בלינצ'ס גבינה של פעם
אי פעם רציתם לגעת בפיסת נוסטלgia אמיתית שתיקח אתכם היישר למטבח של סבתא? אז תתכוננו, כי המתכון הבא יגרום לכם לרכוש כרטיס טיסה במחשבה למעבר בזמן! בלינצ'ס גבינה של פעם הוא לא רק מנה, מדובר בחוויה של טעמים, ריחות וזיכרונות מתוקים. כל ביס הוא שילוב של עונג משגע של פנקייקים רכים ומילוי גבינה מתוק ועשיר. זה מדהים איך אוכל יכול לאחד את כולם, ואיזה כיף לראות את כולם מתאספים סביב השולחן, מחכים לנשנש את הבלינצ'ס האגדי הזה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה כולל: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנגיע לשלבי ההכנה, כדאי לעצור לרגע ולדבר על הרכיבים. מהם חלומות? תמצאו אותם כאן, בשילוב שנראה פשוט, אבל הטעמים כאן הם מהשמים!
- 250 גרם קמח לבן
- 3 ביצים גדולות
- 500 מ"ל חלב
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן צמחי
- 250 גרם גבינת ריקוטה (למלית)
- 100 גרם גבינת מסקרפונה (למלית)
- 1/4 כוס סוכר (למלית)
- 1 ביצה נוספת (למלית)
- 1 כפית תמצית וניל (למלית)
- ריבה או דבש להגשה
- אופציונלי: קצפת או אבקת סוכר לפיזור מעל
מרכיבים חלופיים
רוצים להכין גרסה טבעונית? אין בעיה! תוכלו להשתמש בקמח חומוס במקום קמח לבן, חלב צמחי (שקדים, סויה או קוקוס) ולבחור גבינות ממקור צמחי. זה יכול להוביל לתוצאה בריאה, אבל עדיין טעימה מאוד! עבור גרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן, כמו קמח שקדים או קמח אורז.
שלבי ההכנה
עכשיו, כאשר כל המידע בידיכם, החלק המפתיע מתחיל! נתחיל בשמחה ובבישול עם שלבים פשוטים.
- בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר והמלח.
- נוסיף את הביצים ואת החלב בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד עד שהבלילה חלקה וללא גושים.
- נוסיף את השמן ונטיל את התערובת לזמן מה לשבת.
- בינתיים, נכין את המילוי: בקערה נכניס את גבינת הריקוטה, גבינת המסקרפונה, הסוכר, הביצה ותמצית הווניל – ונערבב היטב עד שהתערובת חלקה.
- נחמם מחבת מורחבת עם מעט שמן על חום בינוני.
- נסובב בעזרת כף את הבלילה למחבת ונשגח עד שהבלינצ'ס מזהיב. זה ייקח כ-2-3 דקות – תסמכו על תחושותיכם!
- נאכיל את הבלינצ'ס עם המילוי (כף מלאה בכל בלינצ'ס), ונסגור אותם לקונסטרוקציית מלבנים.
- נחזור ללהבות הנמוכות ונניח לבלינצ'ס להתבשל (כ-5 דקות נוספות) עד שהן מתחממות ועוטפות את המילוי עם אהבה.
- נסיים עם פיזור של ריבה או דבש מעל, וכמובן אם אתם רוצים, להוסיף קצפת או אבקת סוכר.
- הנח לנו להתענג על הבלינצ'ס המושלם שלנו ולקרוא לחבר'ה לקפוץ לביקור!
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמקובל במטבח, הרחבות ושדרוגים הם כמעט חובה. ניתן להוסיף לשכבת המילוי שוקולד מריר קצוץ או אגוזים קצוצים כדי להוסיף קראנץ'. או אם אתם אוהבים מצד אחד את המת sweetness מצד שני, תוכלו לשלב בהמון פירות טריים כמו תותים או בננות. זה בלתי יאמן!
אפשר גם למלא את הבלינצ'ס בריבה תוצרת בית – אם יש לכם את הזמן, שלכם לצלול לעולם השוקולד והפירות המופלאים!
שאלות ותשובות
מהו הסוד של בלינצ'ס גבינה רכים במיוחד?
המרכיבים! שילוב נכון של גבינות וודאי איכותיות. גבינות רכות כמו ריקוטה ומסקרפונה מספקות אווריריות בלתי נגמרת; אל תוותרו עליהם!
האם אפשר להכין את המילוי יום מראש?
בהחלט! הכנת המילוי מבעוד מועד לא רק שתחסוך זמן אלא גם תאפשר לטעמים להתמזג ולהיות נפלאים יותר!
אם אין לי תמצית וניל, מה ניתן לשים במקום?
אין בעיה! תמצית שקדים יכולה לעבוד מצוין, או פשוט תשאירו את זה ללא תוספת ואם אתם רוצים תוכלו לשים כמה גרגרי סוכר וניל.
איך אני יודע אם הבלינצ'ס מוכנים?
בדרך כלל, כשצד אחד מזהיב היטב ואפשר להרים את הבלינצ'ס בקלות בעזרת מרית. בחלקם חפש את הגבולות המוזהבים!
האם צריך לאכול את הבלינצ'ס חמים או שאפשר גם לקפואם?
עדיף חמים, אבל אם הטעמים הבאמת מדהימים שיחות אתכם, תוכלו גם לקפוא, לחמם ולפנק את עצמכם בכל זמן שתרצו.
מהם התוספות שאני יכול להוסיף לבלינצ'ס?
יש אינספור תוספות – ירקות, גבינות, פירות וממרחים. אל תהססו להיות יצירתיים!
כמה זמן נשארים הבלינצ'ס במקפיא?
כחודש, אבל מי יחזיק מעמד נגד כל כך הרבה טעימות?
האם אפשר להמליץ על גבינות אחרות למילוי?
בוודאי, גבינת קוטג' או גבינת פרובולונה עושות בעבודה מצוינת להחליף במרכז היו בו ממניות!
מהי הדרך הטובה ביותר לחמם בלינצ'ס?
חימום במחבת קל על חום נמוך, וכן גם במיקרוגל. רק צריך להיות אתם מאוד זהירים.
האם אני יכול להשאיר חלק מהמילוי ליותר מאוחר?
בהחלט, בכפוף לשמירה קרה ומסודרת. זה יכול להיות מאפה נהדר לאחר מכן!
איך אפשר לא לנסות את המתכון הזה? הוא מושלם למיוחד לכל אירוע! אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולפנק את החברים שלכם במתוק הזה!