מתכונים לאוכל שישדרגו כל ארוחה בקלות

פשטידת ירקות מדהימה שתשאיר אתכם עם טעם של עוד

דמיינו פשטידה חמה, זהובה, כזו שברגע שמניחים ממנה על הצלחת, כל הבית מתמלא בריחות שצובעים את האוויר במשהו שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו. פשטידת ירקות מזינה ומשגעת, נימוחה בפה ומכילה שלל של ירקות, שתהיה טובה גם לארוחת הערב וגם כחטיף קל במהלך היום. המנה הזו לא רק שהיא כזו שאי אפשר להפסיק לנשנש, היא גם בריאה, דלת פחמימות ובעיקר – הכי טעימה שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגישים: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפשטידה המעלפת הזו, אנו זקוקים למבחר צבעוני של ירקות ורכיבים נוספים, שכל אחד מהם מוסיף טעם ייחודי:

  • 2 קישואים בינוניים, מרוסקים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 גזרים בינוניים, מקולפים ומגורדים
  • 1 פלפל אדום, קצוץ דק
  • 3 ביצים
  • מעט קמח חיטה (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס גבינת פטה מרוסקת (לגרסה צמחונית)
  • 1/2 כוס פירורי לחם (או תחליף מצה לגרסה כשרה)
  • מלח, פלפל שחור ושום כתוש (לפי טעם)
  • שמן זית לטיגון

מרכיבים חלופיים

לא חייבים להיות מקובעים! ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו קישוא צהוב, פטריות, תפו”א מגורר או אפילו קצת תרד. כמו כן, אפשר להמיר את הגבינה למוצרלה כדי לקבל פשטידה חלבית או להשאיר אותה בצד לגמרי כדי ליצור גרסה טבעונית פשוטה!

שלבי ההכנה

לאחר שהכנו את כל מה שנדרש, אנו יכולים לעבור לשלב המהנה – ההכנה! בזכות השלבים הפשוטים וההנאה שבבישול, תסיימו את המתכון ותפקדו על טעם מושלם.

  1. תחילה, נניח את כל הירקות המגורדים והקצוצים בקערה גדולה.
  2. נוסיף את הביצים ונערבב היטב עד שהתערובת מאוחדת.
  3. לאחר מכן, נכניס את הקמח, גבינת הפטה והפירורים, ותיבול לפי הטעם.
  4. נחמם מחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני.
  5. בזמן שהשמן מתחמם, ניצור מהתערובת פשטידות קטנות.
  6. עם המזלג, נניח את הפשטידות על המחבת ונעשה להן סיבוב עד שהן משחימות היטב משני הצדדים.
  7. נעביר את הפשטידות המוכנות לנייר סופג לספיגת השמן.
  8. חוזרים על הפעולה עד לסיום התערובת.
  9. מומלץ להגיש עם יו לפחית הדפדף בסלט ירקות מרענן.

כשהפשטידות מפיצות את הריח המדהים בכל הבית, זה הזמן לנשום עמוק ולהתכונן למסיבה הקולינרית שכל אחד ישמח לקחת בה חלק. פשטידות הירקות לא רק יפהפיות, אלא גם בריאות, עשויות מארבעים אחוזים ירקות!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

לכל מי שמהליך בחוץ ורוצה לקחת את הפשטידה לכיוון חדש, יש רעיונות רבים! אפשר להגיש את הפשטידה עם רוטב שום-יוגורט כדי להוסיף לה קרם עשיר ולאתחל טעמים. לאלו שיותר מתנסים – קחו פשטידה חמה קצת בצד והוסיפו לה קצת סחוג או הרוטב הסודי שלכם – ההנאה מובטחת!

שאלות ותשובות

אפשר להכין את הפשטידה עם ירקות אחרים?
בוודאי! אתם יכולים להשתמש בכל ירקות שאוהבים. תנסו לשלב גם פול או קישואים לעושר בטעמים.

האם אפשר להכין את הפשטידה ללא ביצים?
כן! אפשר להחליף ביצים בתערובות צמחיות או במעבד מזון של טופו. זה יכול לשדרג את הפשטידה ולתת לה טעם חדש.

עד כמה זה מסובך להכין את הפשטידה?
הכנה של הפשטידה היא פשוטה מאוד, אפילו מתחילים יכולים ללכת על זה. הדבר הכי חשוב הוא שתקפידו על השלב של ערבוב החומרים.

האם צריך לסנן את הירקות לפני השימוש?
כן, כדאי לסנן אותם לחצי שעה כדי למנוע הרבה מים בפשטידה. זה יכול לשפר את המרקם.

מה ניתן להוסיף לפשטידה כדי לגוון?
תנסו להוסיף גבינות שונות, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, או אפילו גבינת מוצרלה לחלק הפנימי כדי לקבל הפתעה ממלאה בתוכה.

הלך הכנת הפשטידה דורש מכשירי מטבח מיוחדים?
לא. כל מה שצריך זה מחבת, קערה לערבוב וכף. פשוט וקל!

מה אפשר לעשות עם השאריות?
שאריות הפשטידה מצוינות לארוחת בוקר. אפשר לחמם אותן או לשים בתוך סנדוויץ'.

האם הפשטידה מתאימה לילדים?
בהחלט! טעמים עשירים ופשוטים – הילדים יאהבו את זה.

כמה זמן ניתן לשמור את הפשטידה במקרר?
פשטידה יכולה להחזיק במקרר עד שלושה ימים, רק לשמור אותה מכוסה.

האם יש אלטרנטיבה ללא גלוטן?
כמובן! ניתן פשוט להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן או קמח תפו”א.

אין ספק שהפשטידה הזו תיצור הרגשה של חום ומשפחתיות. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות! בואו נגרום לכולם ליהנות מהמגע המושלם של פשטידת ירקות – ובואו נגרום לכך שהעולם יתמלא בטעמים מדהימים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *