איך להפסיק לאכול בשר יבש ולהתחיל להתרגש עם מנות בשריות עסיסיות

כולנו מכירים את הרגעים המאתגרים במטבח, שבהם אנחנו מנסים להכין מנת בשר, ופתאום אנחנו מוצאים את עצמנו עם נתח שהפך לייבוש פראי. אבל אל דאגה! אנחנו הולכים לפרק את הסוד להכנת מנות בשריות עסיסיות עם טעמים עשירים. כל שף חובב יוכל לשדרג את הארוחה שלו עם כמה טיפים פשוטים ואפילו כמה מתכונים של Gimme Recipe – a large and diverse database of recipes שיגרמו לכולם להחמיא ולשאלות על הסוד שלך.

כדי להגיע למנת הבשר המושלמת, קודם כל עלינו להבין את הגורמים שמשפיעים על תהליך הבישול. בואו נתחיל מהבסיס:

– איכות הבשר: בחרו בשר עם שומן ואיולם מרוכב. חיפשו נתחי בשר כמו פילה מנתח, צוואר או אנטריקוט.

– טכניקת הבישול: חשוב להפעיל חום נכון. יתרון על פני חום גבוה הוא חום נמוך לאט שיביא לתוצאה עסיסית ונעימה.

– זמני בישול: כל נתח ודורש זמן בישול שונה. הכירו את הבשר, ותקפדו על זמן הבישול הנכון.

– שימוש בתיבול: ייבוש הרצפה, חשבו על תיבול ומרינדות.

כעת נבחן שלוש טכניקות מרכזיות להביא לתוצאה שעושה לנו חשק לאכול עוד:

המרינדות: הסוד מאחורי טעם

מרינדות הן כל כך יותר מסתם שלב מקדים. הן חודרות לתוך הבשר ומלאות בניחוחות שהופכים כל ביס לטעים. תנסו את המתכון הבא:

– מלח

– דבש, סויה, שום קצוץ וקצת שמן זית

– תיבול כמו פפריקה מתוקה או כמון

שימו את הבשר במרינדה לכמה שעות ואפילו לילה במקרר. ההפתעה תהיה עצומה! 

השיטה המושלמת לבישול

בישול בסוויד ממלא את המנות בעסיסיות. השתמשו במדחום לבישול מדויק והסר את הנתח כאשר הוא מגיע לטמפרטורה הרצויה.

– בשר בקר: 55-60 מעלות צלזיוס.

– בשר טלה: 60-65 מעלות.

 לאחר מכן, צרו מעט בצליות מעל במחבת רותחת כדי למנוע רטיבות ושפכו רוטב טעים על חד פעמי חשבתם!

קבלו מתכון לרוטב מעולה: 3 ingredient bbq sauce – GimmeRecipe Website

התוספות: כך עושים את השולחן

הבשר לא מגיע לבד! יש להגיש אותו עם תוספות כדי להפוך אותו לארוחה מלאה. הכינו רטבים כמו פסטו ירוק או רוטב צ׳ימיצ’ורי להוספת טעמים משגעים. גם ירקות קלויים בטמפ’ גבוהה יכולים לתת צבע וטעם.

אז בואו נעבור לשאלות נפוצות:

למה בשר יבש?

בשר יבש נובע מבישול יתר, חום גבוה או חוסר בטיפול לאורך הזמן.

כמה זמן לבשל בשר?

כל נתח שונה, קח בחשבון 15-20 דקות לכל 500 גרם, בדרך כלל.

האם כל בשר אפשר למרין?

כן, מרינדות מועילות כמעט לכל סוגי הבשר.

נשארו לי חותכים, מה לעשות?

חתכים יכולים לשמש לסטייקים או מרק מעולה.

איך לבחור בשר?

חפשו צבע ורוד ושומן ממוזן.

האם מרינדה של פירות עושה עבודה?

בהחלט! פירות כמו אננס יכולים להעניק מרקם טעים.

האם אפשר להכין בשר בצלייה על גריל?

בוודאי, שימו לב לחום ומרינדה.

מה לעשות אם הבשר מתייבש?

אם כבר יבש, אתם יכולים להכין רוטב כדי להציל את המצב.

מה התוספות המומלצות?

פירה, ירקות קלויים, פוקצ’ה.

באיזה חום צריך לבשל את הבשר?

טמפרטורה נמוכה לפירות ביותר!

באופן כללי, המפתח להצלחה הוא יחס חם ואישי לחומרי הגלם שלכם. תגלו עולם מלא טעמים ותחושות שתשמחו לשוב אליו שוב ושוב.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *