חריימה מרוקאי – טיול בפיצוץ של טעמים
כשהחיים נותנים לכם לימונים, אתם מוזמנים להכין חריימה מרוקאי! זהו אוכל מושלם לא רק לארוחת ערב עם משפחה וחברים, אלא גם כאווירה שמזכירה את הבית, את החורף ואת הסבתות שמבשלות במטבח. מדובר במנה מגובה שמשלבת טעמים עשירים, ריחות שעליהם אפשר לדבר שעות, ובהחלט תשאיר לכם רצון לעוד. סמכו עלי, ברגע שתטעמו את החריימה הזה עם הפלפלים החריפים והעגבניות, תרגישו שאתם ברגע המושלם. מי לא אוהב אוכל כזה?
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 אנשים
לפני שנתקדם למרכיבים, תנו לי לספר לכם קצת על השורשים של המנה הזו. החריימה מגיעה ממסורת הבישול המרוקאית ויש לה שורשים באירוח ובאהבה. היא לא רק מנה, אלא מסורת שעוברת מדור לדור, עם כל אחת שמשדרגת אותה בדרכה. אז יאללה, בואו ניהיה גם אנחנו חלק מהמסורת הזו!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם דג בס בחתיכות (אפשר לבחור גם דגי ים אחרים)
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 3 שיני שום קצוצות
- 1.5 כוסות רסק עגבניות
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
- 1/2 כפית Pfeffer
- 2-3 פלפלים חריפים (לפי טעמו של כל אחד)
- חצי כוס מים
- פטרוזיליה קצוצה להגשה
אבל רגע! לפני שאתם רצים להתחיל, מה אם אתם טבעוניים? אתם יכולים בקלות להמיר את הדג בקוביות טופו או ירקות אהובים עליכם. וגם אם אתם שומרים על תפריט דל פחמימות, אין בעיה! שימו חסה או קישוא תחתית ותפנקו את עצמכם בטעמים המדהימים.
שלבי ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שהם שקופים.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים טוב.
- מוסיפים את הפפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים.
- אם אתם אוהבים חריף – זה הזמן להוסיף את הפלפלים החריפים קצוצים.
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בזהירות את חתיכות הדג.
- מבשלים במשך כ-20 דקות עד שהדג מתבשל והתערובת מסמיכה.
- ברגע שהדג מבושל, מסננים אותו ומניחים לחריימה להתקרר כמה דקות.
- לסיום, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים עם פיתה חמה או אורז.
בשלב הזה, הבית כבר מתמלא בניחוחות מדהימים של תערובת התבלינים והעגבניות. תכל'ס, אין כמו ריח כזה כדי להרגיש את הבית!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, יש המון תוספות שאתם יכולים לשדרג עם החריימה. רוצים רוטב יותר סמיך? הוסיפו מעט קמח תפו”א או קמח חומוס. רוצים לתת טוויסט וצבעים? הוסיפו ירקות כמו קישוא או גזר מגורר! כל מי שאוהב את השוקולד – שיכול להוסיף קצת שוקולד מריר לקראת סוף הבישול!
כמובן, תמיד מומלץ להגיש עם לחם חם, שיהיה אפשר ללקק את האצבעות! איזה כיף.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בדג קפוא?
לגמרי! אם זה מה שיש לכם בבית, רק שימו לב להפשיר אותו לגמרי לפני השימוש עליו כדי לא לפספס את הטעמים.
מה אם אני לא אוהב חריף?
אין בעיה! אפשר להוריד את הפלפלים החריפים לגמרי או לשים רק מעט בשביל להרגיש את העוקץ בלי לשרוף את הלשון.
האם אני יכול להכין את זה מראש ולשמור במקרר?
בוודאי! החריימה עולה יותר בטעמים כששומרים אותו יום אחד במקרר ומחממים אותו אחרי זה.
אפשר להקפיא חריימה?
אכן, חריימה יכול להחיות גם בהקפאה. הקפיאו אותו במיכל אטום, ותהיה לכם מנה מוכנה גם שבועות קדימה.
האם אפשר לשתף עם חברים?
כן! זה אוכל מושלם לחלוק, ותאמינו לי, החברים שלכם לא יפסיקו לבקש את המתכון.
מה המנה המשלימה הכי טובה לחריימה?
פיתה חמה עם סלט כרוב או אורז ריחני זה שילוב מנצח!
כמה זמן ניתן לשמור את החריימה?
החריימה יכול להחזיק במקרר עד 3-4 ימים, אבל זה תמיד טוב לחמם אותו על מנת לחדש את הטעמים!
מה התבלינים שהכי טוב לשים?
הפפריקה והכמון הם הכוכבים, אבל אל תשכחו לרגע את השום והבצל בניחוחות שלהם.
אפשר גם להכין בצורת תבשיל עם ירקות?
כן! חריימה הרי מתמזג נהדר עם כל ירק שתרצו. שימו קישואים, גזר או אפילו פטריות.
איזה מכשירים צריך כדי להכין את המנה?
סיר, כף עץ, ומגוון סכינים לחיתוך ירקות הן כל מה שאתם צריכים!
המשפחה והחברים שלכם בטח יתלהבו מהמתכון המיוחד הזה. אז קדימה, תשתפו אותו ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מהטעמים האדירים האלו! לכל מי שאוהב אוכל ביתי וטעים, החריימה הזה הוא בהחלט בעל גרם של אגדי, מדהים ומושלם!