איך להכין ביף וולינגטון מעולה בקלות בבית

ביף וולינגטון – המנה שתהפוך את כל ערב לשישי!

בואו נדבר על אחד המאכלים המדהימים, המושלמים והאגדיים ביותר שיש לעולם להציע – ביף וולינגטון. אם אתם מחפשים מנה שתשאיר את האורחים שלכם מוכנים לקחת את עצמם בידיים, אתם במקום הנכון. מדובר במנת עוגיות מסקרנות עם פילה בשרית, עטופה בפתיתי בצק פריך, שמוגשת ברוטב שמפניה על מצע של פטריות. כל ביס הוא חוויה של טעמים ויש שיגידו שזה ההגדרה של 'ממכר'. אז למה אתם מתמהמהים? בואו נצלול למעמקי המתכון המיוחד הזה שיגרום לכם לאכול את האצבעות שלכם! ויש גם קריצה קטנה בסוף!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הביף וולינגטון המושלם, אתם זקוקים למעט סבלנות, אהבה למתכון ולטעמים מדהימים. הנה מה שתצטרכו:

  • 1 ק"ג פילה בקר
  • 300 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק מאוד
  • 100 גרם פרוסות חלבון ריאה (פינסטיק)
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות חרדל דיז’ון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 400 גרם בצק עלים
  • 1 ביצה, מהולה עם 1 כף מים (למריחת הבצק)

אם אתם מחפשים גרסה צמחונית או טבעונית, תוכלו להשתמש בפטריות טריות, כל מה שצריך זה להרגיש בנוח לשנות את המרכיבים. תחושת הבצק הפריך הממכר נותרת, רק חסר לנו הבשר.

שלבי ההכנה

אחרי שהכינה לכם את ההשראה למתכון, בואו נתחיל להכין אותו בפועל – הנה השלבים:

  1. בעזרת סכין חדה, חתכו את פילה הבקר כך שיתאים לגודל הרצוי לשלב הבא.
  2. ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים פטריות קצוצות. מטגנים על חום גבוה עד שהן מאבדות את הנוזלים ומקבלות צבע זהוב.
  3. הוציאו את הפטריות מהמחבת והניחו לתת להן להתקרר.
  4. מרחו חרדל דיז’ון על כל צדדיו של פילה הבקר.
  5. לאחר שהפטריות התקררו, הניחו אותן על פילה הבקר.
  6. ערמו מעל את פרוסות החלבון ריאה כך שיסוגו סביבה.
  7. עטפו את הפילה והפטריות בבצק עלים, ודאגו לאטום היטב.
  8. מרחו את תערובת הביצה על הבצק כדי לשדרגו וליתן לו גוון זהוב.
  9. אפו בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות או עד שהבצק משגע וזהוב.
  10. הוציאו מהתנור ותנו למנה להסתובב על הצלחת כך שהרוטב יתחיל לנגוס אליו ושיהיה קראנץ’.

תוספות ושדרוגים

יש לכם גירסאות מדהימות נוספות? מדוע לא? אתם יכולים להוסיף בשמחת הגירסה את הדברים הבאים:

  • רוטב שמפניה על מצע של ציר בקר – וודאו שזה מדהים!
  • נגיעות של גבינת פרמזן שיתמזגו עם הבצק.
  • רוטב שמן זית עם תמציות עשבים טריים לחגיגת טעמים כה משגעת.

שאלות ותשובות

מה ההיסטוריה של ביף וולינגטון?
ביף וולינגטון נחשב לאחד המנות הקלאסיות באירוח הבריטי. על פי ההיסטוריה, המנה נקראת על שמו של הדוכס הראשון מולינגטון שניצח בקרב ווטרלו.

איזה רוטב מתאים לביף וולינגטון?
הרוטב הטוב ביותר הוא רוטב שמפניה. הוא מוסיף עושר של טעם ולא פעיל על הביסבול של הבשר. ניתן להוסיף גם רוטב יין אדום עז שיכולה למלא את רגעי העינוג.

אפשר להכין את המנה יום קודם?
בהחלט! אפשר להכין את הביף וולינגטון עד לשלב האפייה ולהשאירו במקרר. יום למחרת רק צריך לאפות.

איך יודעים מתי הביף מוכן?
הביף מוכן ברמת עשייה בינונית כאשר הטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-54 מעלות צלזיוס. אם אתם אוהבים את זה יותר עשוי, חכו עוד קצת.

מה היתרונות של ביף וולינגטון?
זהו מאכל מלא באיכויות אוחזות; הבשר עשיר בחלבון והפטריות מוליחות את הפיחלטס, אם אפשר לומר כך.

האם ניתן לשמור על המנה במקרר?
כן, ניתן לשמור את הביף בוולינגטון במקרר, אך עליכם לחמם אותו לפני ההגשה כדי לשמור על הכנתו החמה והנפלאה.

מה הדרך הטובה ביותר להפשיר את הבשר?
פשוט שימו את הבשר במקרר ל-24 שעות. זו היא הדרך הבריאה והנכונה.

האם ניתן להכין גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! ישנם בצקי עלים ללא גלוטן בחנויות הטבע וגם תוכלו להכין את הבצק מהתחלה עם קמח שקדים.

כיצד אוכל למצויין בבישול ולא לשרוף את הבצק?
עליכם לעקוב אחרי הזמן בתנור ולא לאפות יותר מידי! אתם מחפשים את צבע הזהב המושלם.

האם ניתן לשלב ירקות עם הביף וולינגטון?
שילוב של ירקות כמו גזר או אספרגוס יכול להוסיף צבע וטעם. פשוט מכסים אותם בבצק עם הבשר. אפשר להשתגע כאן!

חציתם את הדרך למשהו מיוחד! עכשיו הגיע הזמן לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים, משפחה ולמעשה עם כל מי שמבין בסטייקים כדאי שיכירו את התענוג המדוגם הזה. אם אתם מתכוונים לארח מסיבת ערב או פשוט לפנק את עצמכם ואת יקיריכם, ביף וולינגטון הוא ללא ספק הבחירה המושלמת! בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *