בעידן שבו אנחנו חיים מחקרים רפואיים נעשים על בסיס קבוע כי יש בידינו ידע וטכנולוגיה שמאפשרים לנו למצוא תרופות ללא מעט מחלות. לכן בהחלט אפשר להבין מדוע מחלה כמו סוכרת, שרבים מהאוכלוסייה סובלים ממנה, מושכת תשומת לב רבה ונעשים לא מעט מחקרים בתחום. בדרך כלל המחקרים על סוכרת נעשים במטרה להבין מדוע המחלה קורת אך בעיקר איך ניתן יהיה להתמודד איתה בצורה טובה יותר. זה נשמע לכם מעניין וגם אתם סובלים מהמחלה הזאת? אם כך, יש היום לא מעט דברים שתוכלו לעשות בנידון. אומנם זה נכון שללמוד רפואה זה לא משהו שיכול להתאים לכל אחד מאיתנו אך אם אתם יכולים להשתתף במחקר כזה ובכך לתרום לאנושות אז למה לא?
האם כל אחד יוכל להשתתף במחקרים כאלה?
התשובה היא חד משמעית לא כי יש סטנדרטים מסוימים שצריך לעמוד בהם. יש מחקרים שבהם רמת הסוכרת קובעת מי יוכל לקחת חלק בהם ואילו במקרים אחרים המין, הגיל ועוד נתונים אחרים יוכלו להשפיע. מה שבטוח זה שבהחלט כדאי לכם להיכנס למאגר של מחקרים רפואיים ולהשאיר בו את הפרטים שלכם, בין אם מדובר על מחקרים בתחום הסוכרת ובין אם מדובר על מחקרים אחרים. מעבר לכך שתוכלו בצורה כזאת לעזור למצוא פתרונות ומזור לכאבים שונים, תוכלו גם להרוויח מהעניין הזה לא מעט. יש אנשים שאת השלמת ההכנסה שלהם עושים במסגרת מחקרים רפואיים בתחומים שונים, אז למה שלא תבדקו את האפשרות הזאת לעומק גם אתם?
כמה זמן נמשך המחקר?
לא קל לענות על השאלה הזאת כי זה מאוד תלוי. ראשית, יש הבדל בין מחקרים שעוסקים בתחום הסוכרת ובין מחקרים שעוסקים בתחומים אחרים ושנית, יש לקחת בחשבון גם את השאלה על איזה סוג של מחקר מדובר. כלומר, יש מחקרים שתוך שעתיים תוכלו לסיים את החלק שלכם בהם אך יש גם מחקרים שיש בהם שלבים שונים שיהיה עליכם להופיע בהם. לכן חשוב לבדוק מראש את כל הפרטים כי אין כל טעם להתחיל להשתתף במחקר רפואי מסוים ואז לגלות שאתם לא באמת יכולים לקחת חלק בכל השלבים שלו. זו תרומה מעניינת ביותר לאנושות ואתם תראו שלא תצטערו על כך בעתיד.