גירושין היא החלטה קשה שיכולה להיות בעלת השלכות מרחיקות לכת על שני הצדדים המעורבים. אבל אין זה נדיר שאחד מבני הזוג מסרב להתגרש, גם כאשר שני הצדדים הסכימו שזו האפשרות הטובה ביותר.
סרבנות גט הוא מצב בו אחד מבני הזוג מסרב לתת גט לשני, למרות שבן הזוג השני הגיש בקשה לכך. זו יכולה להיות חוויה סוחטת רגשית וכלכלית עבור שני הצדדים המעורבים. סרבנות גט עלולה להוביל להשלכות שליליות ארוכות טווח, כגון מאבקים משפטיים ממושכים, מצוקה כלכלית ומצוקה רגשית. לכן, חשוב ששני הצדדים יבינו את ההשלכות של סרבנות גט לפני קבלת החלטות כלשהן.
קראו על הסכם ממון לאחר החתונה >>>
למה זה קורה?
סרבנות גט יכולה להיעשות מסיבות שונות, כמו אמונות דתיות או חשש להפסד כספי. במקרים מסוימים, זה עשוי להיעשות גם כדי להעניש את בן הזוג השני או כדי להשיג יד על העליונה במאבק משמורת.
כיצד פותרים את המצב?
סרבנות גט הוא מצב שבו אחד מבני הזוג מסרב להסכים לגירושין המבוקש על ידי השני. סירוב זה יכול ללבוש צורות רבות, החל מסירוב לחתום על המסמכים ועד למניעת מידע פיננסי הדרוש לגירושין. במקרים מסוימים אף עלול אחד מבני הזוג לסרב להתייצב בבית המשפט לצורך הליך הגירושין. לא משנה איך זה בא לידי ביטוי, לסרבנות גט עשויות להיות השלכות חמורות על שני הצדדים המעורבים ויש להתייחס אליה ברצינות לכן יש לשכור עורך דין גירושין.
במידה ואת מסורבת גט, בית המשפט יצטרך להחליט האם הסירוב תקף ואם יש לתתו. בית המשפט ישקול את כל הגורמים הרלוונטיים לפני קבלת החלטתו.
סרבנות גט עשויה להיות מצב קשה עבור שני הצדדים המעורבים. זה יכול ליצור אווירה של מתח, מתח וחוסר ודאות במערכת היחסים. בקיצור, בדקו מהם הצעדים שניתן לנקוט אם אחד מבני הזוג מסרב לחתום על המסמכים.