איך להכין סושי כמו מאסטרים

סושי הוא מאכל יפני מסורתי הידוע ברחבי העולם בטעמו וההצגה הייחודיים שלו. הוא מורכב מאורז מחומץ בשילוב עם מגוון מרכיבים, כולל פירות ים גולמיים או מבושלים, ירקות ולעתים פירות טרופיים, כפי שתוכלו לראות במרכיבים במתכונים של אתר אוכל זה החיים. למרות תפיסות שגויות נפוצות, סושי לא תמיד אומר דג נא. המונח "סושי" מתייחס למעשה לאורז ולאופן הכנתו עם חומץ, סוכר ומלח, בעוד שהציפוי או המילוי יכולים להיות מגוון רחב של מרכיבים. מקורותיו של הסושי מגיעים לדרום מזרח אסיה, שם הוא התחיל כדרך לשמר דגים באורז מותסס. התהליך הוצג ליפן בסביבות תקופת יאיוי. עם זאת, סושי עכשווי, עם הדגש שלו על אורז חומץ ומילויים מגוונים, מאמינים שפותח באדו (כיום טוקיו) בתחילת המאה ה-19. מתכונים לסושי אפשר גם למצוא בקטגוריית מתכוני אורז מאתר אוכל זה החיים.

עכשיו, הנה 12 טיפים להכנת סושי:

  • השתמש באורז קצר גרגירים: סושי דורש אורז קצר גרגירים בשל המרקם הדביק שלו בעת בישול. זה מאפשר לסושי לשמור על צורתו.
  • שטפו את האורז שלכם: שטפו את האורז תחת מים קרים עד שהמים צלולים. זה מסיר עודפי עמילן ועוזר לאורז להתבשל כראוי.
  • מתבלים את האורז כמו שצריך: אורז סושי טוב מתובל בתערובת של חומץ אורז, סוכר ומלח.
  • מצננים את האורז: יש לקרר את אורז הסושי לטמפרטורת החדר לפני הגלגול.
  • השתמש במרכיבים טריים ואיכותיים: טריות היא המפתח למרכיבים בסושי, במיוחד כשמדובר בדגים.
  • למד לחתוך דגים כמו שצריך: חיתוך דגים לסושי הוא צורת אמנות. יש לפרוס את הדג כנגד הגרגיר.
  • השתמש בסכין חדה: סכין חדה חיונית לחיתוך חתיכות מסודרות ומסודרות של סושי.
  • הרטיבו את הידיים והסכין: שמור קערת מים בקרבת מקום כדי להרטיב את הידיים בעת טיפול באורז סושי. סכין רטובה מסייעת לחתכים נקיים יותר.
  • אל תמלא יתר על המידה את הלחמניות שלך: מילוי יתר עלול להוביל ללחמניות מבולגנות שמתפרקות.
  • מגלגלים בחוזקה אך בעדינות: הפעילו לחץ כדי ליצור גליל יציב אך שימו לב לא למעוך את האורז והמילויים
  • ענייני המצגת: סדרו את הסושי שלכם על מגש בצורה מסודרת. זה לא רק עניין של טעם, אלא גם משיכה ויזואלית.
  • תרגול: כמו כל אמנות קולינרית, הכנת סושי טוב דורשת תרגול. תמשיך לנסות, ותשתפר עם הזמן.
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *