מה אסור לאכול בתת פעילות בלוטת התריס? גלו עכשיו!

"`html

מה אסור לאכול כשיש תת פעילות של בלוטת התריס?

כשמדובר בתת פעילות של בלוטת התריס, זה לא רק על לקחת תרופות ולאכול בריא. לפעמים מה שמסביב למטבח יכול להיות מאיים לא פחות מהסימפטומים עצמם. אז מה בעצם אסור לאכול כדי לשמור על איזון הבריאות שלכם? כאן נדבר על כמה מזונות שעדיף לשים להם גבול, וצעד אחר צעד נבצע את החקר הזה בשילוב עם קצת הומור וציניות. מי אמר שאי אפשר לשמור על חיוך כשמדובר בריאות?

1. למה האוכל חשוב כל כך?

האוכל הוא הדלק של הגוף, ואין זה פלא שבריאות הבלוטות שלנו תלויה מהנכנס אל פינו. בפשטות, יש מזונות שעשויים להחמיר את המצב ואחרים שמסייעים לו. כאשר אנחנו מדברים על תת פעילות של בלוטת התריס, המטרה היא לתמוך במערכת במקום לסכל אותה. אז מה יש לנו בחזית העוררים?

מאכלים מעובדים

כשהמשקאות הממותקים והחטיפים המוכנים מחכים לנו יפה למדף, כדאי שנהיה ערניים. מאכלים מעובדים מכילים סוכרים, חומרים משמרים ושומנים טרנסיים, שיכולים להחמיר את תסמיני תת הפעילות.

  • חטיפים מלוחים – לא כולם נולדו להיות בריאים.
  • מזונות מוכנים מראש – מתחמקים מאיתנו עם אריזות צבעוניות.
  • שתייה מתוקה – זה מתוק, אבל לא בטוח שזה טוב.

2. ירקות מסוימים: בעיה או שטות?

אז מסתבר שירקות יכולים להיות האויבים הכי גדולים שלנו. כן, כן, שמעתם נכון! לא כל ירק הוא חבר, במיוחד אלו ששייכים למשפחת ה“קרוסיפרים” – כמו כרוב, ברוקולי וקטניות.

האם אתם שואלים את עצמכם: באמת? אני מסתדר טוב עם ברוקולי! זה בסדר לקדש את הברוקולי, אבל חשוב לזכור באיזה מצב אתם. במיוחד אם אתם מדברים על תת פעילות של בלוטת התריס, כדאי להוריד את הצריכה.

מה לעשות?

חלק מהתשובות מופיעות בהתנהלות יומיומית:

  • לבחירה באבוקדו במקום כרוב – זה תמיד תלך על הכוונת הנכונה.
  • לחפש ירקות במקום במרקם רך – כמו קישואים ודלעת.

3. מוצרי סויה: האם הם כך רעים?

שמעתי על אנשים שנשבעים על המוצרים סויה, וברגע הם מתהדרים בטייסת הטבעונית שלהם. אבל המוצרים של סויה עשויים להזיק בתת פעילות של בלוטת התריס. אז מה האפשרויות שלנו?

  • למצוא תחליפי חלב – כמו חלב שקדים או חלב אורז.
  • לנסות קטניות אחרות – כמו עדשים ואפונה.

4. גלוטן: גם חבר ישן שלך יכול להכאיב?

אם אתם לא רגישים לגלוטן, אל תתבלו את חייכם במזונות ללא גלוטן. אבל כשאנחנו מדברים על בריאות בלוטת התריס, כדאי לשים על המלווה שלנו את הפוקוס:

  • לחשוב על לחמים מלאים עם דגנים פחות מעובדים.
  • ללבוש את הכובע שמציע פחמימות מורכבות.

5. מה עוד כדאי לקחת בחשבון?

יש הבדל בין מה שנחשב אידיאלי וצרכני. עם זאת, תמיד טוב לבדוק: האם יש אלרגיות או רגישויות אישיות? בשורה התחתונה, הידע חשוב, אבל ההקשר זהה.

שאלות ותשובות:

  • האם אני יכול לאכול שוקולד? – הכל במיעוט כמובן!
  • ובנוגע לאוכל חריף? – במינונים קטנים זה יכול לעזור.
  • האם יש מזונות שאני חייב להפסיק לחלוטין? – כדאי להמעיט במעובדים ובסויה.

אז, ככה זה, חברים. תת פעילות בלוטת התריס יכולה להיות משימת חיים, אבל עלינו לזכור כי הכל מתבלת הזהירות. לסיכום, תזונה נכונה ומדויקת יכולה לתרום רבות, חלקה טעים, חלקה פחות, אך זה הכל למען הבריאות שלנו.

אז בפעם הבאה שתהיו בעד אלו עם עגלת הסופר, חשבו פעמיים – אלו רכיבים באמת יתמכו בכם? תורידו את הטעמים הלא נכונים ונסו למצוא את האיזון שמונע את התסמינים הלא רצויים.

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *