לחם יוגורט – מתכון מדהים וכמובן ממכר
אין כמו הריח המעלף של לחם טרי הנפלט מהתנור, נכון? הניחוחות עוטפים אותנו ומזמינים אותנו לטעום את המעדן הטרי שמתבשל בתהליך קסום במטבח. אם גם לכם בא להכין משהו שמשגע את החיך ושאפשר ליהנות ממנו באינספור וריאציות, לחם יוגורט הוא בדיוק מה שאתם צריכים. מהנסיון שלי, לחם הזה נימוח ואוורירי, זהו לחם בריא וכמובן טעים להפליא, ואם אתם אוהבים לקנות לחם קנוי – תכינו לחם במו ידיכם, תהיה לכם חוויה שבאמת לא תרצו לפספס.
לחם יוגורט מתאים לכל ארוחה – בבוקר עם ממרח טעים, בצהריים עם סלט צבעוני או בערב עם פרוסות גבינה איכותית. הוא מתמזג עם כל טעם אפשרי ומשדרג את כל חוויה. עכשיו, בואו נצא למסע המעניין הזה של הכנת לחם יוגורט, ונגלה איך להכין אותו בצורה פשוטה ונוחה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן תפיחה: 1.5 שעות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק עבור: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי לקבץ את כל הטעמים והמרקמים המושלמים, אנחנו צריכים מספר מרכיבים פשוטים שאין בית ללא אחד מהם.
- 500 גרם קמח לבן (למי שמעוניין בגרסה דלת גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
- 250 גרם יוגורט טבעי (אפשר לבחור יוגורט עזים או סויה לגרסה טבעונית)
- 2 ביצים (לגרסה טבעונית אפשר להוסיף מחית בננה או רסק תפוחים)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית דבש או סוכר
- שומשום לקישוט (לגרסה ללא גלוטן אפשר להשמיט)
שלבי ההכנה
הגעתם לשלב המעניין ביותר – החלק שבו מייצרים את הלחם המושלם שלנו!
- נניח את הקמח, מלח, אבקת סודה לשתייה ודבש בקערה גדולה, ונערבב הכל היטב.
- נוסיף את היוגורט והשמן ונערבב בעזרת כף עץ עד שהקמח סופג את הנוזלים.
- נוסיף את הביצים אחת אחת, ונ继续 לערבב עד שהתערובת מקבלת מרקם אחיד.
- נעסה בידיים עד שהבצק נוח לעבודה ולא נדבק.
- נשמן קערה בינונית ונניח לתפוח במשך שעה, עד שהבצק מכפיל את גודלו.
- נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- נעביר את הבצק לתבנית אפייה משומנת.
- נפזר שומשום על פני הבצק.
- נאפה במשך 30 דקות או עד שהלחם הזה משגע וזהוב.
- נסנן את הלחם על רשת לקירור ונמתין רק כמה דקות… ואח"כ נהנה!
לחם יוגורט הזה הוא באמת אחד מהלחמים האגדיים והכי טעימים שיש. אפשר להכין גם גרסאות שונות כגון לחם זעתר או לחם פנקייק. כל פעם שיש לכם את המתכון הזה, אתם יכולים לשחק עם הטעמים והטקסטורות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשיש לנו לחם מוכן ואנחנו כה גאים בעצמנו, בואו נדבר על הדברים שאפשר להוסיף ולעשות את הלחם שלנו למיוחדים עוד יותר.
- תוספת של עשבי תיבול – כמו חמאת שום או טחינה זעתר.
- שדרוג עם גבינות שונות – פטה או מוצרלה יכולות להיות מעניינות.
- אפשר להכין פאלטות של ירקות צלויים עם הלחם לצד טחינה.
- שדרוג השוקולד או נוטלה למי שאוהב מתוק.
- להכין לחם עם פירות יער מיובשים או אגסים.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הלחם מוכן? כאשר הלחם מתפקע מעט בצדדים ומקבל גוון זהוב, זה סימן שהוא מוכן.
האם המסמכים החקלאיים משפיעים על המתכון? בהחלט! קמח מלא או קמח תפו”א משפיעים על מרקם הלחם הסופי וזמן האפייה.
האם אני יכול להכין לחם יוגורט ללא יוגורט? כן, ישנן תחליפים כמו טחינה או רסק תפוחים.
מה ניתן להוסיף בכדי להעשיר את הלחם? ניתן להוסיף אגוזי לוז קצוצים, זיתים עתיקים או מלח ים.
איך אני יכול לדעת אם הלחם באמת קל? המתכון נחשב לקל, במידה ויש לכם כמה חומרים בבית ואנחנו מבטיחים שלא תצאו מקופחים!
האם יש מישהו שלא אוהב לחם? כל עוד הוא טרי ועם ריח נעים, כולם כאחד אוהבים לחם!
האם ניתן לאחסן את הלחם לאחר האפייה? בהחלט! הלחם שומר על טריותו למשך 2-3 ימים בשקית אטומה.
האם יש צורך לחמם את הלחם לפני ההגשה? אם אתם אוהבים אותו חם, ניתן לחמם אותו מעט על מחבת.
איך אני יכול לדעת אם הבצק תפח מספיק? הבצק צריך להכפיל את גודלו ולחזור בצורה רכה ונעימה.
מהם הארוחות המושלמות עם לחם יוגורט? ניתן להגיש אותו בבוקר עם חביתה, בצהריים עם סלט, וכמובן אולי אפילו עם קפה ועוגה לקינוח.
מאחלים לכם רגעים טעימים עם המתכון המדהים הזה! אל תשכחו לשתף את הלחם הזה ברשתות החברתיות, חברים ובני משפחה. באהבה ממני, הלחם שבדיוק הכנתם הוא בונבון של טעמים שאסור לפספס!