לכם.

  • 4 בצלים קצוצים
  • 1 כוס קמח כוסמין (או קמח קונבנציונלי)
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית כמון (אם מתחשק לכם תוספת מענגת)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (לגיוון קטן)

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים ב-1/2 כוס רסק תפוחים או ב-1/4 כוס פשתן טחון עם 1/2 כוס מים. אם אתם אוהבים קמח ללא גלוטן, קמח תפו”א או קמח חומוס מצוינים למטרה זו.

שלבי ההכנה

ועכשיו, בואו נצלול לתוך עולם ההכנה. שלב אחרי שלב, אין דרך להתבל פה. הפשטידה הזו היא ממש חדשה ומרעננת, ומעל הכל – היא בריאה וטעימה.

  1. חמים, חמים, להניח מחבת על האש ולהוסיף שמן זית.
  2. לטגן את הבצלים הקצוצים עד שיזהיבו ויתקבל ריח ממכר שיכנס לכל הלב.
  3. בזמן שהבצלים מטוגנים, בקערה גדולה לערבב את הביצים עם מים, מלח, פלפל, כמון וצמצם קטן של סודה לשתייה.
  4. לאחר שהבצלים קיבלו צבע זהוב, להוסיף לקערה עם הבצ eggs ולערבב היטב עד שהתערובת אחידה.
  5. להוסיף את הקמח בהדרגה, ולוודא שאין גושים.
  6. להעביר את התערובת למחבת, ולהשוות את הפשטידה לרמה גבוהה.
  7. לבשל על חום בינוני כ-20 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומקבלת גוון יפה.
  8. בעזרת תרווד להפוך את הפשטידה לצלחת שטוחה, ולבשל צד שני לעוד 10 דקות.
  9. כשהפשטידה מוכנה, להניח אותה להתקרר כמה דקות כדי שלא תישרף לשפה ההולמת.
  10. ולהגיש עם סלט ירוק ליד, או טחינה עם מעט לימון – משוגע!

תוספות או שדרוגים אפשריים

כמובן שניתן להוסיף או לשדרג את הפשטידה הזאת כמו שאתם רוצים. לדוגמה, אפשר לשלב גזר קצוץ או קישוא מגורר לתוך התערובת. זה לא רק מוסיף צבע אלא גם ערך תזונתי. אפשר גם לקשט עם פטרוזיליה קצוצה או אפילו כמה פרוסות של אבוקדו ליד – טעים ופשוט!

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף אם אין קמח בבית?
יש המון אפשרויות. אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס שהן אפשרויות מצוינות לדיאטות ללא גלוטן.

האם אפשר לאכול את הפשטידה גם קרה?
בהחלט! לפשטידה יש טעמים עמוקים שנשארים גם כשהיא מתקררת. אפשר לקחת אותה ליום טיול וליהנות מכל ביס.

כמה זמן הפשטידה מחזיקה במקרר?
כמובן שהיא יכולה להחזיק כ-3 ימים במקרר, אבל תודו – היא תהיה כל כך ממכרת שלא תשאר לשם יותר מדי זמן.

באיזה שיטה אפשר להכין פשטידת בצל על מחבת בריאותית?
אפשר מאוד להשיג תוצאה מעולה אם נשתמש בטפיח של סיליקון או מחבת מונעת הידבקות.

יש אפשרויות טבעוניות למתכון?
בהחלט. ניתן להחליף את הביצים ברסק תפוחים או טחינה וזה יוצא לא פחות טעים!

אפשר להכין את הפשטידה בבחירה אחרת של ירקות?
בהחלט! פשטידת גזר או קישוא גם יעשו עבודה מצוינת – תורידו עוד ירק ורק תהנו מהדס

מה עדיף למבחינת בריאות- טיגון בשמן רגיל או בשמן זית?
שמן זית נחשב לבריא יותר, אבל אם רוצים – אפשר גם לשלב. הכל בריא במידה סבירה!

מתי הכי כדאי לאכול את הפשטידה?
הפשטידה מתאימה לארוחת ערב קלה, אבל גם לארוחת בוקר מדהימה. מוגשת חמימה או קרה, תמיד טעים.

לגבי הבצל, האם טוב להשרות אותו במים לפני הטיגון?
כאשר משרים את הבצל, מתקבלים בצל פחות חריף במשקל ומתקבל מובן מתוק יותר בפשטידה, מרענן!

איפה תוכלו למצוא מתכונים דומים?
ובכן, ישנם המון מתכונים באינטרנט, אבל מתכון זה, נכון להיום, הוא הכי טעים שאפשר למצוא!

אם אתם מתגעגעים לבישול עם בני משפחה או חברים, איזו דרך טובה יותר מזה? שתפו את המתכון הנפלא הזה ותנו לכולם לטעום מהפשטידה המושלמת הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *