להסתדר עם מתכונים לחגים ולהשאר בחיים

סדנאות שוקולד למסיבת רווקות

כל מי שאי פעם אירח אצלו ארוחה של ערב חג יודע שזה פחות או יותר מקביל לחציית ים סוף. מבחינת הקושי והאינטנסיביות כמובן.

זכרו, לא כל מנת חג טעימה ומוצלחת שגם נראית מיליון דולר צריכה לקחת אינסוף זמן, מאמץ וכמה שנים מהחיים. אפשר לארח ולהגיש מנות נפלאות גם בלי לסיים עם הלשון בחוץ.

כמובן שאם יש עזרה זה תמיד טוב אבל הטריק הוא לא לקפוץ מעל הפופיק ולדעת מראש למה אתם מסוגלים ולמה יש לכם כוח, גם כשזה רק אתם נגד המטבח.

חשבו ובדקו טוב טוב – מה אפשר לעשות במנות גדולות שגם יראה טוב ויהיה טעים לכולם?

איזה מנות אפשר להכין במקביל ויש להן מצרכים חופפים בחלקן?

יש כל מיני טריקים שעוזרים לקצר תהליכים, להקל ולהפוך את כל העניין לקצת פחות מורכב, קשה ומעייף וכדאי למצוא מה מתאים לכם ואיזה מנות אתם יכולים לתקתק בקלות.

כשמארחים, הצורך להרשים ולהצליח שלכולם יהיה טעים והכל יראה טוב וכולם יהנו הוא לגמרי מובן ולגיטימי. אבל חשוב לא לאבד את הראש כי אם סובלים ומתעייפים בתהליך זה באמת לא שווה הרבה, כי מה שקורה בסוף זה בעיקר תחושה שבא לך להרוג את כל האורחים, במקרה הטוב. וזה לא כל כך מסתדר עם אווירת החג.מסעדה חלבית בירושלים

אז עם מה קל לעבוד? תפוחי אדמה למשל. יש המון מתכונים שאפשר לשלב בהם תפוחי אדמה ובטטות במגוון תצורות. מסכימה שאי אפשר להלעיט את האורחים בתפוחי אדמה וגם ערכם התזונתי לא מזהיר ולא עושה חשק לעודד את השימוש בהם, אבל שוב – בסך הכל זה טעים ואפשר לשחק עם זה.

תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם תיבול מדויק ומינימלי של שמן זית, שום, עלי רוזמרין ומעט פפריקה חריפה זו תוספת נהדרת תמיד. בנוסף, אפשר להכין פירה מושקע שמשלב תפוחי אדמה ובטטות, עם בצל ופטריות שטוגנו קודם לכן, למלא איתו כוסות קרטון (של קאפקייקס) ולהכניס לתנור כדי שיהיה קריספי מלמעלה.

מתכונים נוספים קלילים שמהווים תוספת מצוינת, הפעם עם ערך תזונתי קצת יותר מפנק, הם פשוט שקיות של ירקות קפואים. חכו רגע, זה לא רע כמו שזה נשמע. הכל בתיבול. כמובן שלא כל הירקות הקפואים מתאימים כי לא כולם נשמרים היטב בהקפאה ויוצאים מוצלחים. מה שכן מוצלח, הם כרובית, ברוקולי, שעועית עדינה דקה, כרוב ניצנים ואפונה. את הירקות האלה, או חלקם, אפשר לבשל או להקפיץ  עם פטריות וערמונים ולתבל בלימון, שום, שמן זית, רוטב סויה ואולי גם מעט שמן שומשום, מלח ופלפל והופ! אפשר גם לפזר שומשום ושקדים קצוצים מלמעלה, ותוך כלום זמן יש לכם תוספת חמה נוספת של ירקות נפלאים עם טוויסט מעניין.

בנוסף, יש שלל סלטים קרים שלא מסובך להכין והם מגוונים, מעניינים, משביעים ונותנים עוד נפח לארוחה ולאווירת השולחן. הטריק הוא להכין משהו קל שאתם טובים בו, ולהוסיף איזשהו טוויסט מעניין. מרכיב אחד מיוחד או שניים שגורמים לאורחים להרגיש “וואו”. כל אלה הם רק חלק קטן מהדברים הפשוטים והטעימים שאפשר להכין, ועם עוד קצת מחקר בנושא מתכונים לחג אצל ידידנו הנאמן גוגל, גם אתם תצלחו את החג הזה בקלות. חג שמח!

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

השארת תגובה