מה לא לאכול כשיש עצירות: טיפים שלא ידעתם!

"`html

מה לא לאכול כשיש עצירות? 5 מזונות שצריך להימנע מהם!

עצירות היא תופעה שאינה זרה לרבים מאיתנו, ודאי שמעתם על כך מהחברים או המשפחה. אבל מה עושים כשהגוף מתעקש על פרידה מחומרים שדורשים יותר זמן מהרגיל? כדי להחזיר את העניינים למסלולם, כדאי גם להימנע מכמה מזונות עליהם נדבר במאמר זה. מה בדיוק לא כדאי להכניס לפה? בואו נתחיל!

1. מוצרי חלב: האם הם האויבים המובילים?

רבים מאיתנו מתמכרים לגלריית מוצרי החלב – גבינות, יוגורטים וחלב. אך אם אתם מתמודדים עם עצירות, כדאי לחשוב פעמיים לפני שאתם מתמכרים לאביזרים אלו. מוצרי החלב עשויים לגרום להחמרת הבעיה.

האם גבינת מוצרלה כל כך רכה?

לא תמיד… הגבינות הקשות והחלב מלא השומן יכולים לגרום לבעיות עיכול. אז אם אתם רוצים לשמור על מערכת העיכול שלכם במצב טוב, אולי עדיף לוותר על הקיוסק של הגבינות.

2. לחמים ומאפים מקמח לבן: טעימים, אבל מסוכנים?

מי לא אוהב שיפוד לחם טרי? או מסיבת פיצה? אבל קמח לבן, עם סיבים נמוכים, יוצר נזק גדול כאשר מדובר על עצירות. הוא לא מספק את התמיכה שדרושה לעיכול תקין.

  • אם מדובר בלחם עם סיבים, קל להתלבט!
  • לשקול אפשרות של לחם רב גרעיני? יופי!

3. בשר אדום: היכן הוא נמצא בתמונה?

עבור חובבי הבשר, דעית! בשר אדום עשוי להכביד על מערכת העיכול אם זה נצרך בכמויות גבוהות. הוא עלול להאט את תהליך העיכול ולגרום למחלות אחרות, כך שכדאי להפחית את הכמות.

מה עלי לאכול במקום?

אם מתחשק לכם חלבון, שקול מראש ללכת למקורות יותר קלילים כמו דגים, עוף או קטניות. הטבע בנוי להתמחשק, לא?

4. ממתקים ומזון מעובד: השחתה של פירות הטבע

אם עצירות מחזיקים אתכם באחיזה של "לך תדע", צריך להימנע מהממתקים והחטיפים המעובדים. הסוכרים והמלאכותיים בהם הם חסרי ערך תזונתי ויכולים להחמיר את הסימפטומים.

  • בחנו את התוויות תמיד!
  • אם יש יותר מ-5 מרכיבים – יתכן ויש מקום לדאגה.

5. תבלינים חריפים: האם זוהי מסיבת בלגן?

אתם לא רוצים לסיים בצעקות כי כואבת לכם הבטן. חריף לא תמיד זה טוב, ובמקרים מסוימים הוא יכול להחמיר את העצירות. אם אתם שוקלים מרק צ'ילי טעים, אולי עדיף לקצץ בהכין לשמירה על הגוף.

האם חלופת התבלינים יכולה לשפר את המצב?

במקום לעבור לחריף, לשקול תיבול טבעי כמו עשבי תיבול או תבלינים רגועים יותר כמו כמון או פטרוזיליה עשויים להיטיב איתכם.

אז לסיכום – כשיש עצירות, כדאי להיות מאופקים לגבי מה שמכניסים לפה. הימנעות ממוצרי חלב, לחמים מקמח לבן, בשר אדום, ממתקים וטעמים חריפים, עשוי לסייע ליפול על גלי הקול של העיכול המהיר והקל. שמרו על התזונה שלכם ושימו לב לבריאותכם.

שאלות ותשובות

  • מה הן הסיבות העיקריות לעצירות?
    פעמים רבות תזונה לקויה, חוסר תנועה או מתח נפשי.
  • האם עיכול לא תקין משפיע על כולנו?
    בהחלט, זה קורה לכל אחד ואחת מאיתנו לעיתים.
  • מה כדאי לשתות כדי לשפר את המצב?
    מים, מרקים ודברים עם סיבים כמו תה צמחים.
  • השפעת הפירות והירקות?
    ירקות ופירות עשירים בסיבים עשויים לעזור מאוד.
  • מה אם הבעיה נמשכת?
    במידה ואין שינוי, יש לפנות לרופא מומחה.

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *