מנות ראשונות לאירוח שלא תשכחו מעולם

מנות ראשונות לאירוח: מתכון מלהיב ומרשים!

בתקופה של אירוחים ובילויים, כולנו מחפשים דרכים להפוך את הארוחה להרבה יותר מהנה ומיוחדת. אין ספק שמה שמלביש את השולחן ונותן לו את הקסם הוא המנות הראשונות. בשונה ממנה עיקרית, מנות הראשונות משאירות ראשון את המנה עיקרית ואת הסועדים במצב רוח טוב; הן לא רק יוצאות דופן, אלא מעניקות טעמים חדשים ונפלאים. היום נשתף אתכם במתכון מדהים שמומלץ לכל אירוח וכמובן, קל יחסית להכנה. בואו נכין יחד פטריות ממולאות בגבינות ואורגנו!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

העתה אני רוצה לחלוק אתכם את המרכיבים למנה המדהימה הזו. המתכון הזה הוא אגדי – כל מי שטועם אותו מתמכר אליו! אז אספו את כל מה שצריך לפני שמתחילים:

  • 500 גרם פטריות שמפיניון טריות
  • 200 גרם גבינת פטה (או גבינת מוצרלה) מרוכה
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 100 גרם גבינת קוטג'
  • 1 ביצה
  • שן שום קלופה ומגוררת
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח ו1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 2 כפות פירורי לחם (אפשר לשדרגו לפירורי לחם עם תיבול)}
  • ולסיום, מעט גבינת פרמזן להגשה

מומלץ להעדיף פטריות טריות. פטריות מטוגנות או משומרות לא יתנו את אותה התוצאה הנפלאה. או, אם תרצו, אפשר גם לשלב גרסה טבעונית ולהשתמש בגבינת קוקוס במקום הגבינות החלביות!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשאספנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להיכנס למטבח! מוכנים? בואו נתחיל על ידי ביצוע הצעדים הבאים:

  1. מחממים תנור ל220 מעלות צלזיוס.
  2. יכולים לשטוף את הפטריות ולייבש אותן היטב.
  3. בעזרת כפית, מסלקים את גבעולי הפטריות בעדינות ומניחים בצד.
  4. מאדים את גבעולי הפטריות במחבת עם שמן זית על חום בינוני כ-5 דקות עד ריכוך.
  5. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
  6. לוקחים קערה ורואים את הגבינות: גבינת קוטג', גבינת פטה, גבינת פרמזן. מזליפים פנימה ביצה, ממליחים ומקפלים את כל המרכיבים.
  7. לוקחים את תערובת הגבינות וממלאים כל פטריה.
  8. מניחים את הפטריות הממולאות על תבנית אפייה, ממיסים מעל גבינת פרמזן ואורגנו.
  9. אופים כ-15-20 דקות עד שהן מזהיבות מזה וכשמסביב יש ריח מטריף.
  10. מגישים חם עם שמן זית מעל.

הנה, יש לכם מנה ראשונה מושלמת ומדהימה לאירוח! כשתוגש לשולחן, תרגישו שמדובר בחוויה הרבה יותר מצפויה, כולם יפצחו באירוניה של לבוש השולחן.

תוספות והצעות לשדרוגים

למתכון הזה יש כל כך הרבה שדרוגים אפשריים! אפשר לבחור להוסיף לתערובת המילוי גם פיצוחים קצוצים – למשל אגוזי לוז או פיסטוקים, שנותנים אחרת לגמרי. או אם רוצים טוויסט חריף, הוספה של פלפל חריף קצוץ תשדרג את המנה!

שאלות ותשובות

כמה אפשר להכין מראש?
לפי הניסיון שלי, אתם יכולים להכין את הפטריות מראש, לאפות אותן ולחמם לפני ההגשה. זה יוצא לא פחות טעים!

איך אני יודע שהן מוכנות?
אם הפטריות מזהיבות מעט וקצת רכות, הן מוכנות. שימו לב לא לייבש אותן.

האם אפשר לשמור את מה שנשאר במקרר?
כן! אפשר לשמור במקרר למשך יומיים. פשוט חימום קל ויש לכם מנה טעימה שוב!

באילו תוספות אפשר לשדרג את המילוי?
כפי שצוין, אפשר להוסיף פיצוחים, פרוסות זיתים או אפילו פירות יבשים לקבלת טעם מיוחד.

מה התחליף המדויק לגבינת פטה במנה הרושרית הזו?
אפשר להשתמש בגבינת טופו או גבינת קוקוס לגרסה טבעונית. הן מספקות טעם נפלא כאשר מתבלים בעשבי תיבול נוספים!

באיזה סוג פטריות מומלץ להשתמש?
שמפיניון הוא הבחירה המומלצת, אך אפשר גם להשתמש בפטריות שיטאקי או פורצ'יני להפתעות טעמים מרבות.

האם ניתן להכין את המנה גם ללא גבינות?
בהחלט! אפשר להשתמש בתחליפי גבינה טבעוניים ולהרגיש את אותו הטרם המדהים.

אילו רטבים אפשר להשלים עם המנה?
חלק אוהבים להזרים רוטב פסטו מעל, ויש שאוהבים שמן זית רגיל, אף אחד לא יתנגד. שמן זית איכותי עושה עבודה נהדרת!

כמה זמן נשמרת המנה אחרי הבישול?
לאחר ההכנה, אתם יכולים לשמור אותה במקרר מ-2 עד 3 ימים, תלוי אם נשאר ממנה, כמובן.

מה עוד ניתן למלא בפטריות הללו?
כמו למשל בשר טחון, תערובת זיתים קצוצים או ירקות ממש, כל דבר שיבוא טוב לקצת כיף בטעם!

שיהיה ברור – אתם חייבים לנסות את המתכון הזה. אל תשכחו לשתף מתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כדי שגם אחרים ייהנו מההכנה הכל כך מעלפת הזו! נתראה במנות הבאות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *