5 סודות למתכון לרוטב שמנת מושלם כל פעם

מתכון לרוטב שמנת מדהים וטעים

בהחלט לא תתארו לעצמכם עד כמה רוטב שמנת יכול לשדרג כל מנת פסטה, בשר או ירקות האלה! הרוטב הזה הוא מענג, נימוח, ויושב על התפריט שלנו כמו מלך – או יותר נכון, כמו מלכה. כל מי שטועם ממנו פשוט מתמכר. הרוטב הזה מושלם לארוחות משפחתיות וגם לשלבי הכנה רומנטיים, כי הוא רק מחכה שתקחו אותו ותצניחו אותו על הפסטה האהובה עליכם או על סטייק עסיסי. תארו לעצמכם את הטעם השמנתי, את המרקם החלק והעשיר, ואת הארומות המתפשטות בכל הבית כשאתם מכינים אותו. פשוט אגדי! אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה של הרוטב הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת כשהתיאבון שלכם מגרד לכם, הגיע הזמן לראות מה אנחנו צריכים להכניס לסיר כדי ליצור את הרוטב המושלם. חוץ מזה, ממש כיף לדעת שהרוטב הזה עשוי מחומרים שמרביתם כבר נמצאים במטבח שלכם. תאמינו לי, אחרי שתכינו אותו, תרגישו כמו שפים! אז הנה המרכיבים:

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (כמו שקרוב משפחה של סבתא שלי תמיד אומר, "היותר שמן – יותר טעים!")
  • 50 גרם חמאה (שיהיה שמנמונקי ונפלא)
  • 2 שיני שום קצוצות דק (לתוספת טעם משגע)
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (עשירה בטעמים)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם (אל תהססו – טיפה של מלח עושים פלאים!)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (למהרוס טיפה צבע ורעננות)

שימו לב שאם אתם רוצים לגרסה טבעונית, תוכלו להמיר את השמנת בחלב קוקוס ואת החמאה בשמן קוקוס. לא תאמינו מאיזה רוטב ראשון מדהים זה יוצא!

שלבי ההכנה

ועכשיו, בואו נעבור לשלבי ההכנה. זה מתכון כל כך פשוט, שתהיו מופתעים כמה מהר תדעו את הרוטב הזה בעל פה.

  1. מתחילים בחמאה: ממיסים את החמאה בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים במשך דקה, עד שהוא מתחיל לבעבע.
  3. כעת מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שהשמן והשום מתמזגים עם השמנת.
  4. לאחר מכן, מפחיתים את הלהבה לנמוכה ומוסיפים את הגבינה המגורדת, מלח ופלפל.
  5. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים עד שהרוטב מתמזג והופך לנעים.
  6. כשהרוטב מגיע למרקם הרצוי, מכבים את הלהבה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עוד אתם לא מסיימים לאכול את הרוטב שלכם, נכון? אני בטוח שאתם מהרהרים איך אפשר לשדרגו. איתכם הרוטב הזה – אין גבולות!

  • הוספת פטריות – אחרי שהשום מתחיל לבעבע, תוסיפו פטריות פרוסות ותבשלו יחד.
  • לימון – בצורה של זרת קליפת לימון, שמביא רעננות בלתי נשכחת.
  • פפריקה – למי שאוהב קצת חריף, פפריקה מעשירה את הטעם.
  • בשר טחון או עוף – אם מתחשק לכם רוטב יותר עשיר, הוסיפו בשר טחון או עוף מטוגן.

שאלות ותשובות

מה עושים אם החמאה נשרפת?
בדרך כלל חמאה נשרפת אם יש חום מדי גבוה. חשוב לשמור על חום בינוני בזמן ההכנה, ואם אתם מתחילים לראות שהחמאה משחירה, מנמיכים את החום במהירות.

מה אפשר להשתמש במקום גבינת פרמזן?
במידה ואין לכם גבינת פרמזן, מומלץ להשתמש בגבינת מוצרלה – היא גם נמסה היטב ומספקת טעם שמן וטעים.

האם ניתן לשמור את הרוטב במקרר?
כן, אפשר לשמור את הרוטב במקרר ומשם, ניתן לחמם אותו שוב על חום נמוך כדי לרכוש מחדש את המרקם הקרמי שלו.

מה עושים אם הרוטב סמיך מדי?
אם אתם רואים שהרוטב סמיך מדי, הוסיפו מעט חלב או שמנת עד שניתן להגיע למרקם הרצוי.

האם ניתן להכין את הרוטב עם שמנת לבישול?
בהחלט! שמנת לבישול מצריכה את אותה התהליך, ודורשת מגע טיפה פחות מעדנת.

האם אפשר להכין רוטב שמנת עם ירקות?
כמובן! ירקות קפצוניים כגון ברוקולי או אספרגוס יכולים להתווסף לרוטב כך שיתפוס טעם מעשיר.

כמה זמן ניתן לאחסן את הרוטב במקרר?
הרוטב יכול להחזיק עד חמישה ימים במקרר, אם הוא נשמר בקופסה אטומה.

יש לך טיפים להכין רוטב פחות שומני?
לנסות להשתמש בשמנת דלת קלוריות או בסוג קוקוס המבוסס תוך שהוצאתם חמאה לחלוטין.

כיצד ניתן לבדוק אם הרוטב מוכן?
הרוטב מוכן כשיש לו מרקם חלק ואחיד והוא מצפה את הכף – פשוט חשוב על איך הייתם אוהבים אותו על הפסטה שלכם!

האם ניתן להשתמש ברוטב לשימושים אחרים?
בהחלט! רוטב שמנת נהדר גם באפייה בפשטידות, ניוקי, ואף בתיבול מרקים.

בתוך כל ההתלהבות, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה! תנו להם לגלות את הרוטב הכי טעים שיש ולהתמכר גם הם לטעמו העשיר והעלף. מי יודע, אולי הם גם יספגו את סוד המתכון שלכם! מהנסיון שלי, אני בטוח שזה אחד מהמתכונים שמחכים לכם בכל ארוחה. אז קדימה, לכו על זה ותהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *