אחד האלמנטים החשובים והמשמעותיים ביותר בכל טקס חינה מרוקאי, ללא צל של ספק, הוא כל הרעיון של התכשיטים. כל מי שמגיע לחינה, יכול להבחין שהחתן, הכלה וכן הוריהם, נוהגים לענוד תכשיטים מרוקאיים בשלל צבעים ובשלל דוגמאות.
מדובר על תכשיטים שהיה נהוג לענוד עוד במרוקו, ובמקרים רבים הם עוברים מדור לדור, כך שמדובר בתכשיטים שהסבתא רבא ובני משפחתה היו עונדים, והם דאגו להעביר אותם לדורות הבאים, וכיום עונדים אותם גם בני הדור הצעיר, אף שהם נולדו בישראל ולא בהכרח במרוקו.
חשוב לומר בהקשר זה, מדובר על תכשיטים ייחודים, שונים, הם הרבה זהב וכסף, אמיתיים כמובן. עם זאת, אנחנו יכולים למצוא גם לא מעצבים ומעצבות אשר נוהגים לעצב תכשיטים בסגנון מרוקאי, בין אם מדובר בצמידים, שרשרות, עיטורים לשיער, קישוטים לבגדים ועוד.
עוד נקודה שצריך לזכור לגבי התכשיטים, חלק משמעותי מטקס חינה הוא שהאורחים מביאים לבני הזוג תכשיטים מיוחדים, תכשיטים משלהם. אלה מהווים לא רק מתנה אלא גם סוג של מתנה לרגל החתונה, לרגל העובדה שהם נקשרים אחד בשני ומקימים בית משותף.
תפקיד התכשיטים בחינה
מעבר לעניין של היופי ומעבר לעניין שהתכשיטים מהווים מתנה עבור בני הזוג והקשר מסוים לברכה. הרי שיש משמעות נוספת, היא נדוניה שהמשפחה מספקת לזוג, בפרט לכלה, נדוניה מיוחדת לרגל החתונה.
כמובן שהיום, יש למבחר תכשיטים לחינה עוד משמעות והיא, לסמל את העבר, את ההיסטוריה, את המסורת המרוקאית העשירה. לכן זה פרט אחד מתוך מגוון רחב של פרטים שתפקידם לסמל את החינה המסורתית שהיה נהוג לערוך במרוקו במשך שנים רבות.
לפני סיום נדגיש, כמו שציינו, מלבד תכשיטים שעוברים מדור לדור, הרי שאפשר למצוא גם לא מעט מקומות בהם ניתן לרכוש תכשיטים חדשים.