קדירת בשר וירקות בקלות כמו חיים כהן

קדירת בשר וירקות כמעט ברמה של חיים כהן

אף פעם לא טעמתם קדירה כזו, אני בטוח! הדובדבן שבקצפת של מאכלי הנחמה בבית. מדובר באחת המנות המדהימות, הממכרות והמעלפות שיש. אם יש לכם סיבה לחגיגה או שסתם מתחשק לכם להתפנק, קדירת בשר וירקות שנמזגת ברוטב סמיך ועשיר היא כל מה שאתם צריכים. היא נמסה בפה, מחממת את הלב ומביאה לכם נשמה של אוכל ביתי. המומחיות כאן היא לדעת לשלב את כל הטעמים והמרקמים, ולקבל טעם אגדי שאי אפשר לעמוד בפניו.

זמן הכנת המתכון

  • כ prepar הכנה: 15 דקות
  • בישול: 2-3 שעות
  • רמת קושי: קל
  • לכמה מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת נגיע לרכיבים, אבל לפני זה, שאני גולל לכם את כל מה שאתם צריכים, בואו נדבר קצת על המרכיבים עצמם. כמו בכל מתכון מוצלח, הבחירה באיכות הרכיבים חשובה ביותר. הקדירה שלנו תשרה ניחוחות מדהימים בזכות חומרי הגלם שסיפקנו לה. כל ירק, בשר ותערובת תבלינים מעצבים את המנה בצורה שונה, ולכן כדאי לבחור את הטובים ביותר.

  • 800 גרם בשר בקר (חלק זנב או צלי)
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפו”א בינוניים, קלופים ונחתכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 קישוא גדול, פרוס
  • 1 פלפל אדום, קצוץ
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 3 כפות שמן זית
  • ליטר מים רותחים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה לעיטור

שדרוגים אפשריים

אנחנו רוצים שהקדירה הזו תהיה מקורית ולכל אחד יש אפשרות להוסיף את הנגיעה האישית שלו. יש כאלה שיבחרו להוסיף פטריות, אחרים ינסו לשים בירה במקום מים לרוטב טעים במיוחד. אפשר גם לערבב כמה תבלינים, כמו אולי קארי עדין שייתן לקדירה טוויסט שונה ומעניין.

שלבי ההכנה

כיצד להכין קדירת בשר וירקות

  1. חותכים את הבשר לקוביות בגודל אחיד, מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים שמן זית בסיר כבד על חום גבוה.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשטים עד שהבצל מתרכך ומשחים מעט.
  4. מוסיפים את הבשר ומקפיצים עד שהוא משחים מכל הצדדים.
  5. יוצרים קצת מקום בסיר ומוסיפים את השום הקצוץ, פפריקה וכמון, מבשלים דקה נוספת.
  6. מוסיפים את יתר הירקות לפי הסדר: גזר, תפו”א, קישוא ופלפל. מבשלים כחמש דקות נוספות, עד שהירקות רוכסים.
  7. מוסיפים את המים הרותחים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  8. כסו את הסיר והעבירו את הכול לאש בינונית-נמוכה. מבשלים במשך שעתיים לפחות, אך מומלץ עד שלוש שעות.
  9. בסוף הבישול, מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

אם אתם מכינים את הקדירה הזו, אני ממליץ להגיש אותה עם לחם פריזאי טרי או אורז לבן. זה פשוט משגע! תוספות אלה יגרמו לכם ללקק את האצבעות!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום בשר בקר?
ישנה אפשרות להכין את קדירת הירקות עם עוף, טופו או אפילו חלבון צמחי אחר, כך שהמנה תהיה בריאה יותר.

כמה זמן אפשר לשמור את הקדירה במקרר?
הקדירה תישמר במקרר במשך 3-4 ימים. אם אתם אוהבים את זה, אל תחששו לחמם שוב.

אפשר להקפיא את הקדירה?
בהחלט! ניתן להקפיא את הקדירה ולהשתמש בה בעת הצורך. פשוט הקפיאו בכלי סגור.

מה אפשר לשים במקום שמן זית?
אם אתם מעדיפים, אפשר להשתמש בשמן חמניות או קנולה.

האם ניתן להוסיף חריף למנה?
כמובן! אם אתם אוהבים חריף, מוסיפים אהבתכם בפלפל חריף. תוספת משגעת!

מה הקסם של קדירות בכלל?
קדירות הן לא רק אוכל, הן נוסטלגיה ומשפחתיות. הם מחכירים זכרונות של סבתא, טעמים שהולכים טוב עם סיפור.

מה עוד אפשר לעשות עם שאריות?
ניתן לשלב שאריות קדירה עם פסטה, להכין קציצות או לשים בתוך פיתה בריאה.

איך יודעים שהקדירה מוכנה?
קדירה מוכנה כשהבשר רך והירקות מתפוררים בקלות. זה טעים כשהם משתגים.

איך אני יודע מהי ההתאמה המושלמת של טעמים?
התנסות! אל תחששו לשלב טעמים שונים, וגם לשאול משפחה וחברים.

האם הקדירה מתאימה לצמחונים?
בהחלט, באפשרותם להכין קדירה עם מגוון ירקות מעניינים, או קלחי תירס ופטריות.

מוזמנים לשתף חברים את המתכון הזה, כי אין כמו בשר וירקות עם ניחוח ביתי. תתפנקו על כל ביס, זה פשוט איכותי ומדבר אל הלב!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *