מתכון לסושי מטוגן: חוויה מדהימה על הצלחת!
חושבים על מנה משגעת שתשדרגו את הארוחה הבאה שלכם? אה, אני יודע בדיוק מה אתם מחפשים! קל, טעים, והכי חשוב – מושלם לאירוח, לסושי מטוגן יש את כל מה שצריך כדי לרגש את האורחים שלכם ולגרום להם לשאול – "איך הכנתם את זה?" רגע, אל תחשבו שזה פשוט לסווג אותו כעוד מנה. מדובר באומנות קולינרית שמביאה יחד טעמים, מרקמים, וניחוחות שיכולים לשגע כל חיך. אז קדימה, בואו נצלול למסע המטבח של הסושי המטוגן!
זמן הכנת המתכון: 40 דקות
רמת קושי: בינונית
מספיק ל: 4-6 מנות
- מדובר במנה שמשגעת את בלוטות הטעם!
- אפשר לשדרג את הסושי עם תוספות שונות.
- מושלם לארוחת ערב משפחתית או לאירוח חברים.
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו מסתערים על המטבח, חשוב להבטיח שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. כאן מדובר ברכיבים שמשרים אווירה של חגיגה לפי כל הקווים – המנה הזו בהחלט אגדי!
- 2 כוסות אורז לסושי
- 2.5 כוסות מים
- 1/4 כוס חומץ אורז
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- רצועות דגים (סלמון או טונה)
- ירקות בקווים דקים (מלפפון, גזר, אבוקדו)
- 2 ביצים (לטיגון)
- 1/2 כוס קמח (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס פירורי לחם פנקו (לקריספיות מדהימה)
- שמן עמוק לטיגון (שמן קנולה או שמן סויה)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעדיפים גרסה דלת פחמימות, תוכלו להכין את הסושי עם אורז עוף או קישואים חצויים במקום האורז המסורתי. תוספות כמו טופו קגרס, או ירקות קלויים יכולים להוסיף עניין רב לכל מנה.
שלבי ההכנה
כעת, הגיע הזמן ללבוש את כובע השף שלנו ולצלול לתוך שלבי ההכנה. שימו לב שקצת סבלנות תשתלם, התוצאה תהיה מעלה אתכם לשיאים חדשים של טעמים!
- שמים את האורז והמים בסיר ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
- מוסיפים את החומץ, הסוכר והמלח, ומערבבים היטב.
- מניחים לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
- חותכים את הדגים והירקות לרצועות דקות.
- מקציפים את הביצים עם מלח ופלפל.
- נוטלים ככף אורז, מוסיפים רצועת דג וירקות ומקפלים למעין רול.
- מניחים את כל הרולים במקפיא לשעה, כדי שיתייצבו.
- מחממים שמן עמוק בסיר.
- בינתיים, כשמהרהרים בחשיבה על שאלות קיומיות, ציפו את הרולים בקמח, ואז בטבילה בביצה ומעל בפירורי לחם.
- מקפיצים את הרולים בשמן החם עד שהכדורי מוזהבים.
- מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
- ממעיטים את תכנית המוזיקה כדי להנות מהרגע ומניחים את הרולים על צלחת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים לקחת את הסושי המטוגן שלכם לגבהים חדשים? תוכלו לשדרגו עם רטבים מדהימים כמו רוטב סויה, רוטב צ'ילי, או טחינה לסגנון אישי. אם אתם אוהבים את הטעם החריף, הוסיפו מעט צ'ילי קצוץ בתוכה. אפשר גם להוסיף מעט גבינת שמנת בתור קרם טעים לצד הסושי!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום דג?
מעולה לשאול! ניתן לשים טופו, או ירקות קלויים כמו זוקיני ואבו קדו – ליהנות מאותו טעם נעים, תוסס ורענן!
האם אפשר להכין את הסושי המטוגן כמה ימים מראש?
לא הייתי ממליץ, הוא הכי טוב כשמוכן ומטוגן לפני ההגשה – ככה הוא נשאר פריך וטעים!
האם ניתן להקפיא את הסושי המטוגן?
כן, אחרי טיגון, תוכלו לקפוא אותו, אך זה יכול לשנות מעט את המרקם. טגנו אותו מחדש לפני ההגשה!
איך מכינים סושי דיאטטי?
שינוי פשוט כמו שימוש באורז דל פחמימות, או הקטנת כמות השמן יכולים לעזור! שטף מגש של ירקות ולטגן הופך את הסושי לקליל יותר.
מה טוחנים עם הסושי?
הסושי המטוגן מתאים נפלא עם רוטב סויה, אך אפשר לשלב גם גואקמולי או רטבים חריפים למי שאוהב את האקשן!
האם ניתן להשתמש באורז אחר לסושי?
פחות אפקטיבי, כדאי לבחור באורז לסושי על מנת שהמרקם ייצא מדהים – זאת המחווה האמיתית לסושי!
כמה זמן לוקח להכין את הרולים?
מעריכים את הזמן בשלבים, אך בסה"כ כדאי לכם להקדיש בערך 40 דקות מכוחות על מנת לייצר את החוויה הזו!
איזה שמן מומלץ לטיגון?
שמן קנולה או שמן סויה – שניהם מצוינים לטיגון בחום גבוה. זה מה שיהפוך את הסושי שלכם למעלף!
האם ניתן לשדרג את המתכון עם תבלינים?
בהחלט! תבלינים כמו כמון, פפריקה מתוקה או אפילו כורכום יכולים להוסיף צבע וטעם נהדר שלא שוכחים!
איך להגיש את הסושי המטוגן?
הגישו על צלחת רחבה, עם רטבים בצד לא dipping, זה אידיאלי – אתם רוצים שהאורחים שלכם ינצלו כל ביס!
הגיע הזמן לעוף עם המתכון הזה ולשתף את המופע המושלם שלכם עם כל החברים! אל תסתירו את הידע המדהים הזה, שתפו את המתכון ברשתות החברתיות! זה עלול לגרום לכולם לשאול מה הסוד שלכם במטבח.