מתי בפעם האחרונה גם אתם חייכתם חיוך גדול? חיוך כזה שמגיע מבפנים ומוקרן כלפי חוץ. אם גם אתם מתקשים להיזכר, סביר להניח כי גם אתם סובלים ממחסור של שיניים. עד לפני שני עשורים, אנשים שסבלו משן חסרה (או יותר), היו צריכים להסתפק בפתרון של שיניים תותבות. פתרון זה מוצע עד היום, ובמקרים רבים הוא אף מסתמן כפתרון האידיאלי ביותר.
עם זאת, השיניים התותבות אינן שיניים קבועות. הן מגלמות בתוכן מניפה רחבה של חסרונות – החל מנראות השיניים ועד תחושת חוסר ביטחון מאחר ומדובר על התקן נשלף.
חולמים על חיוך מיליון דולר אך רוצים להשקיע בו קצת פחות? ביצוע השתלה עם שתלים דנטליים היא המענה עבורכם!
מהי המוטיבציה להשלמת השיניים החסרות?
מצב של מחסור בשן או בשיניים, לא יטיב עמכם בשום שלב ובשום מקרה. שיניים חסרות יקשו עליכם לגרוס מזון מוצק ( מלחם ועד פסטה), יקשו על היכולת לדבר בצורה חופשית ומעל לכל: ימנעו מכם לחייך חיוך גדול. שתלים דנטליים מציעים פתרון קבוע ועמיד – כזה שתומך גם בצורך הפונקציונאלי וגם בצורך האסתטי.
הצורך בשתלים דנטליים עולה בעקבות אירועים שונים:
- עקירה מכוונת של שן על ידי רופא השיניים
- שן במצב של ריקבון מתקדם שאיננה מתפקדת
- חבלה חזקה בשן שהובילה לאובדן מוחלט שלה
- סדק שטחי שהתפתח לשבר מתקדם
- הרס טוטאלי של העשן בעקבות עששת מתקדמת
השתלים הדנטליים – איך הם מחליפים את השן הטבעית?
שתל דנטלי מבקש להחליף את מקומה של השן הטבעית – זו שחסרה. השתל הוא סוג של בורג, שמוחדר אל תוך העצם. זהו המקום לציין כי הבדיקות המקדימות לפני השתלת השיניים, יכולות להתריע כי למטופל אין כמות מספקת של עצם שתוכל לקלוט את השתל. במקרה שכזה, יתבצע טיפול מקדים – השתלת עצם. רק לאחר שהשתלת העצם תוכתר כהצלחה, יהיה ניתן להמשיך בטיפול השתלת השיניים.
לאחר שהשתל הדנטלי נקלט, עוטפים אותו בכתר שמספק לשתל את המראה של השן הטבעית. ישנם סוגים שונים של שתלים, כאשר השתל המומלץ ביותר מבחינה אסתטית, הוא שתל הזירקוניה. כל עוד מדובר על השתלה בשיניים קדמיות, כדאי בהחלט להעניק חשיבות לנראות הכתר ומידת האסתטיקה שלו.
השתלת השיניים – למי היא מיועדת ומה חשוב לדעת?
ככלל, השתלת שיניים מתאימה לכל מטופל שסובל ממחסור של שיניים. ישנם מקרים בהם מטופלים אינם מעוניינים בתהליך ארוך (יחסית) וחודרני, ואז מוצעת האפשרות של שיניים תותבות. כן חשוב לציין כי השתלת שיניים יכולה להיות מיושמת אך ורק בפה בריא. במקרים של מחסור בעצם, עישון מאסיבי או בעיות חניכיים, יידרש טיפול מקדים או שינוי בהרגלים, שיבססו את התנאים להשתלה מוצלחת.
כמה מילים על תחזוקת השתלים הדנטליים
רבים סבורים כי מאחר ומדובר על תחליף לשן הטבעית, אין כל צורך לתחזק את השיניים ואת הפה. חשוב להבין כי השתלים הדנטליים מוחדרים אל העצם, וכך מסתגלים אל סביבת הפה והופכים לחלק בלתי נפרד. יש לתחזק את השתלים הדנטליים כשיניים לכל דבר! על מה חשוב להקפיד?
- צחצוח השיניים כשלוש פעמים ביום – עם מברשת מתאימה
- ניקוי השיניים באמצעות החוט הדנטלי לטובת סילוק שאריות המזון
- שטיפת הפה בתכשירים ייעודיים
- חשוב: לבצע טיפולים עם שיננית כשלוש פעמים בשנה
בקרו באתר של אלדד בן אלעזר וקראו על טיפול השתלת שיניים בהרחבה:
http://benelazar.com/he/